Здраве

06 април 2018 09:17

ВМА изпрати нов екип в Мали

"На добър път и успешна мисия! Пожелавам ви да се върнете живи и здрави!". С тези думи заместник-началникът на ВМА по диагностично-лечебната дейност полк. доц. Владимир Василев изпрати поредния четиричленен военномедицински екип, който замина за Мали...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Близо 200 военнослужещи се включиха в акция на ВМА за кръводаряване

14 September 2018 16:31

Близо 200 военнослужещи от военни формирования в градовете Карлово и Стара Загора се включиха за пореден път в кръводарителските акции на Центъра по трансфузионна хематология на ВМА, съобщиха от пресцентъра на болничното заведение.

ВМА отбелязва Деня на спасението

15 August 2018 12:31

Пред Военномедицинска академия се отбелязва Денят на спасението. Почита се паметта на всички лекари, медицински сестри и доброволци, загинали при спасяването на човешки живот.Вижте във видеото как във ВМА отбелязват празника

Убиха над 30 души при въоръжено нападение в Мали

24 June 2018 20:27

Най-малко 32 представители на движението фулани са били убити в резултат на въоръжено нападение в централната част на Мали, съобщи агенция France-Presse. „Това бяха представители на клана дозо, които пристигнаха в село Кумага, област Дженне. Те са обкръжили селото и хладнокръвно са убили 32 мирни граждани. 10 души се смятат за безследно изчезнали”, каза президентът на асоциацията Tabila Pullaku Абелазиз Диало. „Нападателите са били облечени в дрехи на клана дозо, но това не означава, че те са от този клан. Тяхната цел бяха мирните жители. Десетки бяха убити, включително и деца” разказва представител на местната власт през AFP Конфликтите между представители на различни националности в централната част на Мали през последните три години се разрасна. Основната причина за кървавите конфликти е завладяване на повече територия.

Мисия "Военен лекар": Дълг към здравето и към родината

03 May 2018 07:20

В навечерието на 6 май ще ви разкажем за мисията на военните лекари. Истории от първо лице разказва директорът на ВМА бригаден генерал професор Венцислав Мутафчийски.

Във Военна болница ще има безплатни прегледи за кожни новообразувания

16 April 2018 16:11

Медицински специалисти от Клиниката по дерматология към Военномедицинска академия /ВМА/ ще извършват безплатни профилактични прегледи за кожни новообразувания. Това съобщиха от лечебното заведение. Консултациите ще бъдат на 18, 19 и 20 април, от 10.00 до 13.00 ч., в поликлиниката на болницата.

Миротворци загинаха в Мали

06 April 2018 14:18

Най-малко двама миротворци от Многопрофилната комплексна мисия за стабилизиране на Мали (МИНУСМА) загинаха в четвъртък, други 10 са ранени, сред които и тежко по време на обстрел с минохвъргачки на техен лагер. Инцидентът е станал в населеното място Агелхок в района Кидал. През последните години има няколко подобни инцидента, при които загинаха миротворци от мисията на ООН.

Мутафчийски: ВМА вече няма дългове

28 March 2018 19:37

ВМА вече няма дългове. Това заяви пред журналисти началникът на ВМА бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски. В киносалона на Военномедицинска академия се проведе Общо събиране на личния състав на болницата. Това е първото събрание на новоназначения началник на ВМА. „Въпреки че 10 месеца изпълнявах длъжността временно изпълняващ трябваше да се даде кратък отчет за това, което е свършено през тези месеца. Повечето хора очакваха да чуят какво ще става от тук нататък.

ВМА с нов заместник-началник по диагностично-лечебната дейност

19 March 2018 12:10

Полк. доц. Владимир Василев, д.м. е новият заместник-началник на ВМА по диагностично-лечебната дейност. В изпълнение на заповед на министъра на отбраната той е назначен и за заместник главен лекар на Въоръжените сили на Република България, съобщиха от ВМА. Доц. Владимир Василев, който е и началник на Катедра „Пластична хирургия и дерматология”, бе представен по време на годишния отчет на ръководството на ВМА и подчинените й структури. Пожелавам Ви успешна работа, защ

Шефът на ВМА с нови пагони на бригаден генерал

22 February 2018 12:12

Президентът Румен Радев връчи пагони на бригаден генерал на новия началник на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски.

Проф. Мутафчийски избран да оглави ВМА

30 January 2018 22:29

Временният шеф на Военномедицинска академия полк. проф. Венцислав Мутафчийски е спечелил конкурса за нов директор и правителството ще предложи на президента да издаде указ за назначението му. Като главнокомандващ това е право на държавния глава. А предложението до него ще одобри на заседанието си днес Министерският съвет, както и повишението на Мутафчийски в звание бригаден генерал. В конкурса за нов директор на ВМА, организиран от Министерството на отбраната през декември м.г., участваха още трима лекари от Военна болница - полк. проф. Тихомир Ефтимов, полк. доц. Тони Дончев и полк. доц. Александър Парашкевов.   Мутафчийски стана временен шеф на ВМА през пролетта на 2017 г., когато началникът на лечебното заведение - ген. Николай Петров, стана министър на здравеопазването в третото правителство на Бойко Борисов. От 2013 г. Мутафчийски оглавява клиниката по ендоскопска хирургия във военна болница. От 2014 г. е началник и на катедра “Хирургия”. Участвал е в задгранични мисии в Македония, Ирак и Афганистан.