Регионални

06 април 2018 13:17

Деца боядисваха великденски яйца в Чипровци и Монтана

Деца от Чипровци и Монтана боядисаха великденски яйца с естесвени багрила. На Велики четвъртък те се включиха в ритуала в работилниците в историческите музеи. Помагаше им кметът на Чипровци Пламен Макавеев. В Монтана напътствията за шарките бяха на е...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

В Монтана и Берковица ще отбележат годишнината от рождението на Васил Левски

17 July 2018 16:00

Монтана ще отбележи 181-годишнината от рождението на Васил Левски. На 18 юли в 11.30 ч. на церемония пред Паметника на Васил Левски и радетелите на духа и свободата ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност.Поклонението пред паметника на Апостола е организирано от Регионален исторически музей - Монтана, общински комитет "Васил Левски", клуб "Будители народни", информира пресаташето на Община Монтана.

Пет паралелки са останали незапълнени в Монтанско след кандидатстването след 7 клас

17 July 2018 07:21

При планирани 49 паралелки в област Монтана, след първото класиране на кандидатстващите след 7 клас, са запълнени само 44, съобщиха за Радио „Фокус“ – Видин от Регионалното управление на образованието в Монтана. От управлението посочиха, че една част от учениците след 7-ми клас заминават при родителите си, които са в чужбина или в други градове страната, и продължават там обучението си. Няма кандидати за паралелката по зеленчукопроизводство към Професионалната гимн

Три нови съблекални изграждат за нуждите на детско-юношеската школа на Монтана

11 July 2018 14:41

Три нови съблекални правят за ДЮШ на ПФК Монтана. Те ще бъдат изградени под волейболната зала в спортния комплекс „Огоста”. Мястото дълги години се използваше като склад, преди това там тренираха джудисти. На 4 съблекални в момента пък се извършва основен ремонт. Средствата за строителните дейности идват от бюджета на общината, като съветници гласуваха за отпускането на 240 000 лева. От футболния клуб увериха, че новите придобивки ще бъдат завършени до началото на новия сезон. „Правим всичко възможно да осигурим едни наистина добри условия за децата от ДЮШ. Освен по съблекалните продължава и работата по двата тренировъчни терена, единият от които ще бъде с естествена настилка, а другият с изкуствена”, заяви президентът на Монтана Румен Панайотов.

Полицията в Монтана задържа водач на автомобил с 3,45 промила алкохол в кръвта

03 July 2018 12:00

На 2 юли около 20,20 ч. служители група за охрана на обществения ред при РУ Монтана са спрели за проверка на кръстовището на ул. "Д. Подвързачов" и ул. "Елин Пелин" в гр. Монтана лек автомобил "Хонда CR-V", управляван от С. И. /46 г./ от същия град. При извършената проба с техническо средство "Алкотест" е установена концентрация 3,45 промила алкохол в издишания от водача въздух. На С. И. е съставен акт и издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство в РУ Монтана.

35 полицаи в област Монтана с награди за професионалния им празник

03 July 2018 11:30

На брифинг в ОД МВР Монтана началниците на Районните управления в Монтана, Лом, Берковица и Вършец - гл. инспектор Илиян Филипов, гл. инспектор Владимир Владимиров, изп. длъжността ст. инспектор Георги Манойлов и гл. инспектор Димитър Мишонов оповестиха наградените служители по случай предстоящия празник на МВР – 5-ти юли, предприетите мерки по опазване на селскостопанската продукция и по-характерните престъпления през изминалото 6-месечие на съответната територия.

Занаятчиите в Монтана почетоха покровителите си Св. равноапостоли Петър и Павел

30 June 2018 09:45

Занаятчийската камара в Монтана спази традицията и тази година и почете Деня на занаятите - Петровден, който българите честват на празника на Светите равноапостоли Петър и Павел.

Модернизират кухнята на Патронажа в Монтана

29 June 2018 16:20

Ново кухненско оборудване ще бъде доставено до четири месеца за кухнята на Домашния социален патронаж в Монтана, съобщи кметът Златко Живков. Инвестицията е в размер на 30 хиляди лева и е възможна благодарение на съвместния проект между фонд „Социална закрила” и общината. На този етап услугата на патронажа стига до 1330 души.

Няма кандидати за директор на училището в монтанското село Якимово

22 June 2018 14:30

Преди началото на учебната година избират директори на четири училища в региона, за шефските постове има само по един кандидат, съобщава novinitem.

Отличиха Читалището в Чипровци за опазване на културното наследство

22 June 2018 10:15

Официална церемония за отбелязване на 10-годишнината от въвеждането на Националната система "Живи човешки съкровища - България“ се състоя в Министерството на културата. Събитието е част от Европейската година на културното наследство и от културната програма на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, чиито цели са да насочат вниманието на обществеността към значимостта на културното наследство.

Порой и наводнение в монтанско село

21 June 2018 23:04

15-годишно момиче е спасено от пожарникарите