Регионални

06 април 2018 17:00

Дамският клуб в Монтана възрадва с подаръци бедни и стари хора за Великден

Членове на Дамския клуб в Монтана раздадоха пакетирани хранителни продукти и козунаци на бедни и стари хора. В благотворителната кампания "Направи добро за Великден" се включиха много граждани и фирми. Цял бус с пакети дариха учениците, родителите и ...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

7-годишният Мартин има нужда от помощта ни

25 April 2018 15:09

Още един малък жител на гр. Банско се нуждае от помощта на българското общество. Седемгодишният Мартин Даутев е роден с детска церебрална парализа, диагноза спастична квадрипареза. За подобряване на състоянието му, детето се нуждае от лечение в Турция, а средствата са непосилни за неговите родители. Семейството е открило дарителска сметка за всички добри хора, които искат да откликнат на зова за помощ: BG89FINV915010BGN0J1GW, Първа инвестиционна банка, на името на Йорданка Росенова Слаева. В

Стартира Маратонът на четенето в Монтана

24 April 2018 15:45

По повод Международния ден на книгата и авторското право, в рамките на националната кампания за насърчаване на четенето „Походът на книгите”, организирана от Асоциация „Българска книга” в партньорство с Българската Библиотечно-информационна асоциация и Министерството на образованието и науките, в Регионална библиотека „Гео Милев” – гр. Монтана днес стартира Маратон на четенето „Децата на Монтана четат 2018”.

Прибраха 700 кутии контабандни цигари на жена от Монтана

24 April 2018 12:55

На 23-ти април, след сигнал в сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР Монтана е извършена проверка в частен имот в кв. „Огоста” в гр. Монтана, обитаван от 43-годишната Е. С. При извършените процесуално-следствени действия на адреса са намерени и иззети 699 кутии - 13 980 къса цигари от марката "Брукс Черни" и 660 кутии -13 200 къса цигари от марката "Брукс Сребърни" без български акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство в ОДМВР - Монтана, информират от там.

Дискутират програма за качеството на въздуха в Монтана

23 April 2018 14:20

Община Монтана организира пресконференция във връзка с изпълнението на проект„Разработване на Комплексна програма за качество на атмосферния въздух по показателите ФЧП10 и ПАВ на община Монтана.

Младо семейство подреди благотворителна изложба в помощ на Сияна от Мездра

22 April 2018 11:10

Вчера в Регионалния исторически музей на Враца беше открита благотворителната изложба "Търсената Америка". Авторите на фотосите са журналистката от БНР Недит Георгиева и нейния съпруг Георги Георгиев.

В Смолян се проведе благотворителен дрифт за малкия Митко от Пазарджик

21 April 2018 19:27

Родителите на малкия Митко от Пазарджик заедно с другият им син дойдоха на благотворителния дрифт, който се проведе днес (21 април) близо до Смолян за лечението на болното им дете, предаде кореспондентът на Actualno.com в региона. „Успяхме да съберем 1460 лева. Отделно от името на „Пампорово“ АД им връчихме ваучер за уикенд пакет в курортния комплекс за цялото семейство, а също и 80 лв. за гориво от ОМВ. Честно казано, не очаквахме да се събере такава голяма сума

Засадиха 40 фиданки в района на ж.к „Жерави” в Монтана

21 April 2018 10:15

Поводът е 22 април Международния ден на Земята. Мисията е да се обединят хората на планетата в защита на околната среда. Мотото на кампанията е „Свят без замърсяване с пластмаси“, поясни директорът на екоинспекцията в Монтана Деница Славкова. Кампанията е съвместна на община Монтана, РИОСВ и екоклуба към гимназия "Петър Бодан".

Монтана става пилотен град с въвеждане на нови технологии за умно управление

19 April 2018 15:50

„Всички хора имат нужда от телекомуникации на най-високо технологично ниво и следващата стъпка, която ще направим е също респектираща за доброто на всички, които живеят тук в центъра на Северозапада. Това заяви кметът на Монтана Златко Живков преди демонстрацията на технологични решения за умно управление на общини, организирана от мобилен оператор в центъра на областния град днес.

Над 1 тон ракия откриха в склад за плодове и зеленчуци в Монтана

17 April 2018 14:30

Над 1 тон етилов алкохол задържа екип на митническа мобилна група при проверка в склад за плодове и зеленчуци в Монтана. Митническите служители установили, че едно от обособените помещения се използва за съхранение на алкохол. При проверката са открити 1078 литра етилов алкохол - ракия, съхраняван в ПВЦ-съдове с различна вместимост - от 11 до 150 литра. Измерено е алкохолно съдържание на продуктите е между 47 и 50º. За алкохола не са представени документи за платен акциз. Алкохолът е иззет, взети са проби за лабораторен анализ. Предстои образуване на административнонаказателно производство.