Регионални

31 март 2018 16:23

Променя се движението в столицата заради строежа на третия лъч на метрото

Във връзка със строителството на Метро София – ІІІ диаметър – Позиция 1 - от ул. „Житница” до бул. „България” от 00.00 часа на 01.04.2018 г. до 24.00 часа на 01.10.2018 г. се въвеждат промени в организацията на движение, съобщиха от Столична община....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Съоръженията на Витоша са проверени и СО няма тежки забележки

18 September 2018 13:56

Всички съоръжения на Витоша са проверени. "Установено е, че в момента сградите имат забележки, които обаче не са тежки. Собствениците знаят за какво става дума. Възложено е да се направи конструктивна експертиза на самите стълбове, по които е опънато въжето за лифтовете. Това коментира пред БНР арх. Влади Калинов, директор на Дирекция "Общински строителен надзор" в Столична община. По думите му само едно от съоръженията е с премахнато въже - Княжевския лифт. Там е по-теж

Дърво се наклони опасно в София

18 September 2018 11:37

Дърво се наклони опасно на столичната улица “Княз Борис I” и затруднява движението по нея, предаде БГНЕС. На място има екип на пожарна безопасност, който ще обезопасят района и преместят дървото. За щастие при инцидента няма пострадали хора, няма и ударени паркирани автомобили. Дървото се е наклонило и короната му се е опряла на друго дърво на отсрещния тротоар. Движението в района е отцепено. След събарянето на дървото на земята, то ще бъде нарязано и извозено.

Строежът на третия лъч на метрото: Кои квартали ще го ползват през 2019 г.?

18 September 2018 08:43

Осем станции от столичното метро са готови, а се очаква след въвеждането им в експлоатация се очаква то да бъде ползвано от половин милион души всеки ден. Движи ли се в срок строителството на третата метролиния? - отговорите търси Тереза Ставрева от директора на столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев.

13 именити българи станаха почетни граждани на София

17 September 2018 15:30

13 именити българи станаха почетни граждани на столицата по повод днешния празник на София. Отличията бяха връчени на тържествено заседание на Столичния общински съвет.

Бащи легнаха на пешеходна пътека, за да бъде поправен светофар

17 September 2018 08:15

Родителски протест заради опасен, според родителите, светофар в столичния квартал „Красна поляна” – на бул. "Никола Мушанов", при 28-мо училище, доведе до моментален ефект – светофарът вече е регулиран по различен начин. Пред камерата на Нова телевизия директорът на училището Станимира Стоева обясни, че когато тя е подала сигнал на телефон 112, той бил седмият. Чак след редица разправии и по-иновативна форма на протест светофарът бил оправен. Т

Катастрофа предизвика задръстване на АМ "Тракия"

17 September 2018 07:27

Катастрофа затрудни сериозно движението по автомагистрала „Тракия” в понеделник сутрин, съобщи Нова телевизия. Инцидентът е станал на 69-ия километър в посока София. Снимка: архив

Днес е празникът на София

17 September 2018 06:42

София отбелязва своя празник - 17 септември, на който се почитат великомъченица София и нейните дъщери Вяра, Надежда и Любов.

Пускат за движение след ремонт ключови участъци в София

17 September 2018 06:39

От днес отварят след ремонт няколко столични улици и булеварди, за да може София да посрещне натоварения трафик в първия учебен ден.

Километрични задръствания на „Хемус“ и „Тракия“

16 September 2018 21:41

Близо 20-километрово задръстване се е образувало на АМ „Хемус“ преди входа на София, съобщи „Фокус“. Водачите могат да избегнат част от трафика като минат по стария път през Горни и Долни Богров. При излизане от магистралата движението се нормализира. Над 12-километрова тапа пък се е образувала преди отбивката за Пазарджик в посока София. Движението се осъществява изключително бавно. Водачите се предвижват само на първа скорост. Причината за задръстването са ремонтни дейности на моста над река Елшишка. Движението се осъществява двупосочно в платното за Пловдив.

Пускат частично движението край срутището при Тикале по пътя Смолян - Мадан

16 September 2018 10:27

Днес в 16 ч. в една лента ще бъде пуснато движението край срутището при Тикале на пътя Смолян - Мадан, съобщи пресцентърът на Агенция "Пътна инфраструктура".