Регионални

06 април 2018 09:21

Деца и младежи подредиха благотворителен великденски базар в Мездра

По традиция в навечерието на Възкресение Христово възпитаници на Комплекса за социални услуги за деца и лица с увреждания (КСУДЛУ) подредиха в центъра на Мездра Великденски благотворителен базар под наслов "Усмивка за всеки". В празничното изложение ...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Започна отчуждаването на части от частни имоти в землището на с. Люти дол

19 April 2018 15:00

Министърът на регионалното развитие и благоустройството, на основание чл. 34а, ал. 3 от Закона за държавната собственост (ЗДС) обявява, че е започнала процедура по отчуждаване на части от имоти – частна собственост, за държавна нужда за изграждане на Обект „Модернизация на участък от път 1-1 (Е79) „Мездра – Ботевград“ от км 161+367 до км 194+164,89“, намиращи се в землището на с. Люти дол, община Мездра, област Враца, подробно описани в Решение № 213 на Министерския съвет от 2018 г, съобщават от прессцентъра на МС.

Финансират 4 проекта в Роман и Мездра в рамките на "Чиста околна среда 2018"

19 April 2018 09:21

Четири проекта в общините Роман и Мездра ще получат финансиране в рамките на Националната кампания "Чиста околна среда 2018 г.”, показват резултатите от обявения от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) конкурс на тема "Обичам природата и аз участвам”.

Започна пролетното миене на улиците в Мездра

18 April 2018 14:47

Общинското предприятие „Чистота“ в Мездра използва нова техника за почистване на улиците в града, съобщава пресаташето на Общината. От тази седмица пусна в употреба 10-кубиковата цистерна за вода. Първият обект, който се почисти е най-натоварената улица в града - ул. „Александър Стамболийски“. Със закупуването на този съд, на практика вече може да се приложи и последната функция на многофункционалната машина, използвана през изминалите месеци за транспортиране на 4-кубиковите контейнери за битови отпадъци, а през зимата и за снегопочистване.

Стартира кампанията „Представяне на професията” в мездренските средни училища

17 April 2018 15:30

По традиция всяка година през месец април професионалните гимназии и профилираните средни училища в община Мездра провеждат кампанията под наслов „Представяне на професия” , насочена към кандидат- гимназистите след 7-и клас.

Мездренският съд наказа шофьор без книжка на половин година затвор

17 April 2018 14:00

Подсъдимият Б. Алипиев, на 32 години, се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районната прокуратура в Мездра за управление на моторно превозно средство без шофьорска книжка На 3 януари тази година Алипиев управлявал лек автомобил "Опел Вектра“ по главен път Е-79, когато около 4:20 часа през нощта бил спрян за рутинна проверка от дежурен автопатрул. След подадения му сигнал със стоп-палка, водачът спрял и при поискване на необходимите документи казал, че не притежава свидетелство за управление на МПС.

Един за всички, всички за един: четвъртокласници помагат на съученик

16 April 2018 20:25

Столичното 19-то училище се нуждае от средства, за да запази един от отличниците си.10-годишният Явор Коцев страда от спинална мускулна атрофия и посещава училището благодарение на родителите си, които го носят на ръце до класната стая. Съучениците на Явор организират поредна благотворителна инициатива, за да направят училището достъпно за момчето.

Дари старо колело и зарадвай дете в неравностойно положение

16 April 2018 12:00

Колко малко му трябва на едно дете, за да бъде щастливо? Понякога е достатъчен само един велосипед! За съжаление не всеки малчуган днес има щастието да притежава собствено колело. Именно затова, ние от Actualno.com сме радостни да приветвстваме за четвърта поредна година кампанията на нашите приятели от 1bike "Колело за смет, за дете велосипед". Инициативата има за цел да срещне деца в неравностойно положение с техния първи велосипед, а най-хубавото е, че вие също можете да с

Ученици от столична гимназия шият бални тоалети за деца без родители

15 April 2018 12:30

Ученици от столичната гимназия по облекло "Княгиня Мария Луиза" шият тоалети за абитуриенти, лишени от родителска грижа. В рамките на социалната инициатива "Мечтаната дреха" за бала ще получат 11 младежи от София и областта. По данни на Агенцията за социално подпомагане тази година средно образование завършват около 130 младежи без родители.

Кампанията "Капачки за бъдеще" се провежда днес в София

14 April 2018 11:25

Втора благотворителна инициатива за събиране на пластмасови капачки се провежда днес в София. Всеки, който има събрани, може да ги донесе пред Националния стадион „Васил Левски", с което ще подкрепи кампанията „Капачки за бъдеще". С парите от събраните капачки, предавайки ги за рециклиране, ще бъде закупен нов кувьоз за болницата в Чирпан. Желаещите да се включат в инициативата могат да предадат събраните капачки на специалния пункт пред стадион "Васил Левски" до 14 часа.

Смолян събра капачки за кувьоз в Чирпан

13 April 2018 21:45

Тонове капачки се събраха в Смолян за кувьоз на болницата в Чирпан. Кампанията продължи до края на работния ден днес. Пообед и кметът на Търън Явор Говедаров докара събраното от неговото село, съобщи София Иванова от клуб „Милосърдие“ в областния град. Тя е преподавател в Професионалната гимназия по техника и технологии. Заедно с олимпийската шампионка по вдигане на тежести Милка Манева се ангажират със събирането и изпращането на даренията при нуждаещи се. Това е втората к