Регионални

22 март 2018 13:36

Поезия в софийското метро

Трето издание на проекта “Поезия в метрото 2018″ стартира на 26 март, понеделник....

източник: sofia.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Подменят часовниковите системи в пет метростанции

13 November 2018 10:06

Часовниковите системи за единно астрономическо време ще бъдат подменени на метростанциите „Обеля“, „Люлин“, „Константин Величков“, „Опълченска“ и „Сердика 1“, става ясно от обявление на „Метрополитен“ ЕАД. Поръчката е на стойност 120 000 лв. без ДДС. Първо трябва да се изготвят проекти за часовниковите системи на петте метростанции, да се демонтира старата апаратура

И днес е спряно метрото между "Сердика" и националния стадион

04 November 2018 08:37

И днес остава спряно движението на метрото между станциите "Сердика" и "Стадион "Васил Левски". Организиран е наземен автобусен транспорт. Спирането на влаковете е заради строителството на третия лъч на метрото. Мотрисите ще се движат отново от утре сутринта.

Защо спират движението на метрото между две станции през уикенда?

02 November 2018 07:38

В събота и неделя няма да се движат влакове между метростанциите „Сердика“ и „Стадион „Васил Левски“ в двете посоки, но ще бъде осигурен наземен транспорт. Спирането се налага заради изграждането на третия лъч на метрополитена.

Спират метрото от "Сердика" до "Васил Левски" през уикенда

31 October 2018 13:42

Движението на софийското метро по Лъч 1 от станция "Сердика" до станция Стадион "Васил Левски" ще бъде спряно тази събота и неделя. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, която инспектира днес строителството на третия лъч на метрото. Спирането на влаковете се налага, за да може тунелопробивната машина, която вече е пред бъдещата метростанция на Орлов мост, да премине под първата линия на метрото. За удобство на гражданите, в този участък ще бъдат пуснати автобуси, които ще се движат в графика, в който се движи метрото.

Кметът Фандъкова ще провери строителството на третия лъч от метрото в София

31 October 2018 06:12

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери строителството на разширението на третия лъч на столичното метро. В момента се изграждат два етапа на третата линия, която се предвижда да достигне до "Овча купел". Дължината е 12 км и ще има 12 метростанции. До момента са изградени над 4 км от двупътния тунел на метрото.

Възстановено е движението на метрото след инцидент с паднал на релсите мъж

19 October 2018 21:57

Възстановява се редовното движение на метрото през метростанция "Васил Левски", съобщи пресцентърът на Столичната община.

Спряно е движението на метрото на станция "Васил Левски" заради инцидент (ВИДЕО)

19 October 2018 19:36

Линията на метрото в посока "Младост" е затворена заради инцидент на станция "Стадион Васил Левски". Малко преди 19:30 мъж е паднал на релсите и идващият влак не е успял да спре на време. Мъжът е тежко ранен.

Жена почина на метростанция "Западен парк"

12 October 2018 14:50

54-годишна жена е починала тази сутрин на метростанция „Западен парк“. Това съобщи за „Фокус“ говорителят на ЦСМП-София Катя Сунгарска. В 7.44 часа тази сутрин е постъпил сигнал за жена, която е припаднала и е неконтактна на метростанция „Западен парк“. Линейката е пристигнала на мястото в 7,56 часа като жената е намерена починала. В момента все още се изясняват причините за смъртта ѝ. "Понеже инцидентът е станал на обществено място, на жената ще бъде направена аутопсия, от която ще се установят причините за смъртта на жената", уточни Сунгарска.

Авария прекъсна движението на софийското метро

09 October 2018 09:00

Възникнала е авария в софийското метро, предаде агенция "Фокус". Преустановено е движението на влаковете между метростанциите „Жолио Кюри“ и „Васил Левски“. По първоначалната информация на служители причината е техническа повреда между метростанциите „Жолио Кюри“ и „Васил Левски“.

Софийското метро се разширява към кварталите „Гео Милев” и „Слатина”

25 September 2018 19:59

Това ще стане след приключването на третия метродиаметър, който вече е в напреднала фаза. Новата линия ще минава през зала „Универсиада”, „Шипченски проход” и зала „Арена Армеец”