Регионални

06 април 2018 09:21

Деца и младежи подредиха благотворителен великденски базар в Мездра

По традиция в навечерието на Възкресение Христово възпитаници на Комплекса за социални услуги за деца и лица с увреждания (КСУДЛУ) подредиха в центъра на Мездра Великденски благотворителен базар под наслов "Усмивка за всеки". В празничното изложение ...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

И Мездра се включи в кампанията "Да изчистим България заедно"

18 September 2018 09:37

Близо 27 тона отпадъци са събрани в гр. Мездра и в съставните селата от общината в тазгодишната кампания "Да изчистим България заедно". По традиция част от Общинска администрация също даде своя принос в борбата с битовите отпадъци. Общинските служители почистваха в Алеята на кестените, в района на Автогарата, стария пазар, бирената фабрика, бившата текстилна фабрика и по стария път за Моравица. Положените усилия дадоха резултат - 106 чувала, пълни с пластмасови и битови отпадъци, похвалиха се от Община Мездра.

Кампания без букети на първия учебен ден в помощ на болно дете от Благоевград

17 September 2018 15:18

Кампания "Подари надежда вместо цвете" в подкрепа на 14-годишния Иван Христов се проведе в Благоевград. Съученици и учители на момчето се обединиха около идеята на първия учебен ден да не се купуват букети. Те поискаха парите за тях да бъдат дарени за лечението на Иван, който тази година е осмокласник в Математическата гимназия в областния град.

Над 420 ученици влязоха в класните стаи в Средно училище "Иван Вазов" - Мездра

17 September 2018 11:21

Навръх големия християнски празник Вяра, Надежда и Любов официално беше открита новата учебна година в най-голямото учебно заведение в община Мездра - градското Средно училище "Иван Вазов". По този повод тематична програма изнесоха възпитаници на Детска градина "Роза" и ученици от мездренската гимназия, сред които танцьори от паралелката по хореография и талантливата млада певица - второкласничката Елизабет Виталиева.

Мездра е домакин на обучение на професионални готвачи от България и Сърбия

14 September 2018 09:00

Професионалната гимназия "Алеко Констрантинов" в Мездра е домакин на обучение на професионални готвачи от България и Сърбия. В двудневния семинар участват 20 майстори кулинари от Мездра, Враца, Правец и от сръбските градове Лесковац, Лебане и Власотинце. Тренингът е част от дейностите по проекта "Българо-Сръбско Гурме Влак" ("Бугарско-Српски Гурмански Воз"), който се реализира от учебното заведение в партньорство с Висшето бизнес училище (Висока пословна школа струковних студија) в Лесковац.

Анонимен дарител подари шанс за живот на 24-годишно момче

13 September 2018 20:49

Как едно добро сърце спаси друго сърце

Арт вечер на добродетелите на фондация "За Нашите Деца" – изкуството в подкрепа на деца и семейства

13 September 2018 09:32

На 4 октомври от 19:00 часа в емблематичната бивша сграда на Музикалното училище на ул. „Оборище“ №5 фондация „За Нашите Деца“, съвместно с фондация „Аполон & Меркурий“, ще проведе ексклузивното издание на най-голямото си благотворително събитие Арт вечер на добродетелите 2018. То е посветено на изкуството, което дарява в подкрепа на българските деца и семейства, което възпитава, което формира мирогледа ни и влияе на ценностнат

130 първолаци в община Мездра ще прекрачат за първи път прага на училището

12 September 2018 10:10

В навечерието на новата учебна година петте училища в община Мездра ще отворят врати на 17 септември. Всяка година средата на септември се превръща в незабравим ден за родителите и първолаците. По традиция с най-голям трепет и нетърпение първият учебен ден е очакван от малките първокласници, които за първи път ще прекрачат прага на училището. Тази година в община Мездра 130 първокласници ще изпълнят с глъч класните стаи. В трите градски училища ще влязат общо 105 деца, а в Зверино и Моравица – 25.

В Мездра се проведе пресконференция за създаването на кризисен център

07 September 2018 12:50

Проектът „Стартиране на Кризисен център в община Мездра“ се осъществява съвместно с неправителствената организация Фондация „Бъдеще и надежда” и Община Мездра. Териториалният обхват на кризисния център обхваща община Мездра, област Враца и Северозападна България. Проектът се финансира от Фонд „Социална закрила” и е на стойност 21 758 лв, с продължителност 5 месеца – от август до декември 2018 година.

На над половин милион лева възлизат задълженията на мездренската болница

06 September 2018 09:21

На над 500 000 лв. възлизат задълженията на МБАЛ - Мездра към 30 юни 2018 г. Това става ясно от финансово-икономическия анализ за дейността на лечебното заведение през първото полугодие на тази година, представен от неговия управител д-р Илиана Михайлова пред Общинския съвет. По-голямата част от тях - близо 280 хил. лв. (279 470.35 лв.), са към доставчици на лекарствени средства, медицински консумативи и услуги. Най-сериозни борчове болницата има към Община Мездра - 61 205 лв., както и към столичните фирми "МТИ" ЕООД - 34 250 лв., "Софарма Трейдинг" АД - 29 611 лв., "Медиком 2000" ООД - 24 930 лв., ЕТ "Биомед - Николай Големехов" - 21 061 лв. и "Мединик” ЕООД - 14 880 лв. С начислените лихви и неустойки по договора, дългът към последния кредитор нараства двойно, което не е отразено в изготвената справка. Като цяло дружеството дължи пари на 52 фирми.

ВиК започна подмяната на 30 м водопровод на улица "Паисий" в Мездра

05 September 2018 14:00

Екип на ВиК Мездра спешно започна подмяната на 30 м водопроводни тръби на улица „Паисий” в центъра на града. Това остави на сухо карето между улиците „Янко Сакъзов”, „Александър Стамболийски”, „Христо Ботев” и площад „България”.