Регионални

22 март 2018 16:30

Община Ботевград отпуска 50 лева великденски помощи на социално слаби пенсионери

От 21 март до 01 април община Ботевград ще приема документи и ще изплаща еднократна помощ в размер на 50.00 лева на социално слаби хора в пенсионна възраст, съобщават от общинската пресслужба....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

НОИ изпраща предупредителни писма към бъдещите пенсионери

14 July 2018 07:57

Националният осигурителен институт започва да разпраща предупредителни писма на хората, които ще навършат възраст за пенсиониране след 1 януари 2019 г. Целта е те да знаят в какви срокове трябва да подадат документи ако имат право да се пенсионират.

55 000 пенсионери без увеличение на пенсиите от 1 юли, тъй като взимат максималния размер

04 July 2018 19:14

55 000 пенсионери няма да получат увеличение на пенсиите си от 1 юли, защото взимат тавана. Това каза по време на заседанието на Комисията по труда, социалната и демографската политика в НС министър Бисер Петков. „От 1 юли всички трудови пенсии са преизчислени и хората ще получат с 3.8% по-висока пенсия или с около 14 лева повече от предходния месец. Увеличението важи за всички, които не взимат тавана на пенсиите“, уточни Петков, цитиран от БГНЕС. Така минималната пен

След боя между полицаи и роми в Ботевград - обвинения в полицейско насилие (ВИДЕО)

26 June 2018 08:00

Събота вечер (23 юни), ромският квартал „Саранск” в Ботевград – рожден ден, веселба, много шум и викната полиция. Задържани са шестима души – петима мъже и една жена, като всички са с обвинения за хулиганство. Сред задържаните има двама души с десетки присъди – 18 и 16 съответно. Трети от арестуваните е с 6 присъди. Цялата случка се развива като страхотно меле – полицаите са замеряни с всякакви предмети, а всичко се вижда от запис на о

Мъж с тежки изгаряния, опитал да краде ток

22 June 2018 06:33

34-годишен мъж е с тежки изгаряния след опит за кражба на ток, съобщиха от ОДМВР - София. Около 12.30 часа на 20 юни в РУ - Ботевград постъпил сигнал от болнично заведение за пациент от Ботевград, приет за лечение в тежко състояние с изгаряния вследствие на токов удар. Извършен е оглед на местопроизшествието. По първоначални данни е установено, че 34-годишният мъж е пострадал в ранните часове на вчерашния ден при опит за нерегламентирано присъединяване на ел. табло към електропреносната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство.

Трима души бяха заловени в момент на наркосделка в Ботевград

21 June 2018 12:40

Трима души бяха заловени в момент на наркосделка в Ботевград. Задържаните са на 17, 18 и 23 години. В единият от арестуваните е открито малко количество канабис. Разследването по случая продължава.

Русия вдига възрастта за пенсиониране от 1 януари

16 June 2018 19:32

Руското правителство ще внесе в Държавната дума проектозакон за вдигане на пенсионната възраст от 55 на 63 години за жените и от 60 на 65 години за мъжете, съобщи пресслужбата на кабинета, цитирана от ТАСС. Правителството предлага "доста продължителен преходен период, който да започне през 2019 година, за да се достигне поетапно излизане в пенсия на 65 години за мъжете през 2028 година и на 63 години за жените през 2034 година", уточни премиерът Дмитрий Медведев. Вдигането на възрастта не засяга настоящите пенсионери в Русия - близо 46,5 милиона души от общо 146,9 милиона жители на страната. Тези хора ще продължат да получават всички пенсионни и социални плащания, определени за тях по-рано. Ако проектът бъде приет, първи ще се пенсионират по-късно мъжете в Русия, родени през 1959 г., и жените, родени през 1964 г. С оглед "високото социално значение на въпроса" промените няма да засегнат работещите при опасни и вредни условия, застраховани при специални условия от своя работодател, държавните служители - според отделен федерален закон, а също и лицата, които се пенсионират предсрочно "по социални мотиви и здравословни причини", се казва в материалите към проекта. Кремъл обяви през март, че подготвя мерки, чрез които пенсиите да се увеличават по-бързо от инфлацията, припомни по-рано Франс прес. Правителството уверява, че осъществяването на реформата "съществено ще повиши" пенсиите в Русия. Възрастта за пенсиониране в Русия е определена през 1932 година - по съветско време, и не е променяна оттогава. Тя е сред най-ниските в света. До 30 процента от хората в страната могат да излязат в пенсия предсрочно благодарение на специални режими, облагодетелстващи множество категории лица. Парламентарното ръководство увери, че проектът ще се разгледа без никакво бързане. Според председателката на горната камара Валентина Матвиенко законът може да бъде приет окончателно наесен. При това положение се предвижда той да влезе в сила от 1 януари 2019 г., отбелязва ТАСС. Предвижданото от руските власти повишаване на данъка върху добавената стойност (ДДС) от 18 на 20 процента ще означава за федералния бюджет допълнителни доходи в размер на 620 милиарда рубли годишно от 2019 г. нататък. Това се казва в друг законопроект, подготвен от финансовото министерство на Русия. Властите планират да използват ресурсите, осигурени чрез вдигане на ДДС, за развитие на инфраструктурата в Русия и на новите сектори от икономиката, се казва в информацията.

Засилено полицейско присъствие в община Ботевград и през следващите 3 месеца

13 June 2018 13:27

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев, главният секретар на МВР Младен Маринов, директорът на Национална полиция Христо Терзийски, директорът на Областната дирекция на МВР Георги Григоров и др. се срещаха с ръководството на Районно полицейско управление - Ботевград.

Започна второто издание на "Приключенски многобой - Ботевград 2018"

09 June 2018 11:00

Днес в крепостта "Боженишки Урвич" край ботевградското село Боженица стартира второто издание на "Приключенски многобой - Ботевград 2018”. Състезанието ще продължи два дни, събота и неделя. Официално откриване е в 10:00 часа на сцената на "Урвишка поляна".

Стотици хиляди пенсионери у нас получават пенсии от 200 до 321 лв.

09 June 2018 09:54

Сред най-важните мерки, които бяха предприети за повишаване на доходите на пенсионерите, е постепенното увеличаване на тежестта на една година осигурителен стаж при определяне размерите на новоотпуснатите пенсии от 1 януари 2017 г.: от 1,1 на сто до достигане на 1,5 на сто. Това заявява социалният министър Бисер Петков в отговор на депутатски въпрос за жизнения стандарт на пенсионерите с пенсии за осигурителен стаж и възраст от 200 лева, предаде БГНЕС. С новата, по-висока тежест на осиг

Община Ботевград участва на Международен форум за туризъм в Китай

07 June 2018 14:50

По покана на Световната туристическа организация и Министерството на културата и туризма на Китай, в периода 27 май – 1 юни, Община Ботевград участва на Международния форум за развитие на туризма в гр. Жънжоу, провинция Хенан в Република Китай, който се провежда за юбилеен десети път, съобщават от общинската пресслужба.