Здраве

11 април 2018 09:06

Лекари дариха средства за лечението на млада жена

Лекарите от Специализираната болница за активно лечение по кардиология във Велико Търново дариха средствата за отбелязване на професионалния си празник за лечението на онкоболна жена. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново ди...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Ананиев: Опитваме се да улесним работата на личните лекари

23 April 2018 21:30

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев отговори на днешните протести на здравните инспектори и личните лекари. Планира се райониране на достъпа до лекарска помощ в събота и неделя, така че да отпадне 24-часовото дежурство на джипитата, сподели той: "Очакваме, вместо да се разбираме чрез медиите или чрез протестни декларации, когато бъдат готови, да седнем на масата и да продължим този диалог. Знаете за извинителните бележки на учениците и амбулаторния лист, който направихме, тоест н

Лекари и здравни инспектори излязоха на протест

23 April 2018 15:58

Два протеста се проведоха по време на срещата на здравните министри от ЕС в София. Общопрактикуващи лекари от столицата се събраха пред НДК с искане за намаляване на административната тежест, обвързване на потребителската такса с минималната работна заплата и отпадане на 24-часовото им разположение. И здравни инспектори от страната протестираха пред Министерството на здравеопазването с искане за по-високи заплати.

Протестиращите лични лекари: Омръзна ни да бъдем адвокати и счетоводители

23 April 2018 14:20

Общопрактикуващите лекари излязоха на протест с настояване да бъдат намалени административните им задължения. Десетки лични лекари изразяват недоволството си на митинг пред Националния дворец на културата, където се провежда неформална среща на министрите на здравеопазването на страните от ЕС. Според лекарите всички административни задължения, които законът им вменява, влошават работата им по лекуване на пациентите. „Всеки от нас иска някакъв документ – било социални

Защо личните лекари отново излизат на протест?

23 April 2018 07:12

Има много нерешени проблеми, говорим от дълги години, отговор така и не получаваме. На 1-и март излязохме на протест, говорихме, дадохме нашите искания, написахме няколко писма до всички институции, които биха помогнали, но дори отговор не получихме. Това каза в "Денят започва" д-р Гергана Николова, общопрактикуващ лекар, която обобщи наболелите проблеми в здравеопазването така - 24-часовото разположение, на което, по думите й, няма как да отговаря така, както е конструирано, защото сутрин в 8 часа трябва да си в кабинета и да оказваш качествена и добра медицинска помощ, ниското заплащане, както и липсата на средства за апаратура, обучение на лекарите или командировки.

Носителят на медицински "Оскар" става почетен жител на Баните

20 April 2018 16:08

Носителят на медицински „Оскар“ д-р Станимир Стефанов Сираков ще стане носител на званието почетен гражданин на Баните. Вносител на предложението, което ще се разглежда на 27-ми април от местния парламент, е кметът на общината Милен Белчев. Д-р Сираков е специалист в УМБАЛ „Св. Иван Рилски”, отделение по Образна диагностика. Главен асистент е към катедрата по Рентгенология към Медицинския университет в София. Председател и на Дружество по Интервенционална

Мездренски лекари творци подредиха авторска изложба в Деня на здравния работник

08 April 2018 11:00

По случай 7 април – Денят на здравния работник, медици, творци и любители на изкуството подредиха съвместна изложба. Множество картини, дърворезби и филателия украсиха фоайето на поликлиниката към МБАЛ - Мездра, съобщават от общинската пресслужба.

Световен ден на здравето и здравния работник

07 April 2018 11:10

Днес се отбелязва Световният ден на здравето и здравния работник. Световният ден на здравето е глобална инициатива, която приканва всички - от световните лидери до хората във всички страни, да се фокусират върху едно здравно предизвикателство със световна значимост. Датата е избрана с основаването на Световната здравна организация през 1948 г. Международният ден на здравето се чества и като Ден на здравния работник в България от 6 февруари 1964 г.

Протест на медицински сестри, работещи в детски градини и училища в Хасково

28 March 2018 21:05

102 медицински сестри, работещи в детските градини и училищата в община Хасково протестираха днес символично на работното си място. Те настояват за увеличение на основната им работна заплата.

​Недостиг на педиатри в страната

17 March 2018 08:39

По данни на здравното министерство от 2016-та детските лекари са с 400 по-малко от необходимото. През тази седмица се появиха и първите сериозни последици от липсата на педиатри.

БЛС ще си сътрудничи с Европейския съюз на медицинските специалисти

16 March 2018 11:56

Българският лекарски съюз подписа договор за сътрудничество с Европейския съюз на медицинските специалисти.