Регионални

22 март 2018 13:36

Поезия в софийското метро

Трето издание на проекта “Поезия в метрото 2018″ стартира на 26 март, понеделник....

източник: sofia.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

В София доставиха първия влак за третата линия на метрото

11 July 2018 12:19

В София пристигна първият влак на Метрполитена, който ще се движи по третата линия на метрото. В момента той се намира на депото, което се изгражда на ул. Житница. Очаква се то да е готово до края на годината.

Екоактивисти: Половинвековни здрави дървета в София ще бъдат премахнати заради метрото

05 July 2018 10:54

Екоактивисти и обществени организации, защитаващи запазване на културното наследство на София, алармират, че половинвековни здрави дървета в столицата ще бъдат премахнати заради метрото. Липите са част от групова културна ценност, обявени са за паметници на градинското и парково изкуство, но стават жертва на проекта за разширение на софийското метро, пише в различни социални мрежи в интернет. Става дума за дървета по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и в двора на Военната ак

Ето как ще изглеждат влаковете по третата линия на метрото (Снимки)

02 July 2018 15:25

Първият от 20-те нови влака, които ще пътуват по третата линия на софийското метро, вече е в България. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова в профила си във Facebook. "Влаковете са произведени от консорциума на Siemens и Newag. Първият влак тръгна към София на 25 юни като транспортирането му се извършваше основно през нощта със специален извънгабаритен транспорт. Влаковете са с висока енергийна ефективност и поради олекотената им конструкция, имат и по-нисък разход на енергия

Затвориха за час метростанция „Сердика” заради изоставен багаж

02 July 2018 08:38

Временно беше затворена метростанция „Сердика”. Причината е изоставен багаж, съобщава агенция „Фокус”, цитирайки Столична община. Влаковете преминаваха, без да спират по време на проверката на специализираните екипи. Час по-късно спирката отново работеше.

Стоян Братоев: Имаме почти 60% изпълнение на третата линия на метрото

22 May 2018 07:11

Метрото в София вече има нови информационни табели. На най-големите и натоварени метростанции Сердика, НДК и Софийския университет ще има 3D схеми на метростанциите и подлезите. Картите са разработени от сдружение "Спаси София" и Метрополитен.

Вече недоволстват срещу имената на новите метростанции

16 April 2018 17:45

Организацията "Спаси София" призова за преосмисляне на имената на метростанциите по третата линия на метрото. Названията бяха обявени по-рано днес, но от сдружението смятат, че част от тях противоречат на логиката. "След като прегледахме списъка, нямаше как да не останем твърде неприятно изненадани от част от имената. Не разбираме логиката на кръщаване, не разбираме защо комисията по култура взема подобно решение, вместо комисията по транспорт и не разбираме, защо се допускат реш

Вижте как ще се казват метростанциите по третата линия на метрото (Списък)

16 April 2018 14:48

Имената на метростанциите по третата линия на метрото в София бяха обявени. Те получиха одобрението на Комисията пo ĸyлтypa и oбpaзoвaниe ĸъм Cтoличния oбщинcĸи cъвeт (COC). Предстои да бъдат приети и от общинските съветници, съобщава "24 часа". Осем от метростанциите ще бъдат готови до есента на 2019 г. До края на следващата година пък ще бъде завършена и частта между "Красно село" и "Горна баня". Πълният cпиcъĸ нa oбщo 15-тe cпиpĸи в пocoĸa oт "

Промени в движението в София до края на май заради строителството на метрото

16 April 2018 13:24

Временно се променя организацията на движение по част от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" заради строителството на метрото, съобщиха от пресцентъра на Столична община. От 20 април до 28 май 2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по две пътни ленти от северната страна на южното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в участъка между ул. "Мизия" и ул. "Шипка". Движението ще се извършва в една пътна лента от южната страна на южно

Променя се движението в столицата заради строежа на третия лъч на метрото

31 March 2018 16:23

Във връзка със строителството на Метро София – ІІІ диаметър – Позиция 1 - от ул. „Житница” до бул. „България” от 00.00 часа на 01.04.2018 г. до 24.00 часа на 01.10.2018 г. се въвеждат промени в организацията на движение, съобщиха от Столична община.

Променят организацията на движението заради строежа на третата линия на метрото

23 March 2018 11:50

Спирки „Красно село“ за автобусни линии 63 и 260 и трамвайни линии 4 и 5 се изместват на временно изградени перони в района на кръстовище ул. „Житница“ - бул. „Гоце Делчев“ - бул. „Цар Борис III”.