Регионални

30 март 2018 11:49

Разширяват общинския пазар в Монтана с 50 000 лв.

С кредит от 50 000 лв. общинският пазар в Монтана ще бъде разширен. Искането за кандидатстване за банков кредит беше разгледано на вчерашното заседание на Общинския съвет, пише novinitem. В докладната записка от управителя на дружеството Стилиян К...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Започват педиатрични прегледи с мобилен кабинет в общините Берковица и Вършец

19 September 2018 14:00

В изпълнение Заповед на Министъра на здравеопазването за възлагане изпълнението на дейности за 2018 г. по Националния план за действие за периода 2015-2020 г. за изпълнение на Националната здравна стратегия на Република България за интегриране на ромите 2012-2020 г., приоритет „Здравеопазване“, приет с Решение 355 на МС от 2016 г. на територията на Област Монтана стартира провеждането на профилактични педиатрични прегледи с мобилен кабинет в квартали с преобладаващо ромско население и в отдалечени места от Област Монтана.

Областната управа в Монтана се включва в Европейския ден без загинали на пътя

18 September 2018 15:40

Областната управа в Монтана се включва за трети път в Операция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя (Еuropean Day Without A Road Death). Тя се организира от Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL, като целта е в този ден да няма нито един загинал човек по пътищата на територията на стария континент. Това съобщи областният управител Росен Белчев. Той призова шофьорите да бъдат с изострено внимание зад волана и по- толерантни на пътя, за да не допуснат загубата на човешки живот.

Демонстрации с дрон и самолет за празника на пожарникарите в Монтана

15 September 2018 11:00

С демонстрация на действия при критични ситуации на площад „Жеравица”, огнеборците от Монтана показаха своите умения и бърза реакция. Те разиграха гасене на пожар и спасяване на пострадали хора от областната управа, от където излизаше пушек. Десетки жители на града се събраха, за да наблюдават спасителната акция. Връчиха награди на заслужили пожарникари. Кметът Златко Живков подари олимпийски лост за тренировки.

Маломерни паралелки ще има в три училища в община Монтана

14 September 2018 16:30

В три училища в община Монтана учебната година ще започне с маломерни паралелки, след като общинските съветници в Монтана одобриха този начин на обучение.В Пето средно училище в Монтана ще има паралелка 12 клас с 9 ученици, повечето от които са със специални образователни потребности. В училището в село Доктор Йосифово ще има една паралелка в шести клас с 7 деца и една слята паралелка пети и седми клас с 8 деца.Маломерни паралелки ще има и в училището в село Габровница - първи клас с 15 деца и пети клас със 17 деца.Тъй като в тези три училища броят на учениците в някои паралелки е под определения в закона минимум, то общината в Монтана ще дофинансира издръжката им, обяви кметът Златко Живков.

Студенти от Берн се запознаха с добри практики за интеграция на ромите в Монтана

13 September 2018 10:25

Студенти и преподаватели от специалност „Социални дейности“ на Университета в Берн - Швейцария, посетиха новопостроените Детска градина № 8 „Пролет” и Здравнно-консултативен център в ромския квартал „Кошарник” в Монтана, информира Нели Василева - гл. експерт в Община Монтана. Те се запознаха с целите и дейностите по проекта „Комплексен подход за ромско включване в Община Монтана“, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество по Програма ЗОВ (Здраве и Образование за Всички).

Възстановяват жп прелеза към индустриалната зона на Монтана

11 September 2018 15:41

Както MediaNews вече писа, възстановяват железопътният прелез в Монтана край Монбат. Проектът е на общината и на Националната компания “Железопътна инфраструктура“."Отварянето на ж.п. прелеза срещу Монбат е много необходимо, тъй като в района има няколко големи фирми. Те на практика оформят облика на бизнеса в Северозапада. В тях работят около 2000 души.", коментира кметът Златко Живков. Прелезът е затворен преди повече от четвърт век. Сега особено остро се усеща липсата му, тъй като в индустриалната зона е съсредоточен голяма част от икономическия потенциал на Монтана.

Мащабно учение на БЧК за действие при бедствия се провежда в Монтана

10 September 2018 16:00

Над 150 души от доброволните екипи на БЧК за действие при бедствия и кризи участват в Национално учение, което се провежда от 10 до 14 септември 2018 г. в Монтана. Това съобщиха от пресцентъра на БЧК.

Седмица за профилактика на туберкулозата започва в Монтана

10 September 2018 13:20

Трета за тази година седмица за профилактика на туберкулозата ще се проведе в областната болница в Монтана от 10 до 14 септември, съобщава БНР. Благодарение усилията и постоянството на лекарите, на здравните власти, неправителствените организации и активните граждани, регион Монтана бележи устойчива тенденция за намаляване на болните от тежкото инфекциозно заболяване, като за 10 години броят им е спаднал два пъти и се е изравнил със средната заболеваемост в страната, която е 21 болни на 100 хиляди жители, съобщават от лечебното заведение.

Монтана: 601 починали, 455 родени от началото на годината

09 September 2018 11:31

От началото на годината до септември в община Монтана са родени 455 момичета и момчета. 230 от тях са момичета, а 225 са момчета. За съжаление, 5 бебета са мъртво родени, съобщи BulNews. 5 двойки близнаци са проплакали в болницата за първите 8 месеца на годината. Статистиката обаче за починалите в община Монтана е стряскаща. 601 души са починалите, което е с 146 души повече от родените за същия период от време. До момента в община Монтана са сключени 190 брака. Филипинец е казал „Да“ на монтанчанка пред служителите на Обредни дейности в града.