Регионални

26 март 2018 16:38

Повече от 2 часа спасители опитват да стигнат до заседнали в Пирин туристи

В момента спасители от Банско носят още въжета на колегите си, които се опитват да стигнат до туристите...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

ПСС: Правете си застраховки, спасителната операция е 500 евро

16 July 2018 21:29

Нова спасителна операция бе извършена вчера в Пирин. Жена от Враца контузи тежко крака си в района на Самодивските езера над хижа Безбог, съобщи „Здравей, България“ по Нова телевизия.. Ивайло Валелов от ПСС разказа в сутрешния блок, че вчера жената е била част от група от млади хора. Те са били с нормална екипировка. Около пет часа е продължила цялата спасителна операция. Жената е носена на носилка. Тя е била без застраховка и сега ще плати сама всички разходи. Затова Валелов посъветва всички туристи, които отиват в планината да си правят застраховки. Той отправи и призив към туристите винаги да имат заредени телефони и по – топли дрехи, независимо, че е лято. Една спасителна операция, подобна на тази до хижа Безбог, струва около 500 евро.

Момиче от Враца пострада в Пирин планина

15 July 2018 19:45

Момиче от Враца пострада в Пирин планина. В района на Самодивските езера над хижа Безбог тя се подхлъзнала и наранила глезена си. Около 14 часа е подаден сигнал до Планинската спасителна служба. Два екипа са потеглили към мястото. В момента спасителите я транспортират към хижа Безбог, където ще й бъде оказана медицинска помощ.

Планинар загина в ниските части край София

15 July 2018 10:26

Мъж е загинал в ниските части на планините около София, съобщиха за „Фокус“ от Планинската спасителна служба (ПСС). Имало е и акция за изгубен човек в района на „Щъркелово гнездо“, но той е открит. При друга акция в село Червен, Пловдив две жени са се изгубили, но по-късно са били намерени, отново след намеса на ПСС.

Спасиха 17-годишен белгиец с хипертонична криза в Рила

13 July 2018 09:32

Поредна акция проведоха планинските спасители в Рила. 27 млади белгийски туристи тръгнали на преход от Рилския манастир за Седемте рилски езера. Един от тях получил хипертонична криза. Към него тръгнаха спасители от Благоевград, а колегите им от Дупница бяха в готовност да се включат. 17-годишното момче е в добро състояние, съобщава БТВ. Това е същата група от белгийски скаути, които изоставиха 18-годишно момче на 8 срещу 9 юли при Додов връх.

Планински спасители провеждат тежка операция по спасяването на 17-годишен белгийски скаут в Рила

12 July 2018 20:18

Това е същата група от белгийски скаути, които които изоставиха 18-годишно момче, на 8 срещу 9 юли при Додов връх

Спасиха жена с навехнат глезен край Поповото езеро

11 July 2018 21:31

50-годишна жена с навехнат глезен е била спасена при акцията в района на Поповото езеро в Пирин. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пирин Цветан Пчелин, ръководител на отряд „Добринище“ към Планинска спасителна служба при Български червен кръст. Той обясни, че сигналът за пострадал турист е подаден към тях около 12.00 часа. "Първоначално тръгнахме една група от четирима спасители от Планинска спасителна служба – Добринище. По-късно п

Белгийският тийнейджър, който беше спасен в Рила, е в добро състояние

10 July 2018 09:09

Състоянието на белгийския турист, който беше спасен след тежка 15-часова спасителна операция в планината, е добро. Тази сутрин спасителите му, които го пренесоха на ръце заради трудния терен, разказаха подробности от акцията. Момчето, което си нарани крака в Рила планина беше оставено само с един член от туристическата група и се наложи екипи от Самоков и Дупница да се включат в спасяването му.

Белгийски скаут пострада в Рила, спасиха го след 15-часова акция

09 July 2018 14:18

Спасителната операция продължи над 15 часа, в нея са участвали повече от 15 души

Спасиха семейство от Израел в Еменския каньон

30 June 2018 09:20

Те били заклещени сред скалите и водопадите край великотърновското село Емен

Планински спасители откриха изчезнал мъж край Наречен

29 May 2018 11:06

70-годишен мъж се е загубил вчера край Нареченски бани и е бил намерен рано тази сутрин от пловдивски планински спасители, предаде БНР - Радио Пловдив. Сигналът за изчезналия човек е подаден снощи след 20:30 часа, съобщи дежурният в Планинската спасителна служба (ПСС) - София. Мъжът е бил на лечение в близкия санаториум и по обяд отишъл на разходка до параклис край селото, след което се е загубил. Близките му опитали да го търсят, но безуспешно. Сигнализирали на ПСС и полицията в Пловдив. Наме