Икономика и бизнес

13 април 2018 17:23

НАП съкращава 250 служители в цялата страна

Причината е закриването на отделите „Оперативни проверки” в териториалните структури на агенцията...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Внимание! Изпращат фалшиви имейли от името на НАП

06 October 2018 20:19

Националната агенция по приходите (НАП) предупреждава, че от името на агенцията се изпращат фалшиви имейли към потребители. Електронните писма съдържат информация за възстановяване на данък от името на НАП. В писмата се изисква потвърждаване на банкова сметка. Във фалшивите писма има препратка (линк) "Получаване на плащане". Линкът обаче води към фалшива страница, която не кореспондира с истинския интернет адрес на НАП, обясняват от агенцията. Фалшивите писма представляват класическа форма на "фишинг" атака, чрез която се цели опит за кражба на лична информация от интернет - потребителски имена за достъп, пароли, банкови сметки и други. Хората, които получават подобни имейли не трябва да отварят препратките в тях.

Всеки клиент ще може да провери дали покупката му е отчетена в НАП

01 October 2018 14:58

Така данъчните очакват да се засили гражданският контрол и да се подобри финансовата дисциплина на търговците

24 милиона касови бележки в лотарията на НАП

19 September 2018 20:30

Над 24 милиона касови бележки за 333 млн. лева са регистрирани в лотарията на НАП за 50 000 лв. Данните за участие са стойността на покупката, цената и датата и часа, в който е издадена касовата бележка. От НАП обясняват, че няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките. Това е вторият сезон на лотарията с касови бележки на Агенцията за приходи, а големият победител ще стане ясен на 10 декември. Средно от старта на лотарията един участник регистрира по около 340 касови бележки. Най-активни са участниците от Видин - със средно регистрирани по 418 фискални бона на човек, както и в Ямбол - с по 416 бележки. {cbrelatedarticle count="2" /} Следващата седмична награда ще бъде изтеглена в почивния 24 септември. Късметлията ще получи чисто нов телевизор. Месечният победител с награда от 2000 лв. ще бъде определен на 15 октомври. В данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет.икономикаНАПкасови бележкилотария

НАП даде старт на „Влез в час с данъците“ 4

18 September 2018 11:56

Тази година данъчните раздават гейминг системи за виртуална реалност и електрически ховърбордове

НАП отчете ръст на оборотите по морето

24 August 2018 14:01

Ръст на оборотите на обектите по цялото Черноморие за юни 2018 г. в сравнение със същия период на миналата година, отчитат от НАП. Данните, които фискалните устройства подават към НАП всеки месец, показват тенденция за увеличаване на отчитаните приходи от магазините и заведенията по морето. Оборотите на всички обекти по цялото ни Черноморие през юни 2018 г. са 1,127 млрд. лв.

НАП с нови банкови сметки от утре

31 July 2018 15:43

Нови банкови сметки на десет от своите офиси, включително тези в София, въвежда от утре НАП. Причина за смяната е обединяване на обслужващата банка на данъчните с друга кредитна институция.

Данъчни пестят 300 млн. лв. от интернет

27 June 2018 22:00

Около 300 млн.лв. преки административни разходи е спестила Националната агенция за приходите (НАП) благодарение на електронна комуникация. Агенцията предоставя над 80 онлайн услуги и обменя над 120 млн. е-документа годишно. Това стана ясно на форум за е-икономиката в София. След въвеждане на автоматизираното изпращане на е-съобщения за просрочени задължения, от НАП планират чрез безплатен ПИК всеки да „вижда“ здравното си досие. Представители на Държавна агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ), Комисия за защита на личните данни (КЗЛД), Комисия за защита на потребителите (КЗП), НАП, Столична община, НПО и бизнеса представиха проблеми и решения в е-услугите в България. „Всяка година Естония спестява над 800 години работно време. 99% от обществените услуги се предлагат онлайн 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Електронно не се случва само сключване на брак, развод и покупка на имот“, коментира Стефан Христов от фондация „Граждани срещу бюрокрацията“. „Технологиите у нас са достъпни и е налице законова рамка за дигитална промяна. България има шанс да се превърне от офлайн – в онлайн държава. Трябва да приемем, че електронният свят е по-удобен, бърз и сигурен и да не позволим на хартията „да изяде“ компютъра“, заключава той.

НАП отчете 19 млрд. лв приходи за 2017 г.

21 June 2018 17:10

Националната агенция по приходите отчете ръст в събраните задължения през 2017 година, заяви директорът на НАП Розалия Димитрова. Димитрова отчете, че годишният план е преизпълнен с 887 милиона лева. От агенцията обявиха, че за последните 3 години НАП отчита ръст на събраните вземания в размер на 5 милиарда лева. Общите събрани приходи през 2017 година са 19 млрд. лева или с 1,5 млрд. повече от 2016 година. Като успешна практика директорът на НАП отчита въвеждането на т.нар. меки мерки

Близо 5 млрд. лв. излязоха от касите на фирмите след НАП

01 June 2018 15:10

Проверките потвърдиха първоначалното допускане, че главната причина за нереално високите касови наличности са лични разходи

​Протест на работещите в системата на НАП

26 April 2018 18:15

Според синдикатите и протестиращите недоволството продължава заради отказа на изпълнителния директор Галя Димитрова да участва в преговорите за постигане на споразумение във връзка с предстоящите структурни промени в отдел "Оперативен контрол", а именно от 1 май предстои 300 служители да бъдат съкратени от този отдел. За "По света и у нас" от НАП съобщиха, че решението им да има съкращения е окончателно и не подлежи на промени.