Регионални

13 април 2018 13:00

Освободиха от поста заместник-кмета на Община Козлодуй

На 12 април, със Заповед на кмета на Община Козлодуй, Маринела Николова, бе освободен заместник-кметът Юрик Мартинов. Съгласно чл. 39, ал. 5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, кметът може да освободи заместник-кмет без пре...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Предстои второто издание на Панорама на образованието в Козлодуй

16 April 2018 13:45

Община Козлодуй за втора година е организатор на Панорама на образованието, професионалното ориентиране и реализиране. Целта на събитието, което ще се проведе на 17 и 18-ти април, е да подпомогне всички заинтересовани ученици и родители, съобщава kozloduy.bg.

В Козлодуй отбелязват "Часът на Земята" с хепънинг "на тъмно"

24 March 2018 14:15

По повод дeсетото издание на глобалната инициатива „Часът на Земята” – на 24 март, събота, от 20.00 часа на площад „Христо Ботев” в Козлодуй, ще с проведе хепънинг „на тъмно”.

Над 800 хиляди лв по европроект за саниране на 35 жилища в Козлодуй

02 March 2018 15:45

На 28 февруари в Козлодуй е проведена откриваща пресконференция по проект „Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в жилищни сгради в гр. Козлодуй”, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014–2020 г., Приоритетна ос 2: „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони”, процедура „Енергийна ефективност в периферните райони” чрез Административен договор за безвъзмездна финансова помощ .

Община Козлодуй обяви обществена поръчка за изработване на нов герб на града

27 February 2018 13:17

Община Козлодуй търси изпълнител на идеята за изработка на символ на град Козлодуй, за чието изграждане в капиталовата програма към общинския бюджет за тази година са заложени 80 000 лева, съобщиха от Общинската администрация. Според обществената поръчка изпълнението включва проектиране, изработка, доставка и монтаж на символ и входен надпис, изработени от светещи обемни букви с LED осветление, както и оформяне на пространството от 475 кв. м., на което ще бъдат разположени.

Община Козлодуй подкрепи предложението за изграждане на нова ядрена мощност

25 February 2018 13:21

Декларация в подкрепа на инвестиционното предложение за изграждане на нова ядрена мощност на площадката на АЕЦ "Козлодуй" приеха общинските съветници в атомния град. Предложението дойде от кмета Маринела Николова и бе гласувано на извънредно заседание на местния парламент.

Предстои десетото издание на "Празника на меда" в Козлодуй

22 February 2018 13:00

Този петък и събота, 23 и 24 февруари, в Козлодуй за десета поредна година ще се състои "Празник на меда" - съвместна инициатива на Държавното предприятие "Радиоактивни отпадъци” и дружествата на пчеларите от региона, информираха в аванс от Община Козлодуй.

Испански гражданин обявен за издирване за кражби в с. Бутан

19 January 2018 15:40

Районна прокуратура – Козлодуй е издала Европейска заповед за арест на Х. К., испански гражданин, обявен за издирване по водено срещу него досъдебно производство за извършено престъпление в с. Бутан. Той е бил привлечен задочно в качеството на обвиняем през м. ноември 2017 г., съобщават сайтът на спиализираното ведомство.

В Козлодуй акцентират върху безопасността на децата на пешеходните пътеки

19 January 2018 07:17

Забавен начин да пазят децата на пешеходните пътеки са измислили в Козлодуй. Пред всички училища в града на местата за пресичане на пътя са поставени кукли - момче и момиче, които предупреждават шофьорите да се движат с повишено внимание.

Лекари от Козлодуй се водят само по книга в общинската болница

17 January 2018 19:52

9 лекари, сред които реаниматори, нeвролози и гинеколози, се водят само по книга в общинската болница в Козлодуй, установи проверка на Регионалната здравна инспекция във Враца в първите дни на тази година. Те са назначени на трудови договори със заплати около 1000 лева, но не са включени в графиците за дежурства, от което следва, че всъщност не се явяват на работа, коментираха от инспекцията. Проверката е извършена по сигнал за неправомерно усвоени средства от здравната система.

В Козодуй награждават ученици със стипендии за космически лагер през 2018 г.

11 January 2018 12:35

Две пълни стипендии за участие в международен космически лагер Space Camp Turkey ще предоставят Община Козлодуй и Център за творческо обучение в конкурс за есе или видео есе. Конкурсът се провежда в рамките на новосформираното сътрудничество между Община Козлодуй и Център за творческо обучение в областта на образованието. Стипендията покрива разходите по 6-дневен престой, храна, такса участие и пътуване на децата до Измир, Турция и е в размер на 1 250 долара, информира сайтът на Община Козлодуй.