Регионални

12 април 2018 16:10

Две монтански села пазят самолети на площадите си

Две монтански села пазят стара бойна слава със самолети на площадите се. Военен самолет изтребител МИГ 21-БИС за прихващане на противникова цел е монтиран на площада в село Габровница....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Дискутират програма за качеството на въздуха в Монтана

23 April 2018 14:20

Община Монтана организира пресконференция във връзка с изпълнението на проект„Разработване на Комплексна програма за качество на атмосферния въздух по показателите ФЧП10 и ПАВ на община Монтана.

Засадиха 40 фиданки в района на ж.к „Жерави” в Монтана

21 April 2018 10:15

Поводът е 22 април Международния ден на Земята. Мисията е да се обединят хората на планетата в защита на околната среда. Мотото на кампанията е „Свят без замърсяване с пластмаси“, поясни директорът на екоинспекцията в Монтана Деница Славкова. Кампанията е съвместна на община Монтана, РИОСВ и екоклуба към гимназия "Петър Бодан".

Монтана става пилотен град с въвеждане на нови технологии за умно управление

19 April 2018 15:50

„Всички хора имат нужда от телекомуникации на най-високо технологично ниво и следващата стъпка, която ще направим е също респектираща за доброто на всички, които живеят тук в центъра на Северозапада. Това заяви кметът на Монтана Златко Живков преди демонстрацията на технологични решения за умно управление на общини, организирана от мобилен оператор в центъра на областния град днес.

Над 1 тон ракия откриха в склад за плодове и зеленчуци в Монтана

17 April 2018 14:30

Над 1 тон етилов алкохол задържа екип на митническа мобилна група при проверка в склад за плодове и зеленчуци в Монтана. Митническите служители установили, че едно от обособените помещения се използва за съхранение на алкохол. При проверката са открити 1078 литра етилов алкохол - ракия, съхраняван в ПВЦ-съдове с различна вместимост - от 11 до 150 литра. Измерено е алкохолно съдържание на продуктите е между 47 и 50º. За алкохола не са представени документи за платен акциз. Алкохолът е иззет, взети са проби за лабораторен анализ. Предстои образуване на административнонаказателно производство.

Номинираха четирима за "Почетен гражданин' на Монтана

17 April 2018 09:21

Четири предложения за удостояване със званието "Почетен гражданин на община Монтана" са постъпили в Общинския съвет, съобщиха от Общинската администрация в областния център.

ГДБОП задържа двама от Монтана, намери 14 пистолета и над 1000 патрона

16 April 2018 15:32

Специализираната операция е проведена на 13 април 2018 г. В хода й са задържани двама мъже от Монтана и един – от Казанлък, съобщава пресцентъра на МВР. В рамките на извършени процесуално-следствени действия на автомобили и помещения, обитавани от задържаните, са намерени и иззети общо 14 пистолета от различни марки, автомати „Скорпион“ и „Берета“, незаконна ловна пушка, над 1000 патрона с различен калибър. Оръжията са иззети от едно помещение и автомобил, боеприпасите са били държани на различни места, в т.ч. в местността „Разсадника“ в покрайнините на Монтана.

С „Космическо училище“ в Крумово отбелязват Деня на авиацията и космонавтиката

12 April 2018 13:43

Датата съвпада с първия полет на човек в Космоса, осъществен на 12 април 1961 г. от руския космонавт Юрий Гагарин. Тогава в 06.07 часа по Гринуич той излетя и направи една обиколка около Земята с кораба "Восток"

Демонстративни полети край Граф Игнатиево за Деня на авиацията

12 April 2018 12:25

Днес честваме Световния ден на авиацията и космонавтиката. В Пловдив студентите от Техническия университет го отбелязват на летателната площадка „Марица" край село Граф Игнатиево. Демонстрациите вече започнаха, първи излетя отличникът на випуска Никола Добрев.