Регионални

26 март 2018 15:43

Изпомпват вода от монтанския язовир „Липенска река“

Два екипа на сектор "Специализирани оперативни дейности" оказват техническа помощ за изпомпване на вода от преливника на язовир "Липенска река" при с. Липен, община Монтана. Водоемът преливал заради частично разрушение след преливника....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Дискутират програма за качеството на въздуха в Монтана

23 April 2018 14:20

Община Монтана организира пресконференция във връзка с изпълнението на проект„Разработване на Комплексна програма за качество на атмосферния въздух по показателите ФЧП10 и ПАВ на община Монтана.

Започна контролирано изпускане на язовир "Искър"

23 April 2018 14:13

От тази сутрин е започнало контролирано изпускане на вода от язовир „Искър“. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която провери как се извършват дейностите. С нея беше и екоминистърът Нено Димов. В продължение на седмица екипи на гражданска защита ще поставят диги край най-критичните точки в село Кокаляне и Панчарево. Към момента няма опасност от приливна вълна за населените места. В страната също се изпускат контролирано язовири. Няма потенциално опасни, ка

Засадиха 40 фиданки в района на ж.к „Жерави” в Монтана

21 April 2018 10:15

Поводът е 22 април Международния ден на Земята. Мисията е да се обединят хората на планетата в защита на околната среда. Мотото на кампанията е „Свят без замърсяване с пластмаси“, поясни директорът на екоинспекцията в Монтана Деница Славкова. Кампанията е съвместна на община Монтана, РИОСВ и екоклуба към гимназия "Петър Бодан".

Монтана става пилотен град с въвеждане на нови технологии за умно управление

19 April 2018 15:50

„Всички хора имат нужда от телекомуникации на най-високо технологично ниво и следващата стъпка, която ще направим е също респектираща за доброто на всички, които живеят тук в центъра на Северозапада. Това заяви кметът на Монтана Златко Живков преди демонстрацията на технологични решения за умно управление на общини, организирана от мобилен оператор в центъра на областния град днес.

Извеждат от експлоатация язовир „Зарен“ край Челопеч

18 April 2018 15:22

Язовир „Зарен“ близо до Челопеч ще бъде изведен от експлоатация с решение на местния парламент от последното заседание. Язовирът се намира на един километър източно от Челопеч и на 3 км югозападно от село Църквище. В южния край на стената му преминава ЖП линията София-Бургас. „Това е стар язовир, който е наследство от някогашното ТКЗС. Бил е за поливни нужди на блоковете, които в момента не се обработват. Имотите отдавна вече са частни, реституирани. Същевременно

Над 1 тон ракия откриха в склад за плодове и зеленчуци в Монтана

17 April 2018 14:30

Над 1 тон етилов алкохол задържа екип на митническа мобилна група при проверка в склад за плодове и зеленчуци в Монтана. Митническите служители установили, че едно от обособените помещения се използва за съхранение на алкохол. При проверката са открити 1078 литра етилов алкохол - ракия, съхраняван в ПВЦ-съдове с различна вместимост - от 11 до 150 литра. Измерено е алкохолно съдържание на продуктите е между 47 и 50º. За алкохола не са представени документи за платен акциз. Алкохолът е иззет, взети са проби за лабораторен анализ. Предстои образуване на административнонаказателно производство.

Номинираха четирима за "Почетен гражданин' на Монтана

17 April 2018 09:21

Четири предложения за удостояване със званието "Почетен гражданин на община Монтана" са постъпили в Общинския съвет, съобщиха от Общинската администрация в областния център.

ГДБОП задържа двама от Монтана, намери 14 пистолета и над 1000 патрона

16 April 2018 15:32

Специализираната операция е проведена на 13 април 2018 г. В хода й са задържани двама мъже от Монтана и един – от Казанлък, съобщава пресцентъра на МВР. В рамките на извършени процесуално-следствени действия на автомобили и помещения, обитавани от задържаните, са намерени и иззети общо 14 пистолета от различни марки, автомати „Скорпион“ и „Берета“, незаконна ловна пушка, над 1000 патрона с различен калибър. Оръжията са иззети от едно помещение и автомобил, боеприпасите са били държани на различни места, в т.ч. в местността „Разсадника“ в покрайнините на Монтана.