Регионални

09 април 2018 09:10

Традиция в Ботевград - Великденски събор

За трета поредна година Ботевград възражда едно емблематично събитие, което съхранява паметта и носи идентичността на ботевградския край - съборът на града, предаде БГНЕС. На площ от 56 дка повече от 200 търговци и производители на керамични и хранит...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

12 души са в ареста в Ботевград за съпротива и неподчинение на полицията

04 November 2018 12:01

Към 22.30 часа в събота жандармерията се отзовава на сигнал за силна музика и нарушаване на нощната тишина в с. Врачеш

Разследват случаи с простреляни коне в землището на ботевградското с. Калугерово

03 November 2018 11:18

Служители на полицията в Ботевград и Правец разследват случаи с простреляни коне. Около 9:00 часа на 1 ноември в Районното управление на МВР в Ботевград е получен сигнал от жител на Правец за умъртвени свободно пуснати коне в местността "Рудешки дол". При извършения оглед на местопроизшествието, в присъствието на ветеринарен лекар, са установени два мъртви коня и още два с прострелни рани в областта на корема.

Община Ботевград ще строи хотел и тренировъчна зала до "Арена"

10 October 2018 11:55

Хотел и тренировъчна зала към откритата преди четири години „Арена Ботевград“ смята да построи местната администрация. Към момента в напълно завършената и функционираща по предназначение зала „Арена Ботевград” се провеждат основно състезания и тренировки по волейбол и баскетбол. В залата се организират концерти и други мероприятия. За краткото време, изминало от нейното завършване, сградата е превърната в център на културния и спортния живот за града и н

В Ботевград предадоха над 500 кг капачки за кампанията "Капачки за бъдеще"

02 October 2018 15:10

Над 500 кг капачки бяха предадени в кампанията "Капачки за бъдеще", съобщава Галя Дикова, съорганизатор на инициативата в Ботевград. "Помогнахме и с транспорта на още капачки, събрани до Националния стадион да достигнат до мястото за рециклиране" добавя Галя.

Ботевград е домакин на 35-ото Дефиле на духовите оркестри и мажоретни състави

25 September 2018 14:00

От 28-ми до 30-ти септември Ботевград ще бъде домакин на „Дефиле на духовите оркестри и мажоретни състави“. Градът ще бъде домакин на събитието за 35-та година, като по традиция на дефилето ще присъстват състави от цялата страна. Организатори на културното събитие са Община Ботевград и Народно читалище „Христо Ботев 1884“ – Ботевград, съобщават от общинската пресслужба.

В Ботевград започнаха безплатни профилактични прегледи на пенсионери

13 September 2018 15:40

233 жители на община Ботевград в пенсионна възраст ще преминат през пакет безплатни профилактични прегледи по програмата за обезщетения и помощи на организации и граждани, приета с бюджета на Община Ботевград за 2018 г., съобщава botevgrad.com.В периода от 10 до 24 септември, записалите се, ще бъдат прегледани по предварителен график от лекари специалисти към МБАЛ - Ботевград. Най-много лица са изявили желание за преглед от офталмолог и невролог- съответно 54 и 47. 41 пенсионери ще бъдат консултирани от специалист вътрешни болести, 32 от гастроентеролог, 30 от уролог, 25 от АГ специалист и 4 от хирург.

Скаутски игри за децата през Европейската седмица на мобилността в Ботевград

11 September 2018 16:18

За поредна година Oбщина Ботевград ще се включи в Европейската седмица на мобилността – „Комбинирай, движи се“, която ще се проведе от 16-ти до 22-ри септември.

След боя между полицаи и роми в Ботевград - обвинения в полицейско насилие (ВИДЕО)

26 June 2018 08:00

Събота вечер (23 юни), ромският квартал „Саранск” в Ботевград – рожден ден, веселба, много шум и викната полиция. Задържани са шестима души – петима мъже и една жена, като всички са с обвинения за хулиганство. Сред задържаните има двама души с десетки присъди – 18 и 16 съответно. Трети от арестуваните е с 6 присъди. Цялата случка се развива като страхотно меле – полицаите са замеряни с всякакви предмети, а всичко се вижда от запис на о

Мъж с тежки изгаряния, опитал да краде ток

22 June 2018 06:33

34-годишен мъж е с тежки изгаряния след опит за кражба на ток, съобщиха от ОДМВР - София. Около 12.30 часа на 20 юни в РУ - Ботевград постъпил сигнал от болнично заведение за пациент от Ботевград, приет за лечение в тежко състояние с изгаряния вследствие на токов удар. Извършен е оглед на местопроизшествието. По първоначални данни е установено, че 34-годишният мъж е пострадал в ранните часове на вчерашния ден при опит за нерегламентирано присъединяване на ел. табло към електропреносната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство.

Трима души бяха заловени в момент на наркосделка в Ботевград

21 June 2018 12:40

Трима души бяха заловени в момент на наркосделка в Ботевград. Задържаните са на 17, 18 и 23 години. В единият от арестуваните е открито малко количество канабис. Разследването по случая продължава.