Регионални

13 април 2018 13:00

Освободиха от поста заместник-кмета на Община Козлодуй

На 12 април, със Заповед на кмета на Община Козлодуй, Маринела Николова, бе освободен заместник-кметът Юрик Мартинов. Съгласно чл. 39, ал. 5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, кметът може да освободи заместник-кмет без пре...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Ангелкова: Козлодуй има голям потенциал за културно-исторически туризъм

15 September 2018 12:14

Козлодуй има голям потенциал да стане притегателен център за културно-исторически туризъм. По този начин общината ще има възможност да се превърне във все по-търсена и атрактивна туристическа дестинация за четири сезона. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на втория Фестивал на занаятите и изкуствата в Козлодуй, където тази година се очакват над 2000 посетители. По време на посещението си в града министър Ангелкова проведе работна среща с кмета на общинат

Граждани от Козлодуй се срещнаха с омбудсмана Мая Манолова

13 September 2018 12:00

Вчера, между 14 и 16 часа се състоя изнесена приемна на националния омбудсман, информира общинското пресаташе. 23-ма души се бяха записали за лична среща с екипа на Мая Манолова. Проблеми от всякакво естество бяха поставяни на вниманието на Омбудсмана. На всички граждани бе отделено нужното време и бяха посъветвани, как да постъпят в конкретните ситуации.

И Община Козлодуй се включва в кампанията почистването на България

10 September 2018 10:45

Община Козлодуй ще се включи за поредна година в националната кампания за почистването на България. Днес служителите от общинска администрация ще почистват централните улици „Освободител”, „Георги Димитров” и „Христо Ботев”, както и Ботев парк.

50 плавания са осъществени с „Радецки” за пролетта

25 July 2018 10:30

От началото на пролетта до момента национален музей параход „Радецки” е осъществил 50 плавания и е посрещнал 7 300 посетители, информират от Община Козлодуй. 3 800 ученици, 300 студенти, 2 800 възрастни хора, 68 чужденци и 57 души със свободен вход са били посетителите, които са се докоснали до националната светиня.Плаванията на парахода са с 10 повече в сравнение със същия период на 2017-та година. Продажбите на билети и рекламни сувенири само за месеците май и юни са двойно повече спрямо продажбите по същото време на 2017-та година.

В община Козлодуй продължава събирането на капачки за благотворителност

24 July 2018 16:00

Средствата този път ще отидат в помощ на социално слаби децаВ рамките на година и половина Община Козлодуй призоваваше гражданите за събиране на пластмасови капачки, които обикновено се изхвърлят в контейнерите за смет, съобщават отрганизаторите. Първата подобна кампания събра 519 лева, които ще помогнат родилното отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски” да се оборудва с реанимационна маса. За събиране на цялата необходима сума от 5 700 лева, помогнаха много дарители.Кампанията обедини хора, не само от общината, а и от съседните населени места. На снимката са ученици от ОУ „Цанко Церковски” гр. Мизия, които в деня на последното предаване на капачки донесоха 45 килограма, събрани от тях и техните съученици.

Хиляда лева глоба за жена, подала невярно повикване на телефон 112 в Козлодуй

24 July 2018 15:00

По внесено предложение от Районна прокуратура – Козлодуй за освобождаване от наказателна отговорност, съдът е наложил административно наказание на основание чл. 78а от НК – глоба в размер на 1000 лева, на В. М. за извършено от нея престъпление по чл. 326, ал. 1 от НК.

Проведоха обучения на медицински специалисти в учебните заведения на Козлодуй

17 July 2018 16:30

Община Козлодуй организира през месец юли две обучения на медицинските специалисти, работещи в здравните кабинети на училищата и детските градини, съобщават от пресцентъра на Общината.Първото обучение се проведе съвместно с Регионална здравна инспекция Враца на 03.07.2018 г., в сградата на общинска администрация Козлодуй.

Осем деца от Козлодуй заминават на международен космически лагер в Турция

16 July 2018 15:00

Община Козлодуй и Център за творческо обучение предоставиха две пълни стипендии на две деца от Козлодуй за участие в международния космически лагер Space Camp Turkey, съобщават от Община Козлодуй. Михаил Драганов, 13 г., и Марта Младенова, 14 г., заминават за шестдневен престой, от 15 до 21 юли, в учебно-тренировъчния лагер, създаден през 2000-та година по модел на NASA в град Измир, Турция. Припомняме, че през месец април експертното жури оцени всички кандидатури от град Козлодуй и определи двамата младежи, които получават пълна стипендия за участие в космическия лагер. Община Козлодуй за първа година отпуска средства за подобна дейност в календар „Младежки дейности”.

Козлодуй посреща гости със светещ герб

11 July 2018 13:00

През месец май приключи работата по проекта за оформяне на пространство при входа на Козлодуй. Кръстовището при източния вход на улица „Георги Димитров” и улица „Освободител” вече е озеленено, поставени са четири пилона със знамена, монтиран е гербът на Козлодуй. През тъмната част на денонощието надписът „Изпълнен с енергия”, изработен със светещи обемни букви (LED осветление), впечатлява преминаващите. На теренът от 470 кв. м има монтирана поливна система, има растителност и декорация, които спомагат мястото да бъде приветливо и естетически оформено. Проектът е на стойност 78 000 лева и е реализиран от общинския бюджет, информират от пресслужбата на общината

В община Козлодуй грижата за река Дунав продължава

09 July 2018 14:00

Тази година мотото на празника на реката бе „Бъди активен за по-здравословен Дунав!”. Община Козлодуй се включи с множество мероприятия в отбелязването на международния празник. Едното от тях е Фестивалът на рибата, който тази година се проведе на 24 юни. По време на фестивала се проведоха еко-инициативи за почистване на бреговата ивица на пристанището, направа на еко-хвърчила от пръчки и оризова хартия за най-малките, както и наблюдение на птици от наблюдателницата на брега на реката, информира общинският сайт.