Култура

04 април 2018 23:18

Къща на фашистите в Италия предложена за мегамузей

Крайнодясната италианска партия „Северна лига“ предлага сграда в Комо, използвана в миналото като фашистка щабквартира, да се трансформира в най-големия музей за модерно изкуство, архитектура и дизайн в Северна Италия. Партията, която на ...

източник: clubz.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Земетресение от 4,5 по Рихтер е регистрирано в Южна Италия

14 July 2018 11:28

Земетресение с магнитуд 4,5 по скалата на Рихтер е регистрирано в морето край южната италианска провинция Калабрия. Това показва справка на интернет страницата на Европейския средиземноморски сеизмологичен център EMSC. Трусът е регистриран в 03:50 часа местно време (04:50 часа сутринта българско часово време) на 26 км. западно от град Вибо Валенсия на дълбочина от 57 км. Няма данни за жертви и разрушения.

В Египет строят най-големия музей в света, посветен на една цивилизация

10 July 2018 16:25

Недалеч от пирамидите в Гиза в Египет около 5 000 хиляди работници се трудят здраво, за да завършат най-големия музей в света, посветен на една цивилизация - "The Grand Egyptian Museum" (GEM). Очаква се мащабният проект да бъде завършен в края на тази година и да се простира на площ от 5,2 млн. кв. метра, пише CNN. "Това ще бъде музеят на 21-ви век. Функцията на музея няма да бъде само привличането на екскурзианти, а и обучение на млади египтяни за културните им корени и историч

Показват автентични български носии в Карлово

10 July 2018 08:41

В Карлово беше открита уникална изложба на автентични български народни носии и накити от различни краища на България. Те са от личната колекция на д-р Ваня Велкова, която бе обявена за българка на годината през 2016 г. Изложбата се посвещава на Апостола на българската свобода и на всички алпинисти, в това число и на първия български алпинист изкачил Еверест - Христо Проданов.

Въоръжават италианските полицаи с тейзъри

06 July 2018 16:04

Полицейските служители в 11 италиански града ще бъдат въоръжени с електрошокови оръжия, известни като тейзъри, предаде The Local, позовавайки се на властите. Вътрешният министър Матео Салвини одобри експеримента с несмъртоносните оръжия, които ще бъдат дадени на полицаи в някои от най-големите градове, включително Торино, Милано, Неапол и Флоренция. Тейзърите са популярни в Съединените американски щати и там често полицейските служители ги използват при самозащита. Салвини посочи, че тези оръжия ще намалят рисковете за безопасността на полицаите. Електрошоковите пистолети предизвикват временна парализа, но не застрашават живота на арестантите.

Италия смекчи закон за задължително ваксиниране на децата

05 July 2018 17:01

Задължителното ваксиниране в Италия бе въведено миналата година заради отчетения бум на морбили в страната

Икони от Несебър бяха изложени в Третяковската галерия

04 July 2018 14:05

Четири уникални икони от Несебър вече привличат на вниманието на жителите и гостите на Москва в един от най-големите музеи в света - Третяковската галерия, съобщиха организаторите.

Медицинска апаратура и вещи разказват за историята на русенското здравеопазване

03 July 2018 07:40

Изложба на документи, медицинска апаратура и пособия на русенската болница подредиха в историческия музей в Русе. Най-старите експонати са от края на XIX век. А най-новите от 70-те години на миналия, като някои от тях все още работят. Дарението е на Маргарита Йолова и д-р Никола Събев.

НИМ с изложба на християнско изкуство в Третяковската галерия в Москва

29 June 2018 21:19

Националният исторически музей с изложба в световноизвестната Третяковска галерия в Москва. Шедьоврите на християнското изкуство от България ще бъдат на разположение на жителите и гостите на руската столица от днес до втори септември.Подробности от нашите пратеници в Русия - Валерия Видева и оператора Николай Балкански.

Ципрас поиска от Британския музей да върне на Гърция мраморите от Партенона

27 June 2018 10:39

Гърция си иска обратно мраморните фризове от Партенона, които се намират в Британския музей. Това заяви в Лондон гръцкият министър-председател Алексис Ципрас, предаде Ройтерс.

Преславското златно съкровище ще гостува на Лувъра

26 June 2018 10:56

България ще представи в Лувъра изложба "Преславското съкровище и Преслав - средновековна столица на България". Изложбата ще бъде открита официално в Париж на 30 юни 2018 г., в зала 6 на крило "Ришельо", съобщават от Националния исторически музей (НИМ). Експозицията е посветена на Първото българско царство и в нея участват 45 експоната от Археологическия музей "Велики Преслав", Националния исторически музей (НИМ) и от Националния археологически институт с музей при