Свят

29 март 2018 08:31

68 загинали при размирици във венецуелски полицейски участък

Размирици и пожар в килиите на венецуелски полицейски участък в централния град Валенсия доведоха вчера до смъртта на 68 души....

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

​Инфлацията във Венецуела е преминала прага от 200% през август

06 September 2018 10:37

Инфлацията във Венецуела е преминала прага от 200 процента през август и цените са скочили за период от една година с 200 000 процента, се казва в доклад на венецуелския парламент, който е контролиран от опозицията.

Столицата на Венецуела остана без ток за пореден път

30 August 2018 09:24

Венецуелската столица Каракас и съседни райони за пореден път останаха без ток. Сривовете в елекстроснабдяването зачестиха пред последната година, когато страната изпадна в остра икономическа криза и хиперинфлация. От правителството на Николас Мадуро не дадоха обяснение за аварията.

Мадуро с нов икономически ход в опит за изход от кризата

28 August 2018 07:10

Венецуела създава на министерство на вътрешната търговия

Мадуро предложи на венецуелците да спестяват в злато

27 August 2018 17:06

Президентът на Венецуела Николас Мадуро предложи на сънародниците си да спестяват в злато. За целта Централната банка започва да продава умалени кюлчета от най-ценния метал. Инфлацията във Венецуела е неудържима. Жителите на страната непрекъснато търсят нов живот зад граница.

7% от населението на Венецуела са напуснали страната заради икономическата криза

25 August 2018 17:38

Венецуела е на път да повтори мигрантската криза в Европа от 2015 та година. Съседните ѝ държави се опитват да спрат наплива от бежанци. Перу въведе паспортен контрол от днес. Отпечатването на лични документи във Венецуела обаче е ограничено заради дефицита на хартия.

Венецуелската бежанска криза излиза извън контрол, предупреди ООН

25 August 2018 15:56

Кризата с бежанците от Венецуела е извън контрол и може да достигне размерите на бежанската вълна в Средиземно море от 2015 година. Това предупреди ООН в най-новия си доклад, цитиран от BBC. Предупреждението идва на фона на опитите на съседните на Каракас държави, които се опитват да спрат притока на хора, бягащи от икономическата криза в страната. По последни данни над 2 милиона венецуелци са напуснали страната от 2014 година насам. Заради наплива на бежанци, Перу и Еквадор, които не гранича

Няма данни за загинали и разрушения при мощния трус във Венецуела

22 August 2018 14:57

Земетресение със сила 7,3 по Рихтер разтърси Венецуела. При мощния трус няма загинали, няма данни и за разрушения. Петролните рафинерии продължават да работят по график.

7,3 по Рихтер до бреговете на Венецуела, цялата страна е в паника (ВИДЕО)

22 August 2018 05:40

Земетресение от 7,3 по Рихтер удари в Атлантическия океан, недалеч от бреговете на Венецуела, показват данни от официалния сайт на Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC). Трусът е станал на 32 километра от град Карупано, но дълбочината е била голяма - епицентърът е бил на 123 километра под земята. Земетресението е ударило на на 160 километра западно от Порт-ъф-Спейн - столицата на Тринидад и Тобаго. Силният трус е бил усетен във Венецуела - чак в столицата Каракас, която е на

Социалистическа Венецуела маха пет нули от банкнотите си

20 August 2018 08:44

Венецуела от днес деноминира валутата си, като премахва от купюрите пет нули в опит да овладее инфлацията и да се справи с икономическата криза, съобщават световните медии. Понеделник е обявен за национален празник, за да може населението да свикне с новите банкноти, информира в. "Дейли мейл". Икономиката на членката на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) отчита непрекъснат спад, след като рязкото поевтиняване на петрола през 2014 година направи така, че страната да не може да поддържа социалистическата икономическа система, която с години предоставяше значителни субсидии, като същевременно налагаше строг контрол на цените, отбелязва Ройтерс. Кризата във Венецуела слага край на евтиния бензин Потребителските цени във Венецуела са нараснали с 82 766 процента през 12-те месеца до юли съобщи по-рано този месец член на контролирания от опозицията конгрес.  Хиперинфлацията във Венецуела продължава да се ускорява на фона на икономическия колапс в страната. Сега чаша кафе струва около 2 милиона боливара. Президентът Николас Мадуро обяви също така, че виртуалната валута петро, пусната през февруари, ще бъде втора "отчетна единица" за страната наред с боливара и ще има официален обменен курс. Централната банка ще публикува официален обменен курс между петрото и боливара, както и стойността на петрото в чуждестранна валута, допълни Мадуро. През март президентът на САЩ Доналд Тръмп забрани на американците да ползват криптовалутата, за да се опита да попречи на Венецуела да я използва за заобикаляне на американските санкции. Мадуро коментира по-рано, че новата деноминирана валутна система ще даде нов тласък на икономиката, като старата валута и новата ще се ползват заедно неопределен период от време, отбелязва "Дейли мейл".  Правителството на президента Николас Мадуро спря да публикува икономически показатели преди близо три години, когато започна срива на социалистическата икономика на Венецуела. Поради това опозицията е единственият източник на такива данни, припомня Ройтерс.  Първоначално бе предвидено да се печатат банкноти с три нули по-малко и тази мярка да влезе в сила от 4 август. Пускането в обращение на нови пари трябваше да стане на 4 юни, но бе отложено по искане на централната банка. Международният валутен фонд прогнозира, че повишението на потребителските цени в латиноамериканската страна тази година ще достигне 1 000 000 процента. Според Фонда икономиката ще се свие с 18 процента тази година.

Във Венецуела вдигат минималната заплата 60 пъти - заради хиперинфлацията

20 August 2018 08:40

Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви, че от началото на септември минималната заплата в страната ще се повиши 60 пъти, предаде БГНЕС. В петък, 17 август, Мадуро каза, че минималната заплата ще бъде вързана към националната криптовалута петро. Размерът ѝ ще бъде фиксиран на половин петро, което се равнява на 1 800 нови боливара или 180 млн. стари боливара. От днес в латиноамериканската държава се извършва деноминация на паричната единица, при която от боливара отпадат пет нули. Най-едра