Регионални

06 април 2018 09:21

Деца и младежи подредиха благотворителен великденски базар в Мездра

По традиция в навечерието на Възкресение Христово възпитаници на Комплекса за социални услуги за деца и лица с увреждания (КСУДЛУ) подредиха в центъра на Мездра Великденски благотворителен базар под наслов "Усмивка за всеки". В празничното изложение ...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Събират храни в помощ на възрастни хора, живеещи в селата

13 July 2018 11:15

Благотворителна кампания в помощ на възрастните хора, живеещи в селата на България, организира млада жена, която е родом от Стара Загора. Идеята й е да се събират пакетирани хранителни продукти и стоки от първа необходимост, които да бъдат раздадени на нуждаещи се. „Не трябва дарителите да се чувстват длъжни да даряват много. Понякога дори пакет ориз е достатъчен.”, обяснява Кремена Карауланова. Тя е решила да стартира кампанията, тъй като не е тайна, че голяма част от бъл

Завърши първата смяна на плувния курс за ученици в Мездра

10 July 2018 09:32

20 деца завършиха успешно първата смяна на плувния курс за ученици, организиран от Община Мездра и от Центъра за подкрепа за личностно развитие. За 20-та поредна година ученици от I до VII клас имат възможност да се включат в заниманията под ръководството на квалифицирания инструктор Христо Иванов. Четири от децата покриха норматива в стил "кроул" и получиха сертификат за II ниво, а всички останали - за III ниво.

Искърът край Мездра се превърна в нефтен кладенец

08 July 2018 14:10

В следствие на адската верижна катастрофа на моста край Мездра, мътните води на придошлия Искър понесоха огромни петна нафта от катастрофиралото тежко возило. В рамките на един час автомобилната катастрофа се превърна и в екологична. Тежката задушлива миризма на нафта се усеща в целия квартал в близост до Археологическия комплекс "Калето". Резултатът ще излезе на повърхността след един-два дни, когато във водата изплува отровената риба.

Представиха в Мездра създаване на трансгранична публично-частна мрежа с Румъния

06 July 2018 14:50

Информационна среща по проект "BG-RO E-GoverNet - Създаване на информационна мрежа за улесняване на сътрудничеството между публичните власти, НПО, бизнеса и гражданите в трансграничния регион България - Румъния“ се проведе в Мездра. Проектът се реализира по Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg V-A Румъния-България 2014-2020. Неговата специфична цел е да се повиши капацитетът за сътрудничество и ефективност на публичните институции в трансграничния район, съобщават от Община Мездра.

Жители на Дърманци подадоха сигнал до ЧЕЗ срещу честото спиране на тока в селото

05 July 2018 13:50

Жители на Дърманци подадоха колективен сигнал до "ЧЕЗ Разпределение България" ЕАД срещу системното спиране на тока в една част от мездренското село. "Законът за енергетиката предвижда доставката на ел. енергия до крайния потребител да е надеждна, ефикасна и безопасна. Както за хората, така и за собствеността им”, пишат потърпевшите в жалбата. "От доста години за една част от жителите на с. Дърманци тази доставка не отговаря на посочените изисквания, както се видя и от пораженията, които ни нанесе токовият удар на 21.06.2018 г. Причината за това може да бъде или че сме свързани с един много, много стар трафопост, или че проводникът на мрежата за ниско напрежение е с малко сечение и е за подмяна."

Служител на ЧЕЗ е в кома след падане от електрически стълб в романско село

05 July 2018 13:30

Служител на ЧЕЗ - Мездра е в кома и с тежка черепно-мозъчна травма след падане от електрически стълб в романското село Синьо бърдо, предаде БНР.Инцидентът е станал по обед при ремонтни дейности по електропреносната мрежа в града. Пострадалият е докаран в Спешно-приемното отделение на врачанската болница. Най-вероятно ще бъде транспортиран към специализирана болница в София. От Инспекцията по труда във Враца уточниха, че все още не са уведомени по официалния ред за инцидента.

С написване на детска приказка стартира "Забавно лято в библиотеката" на Мездра

03 July 2018 15:00

С написване на детска приказка, озаглавена "Мъдрата вълшебница", стартира "Забавно лято в библиотеката" на Мездра. Летните занимания за деца и ученици се организират за пета поредна година от градското Читалище "Просвета". Събрани на зелената морава пред културно-просветното средище, малките читатели се упражняваха в творческо писане, решаваха ребуси и литературни кръстословици с въпроси, свързани с любими приказки и герои.

За втора поредна година в Мездра ще се проведе курс по тенис на маса за ученици

02 July 2018 10:15

Община Мездра и Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) организират курс по тенис на маса за младежи и девойки V-XII клас, съобщават организаторите. Курсът ще бъде разделен на две групи по 12 деца, които ще бъдат обучавани от квалифицирания треньор Христо Иванов в салона на ЦПЛР.

Трагичен инцидент може да отложи "Приключенския многобой-2018" в Мездра

30 June 2018 18:28

Трагичен инцидент може да отложи провеждането на "Приключенския многобой-2018" в Мездра научи Media News. Днес, към 16 часа, по време на подготовката на изкуствения сал за екстремното спускане по въжения тролей над река Искър, един от участниците е паднал от лодката в придошлите води на в река Искър. На място са пристигнали екипите на "Пожарната", на полицията и на "Спешна помощ". Започналите издирвателни действия продължават и в момента. Спасителните действия се извършват при изключително трудни условия, предвид придошлите води на река Искър.На място са пристигнали областният управител Малина Николова, кметът на Мездра, Генади Събков, заместник-началникът на РДПБЗН – Враца. В помощ при издирването са се включили и членове на мездренския спелеоклуб.Припомняме, че организатори на събитието са "Уайлдан" ЕООД, Пещерен клуб "Хеликтит" - София.Очаквайте подробности!

Енорията на храм „Успение Богородично“ в с. Бараково събира средства за лечение на 12-годишната Кристияна

27 June 2018 16:07

Енорията на храм „Успение Богородично“ в с. Бараково, Неврокопска епархия, събира средства за лечение на 12-годишната Кристияна, която е с тежка диагноза и се нуждае от лечение в чужбина. „Братя и сестри, Едно прекрасно семейство от нашата енория е изправено пред тежко...