Култура

15 април 2018 09:57

Българските представители на Евровизия участваха на концерт в Амстердам

Българските представители на песенния конкурс на „Евровизия“ Equinox участваха на концерт в Амстердам, като към тях се присъедини и миналогодишният участник в конкурса Кристиан Костов. В студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ гостуваха продуцен...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Преди "Евровизия" - кои са фаворитите?

22 April 2018 10:03

Как се готвят българските участници за от Equinox преди песенния конкурс в Лисабон? Каква е нашата конкуренция?Вижте разговора в "Денят започва с Георги Любенов" с певицата Милена Цанова, продуцента Дидо от Deep Zone, както и Васил Иванов, ръководител на комуникационния екип на БНТ за Евровизия.

Композиторът на песента за "Евровизия": В прогнозите се движим между 1 и 3 място

19 April 2018 13:00

По предварителни прогнози България се движи между 1-о и 3-о място. Това заяви Борислав Миланов, композитор на българската песен на "Евровизия" "Bones", изпълнявана от групата Equinox. "В класациите сме между 1-о и 3-о място. При букмейкърите след живите участия стигаме 2-о място. Не искам да стигаме първо място, защото е вредно да се следят тези класации, тъй като се създава лека илюзия и натиск, а водачът никога не печели. Но е факт, че след живото участие от 6-7-о мяс

Кристиан Костов се присъединява към „Equinox" за концерт в Амстердам

13 April 2018 11:05

Към българския представител на „Евровизия“ 2018 – група „Equinox“ – ще се присъедини още един изпълнител, макар и само за една вечер. На музикалната сцена до Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов - JJ, Трей Кембъл и Джони Мануел ще застане певецът, донесъл най-големия успех за България на песенния конкурс досега - Кристиан Костов. Това ще се случи утре по време на промоционалния концерт „Eurovision in Concert“ в Амстердам.

Българската песен за "Евровизия 2018" беше представена в Лондон

06 April 2018 14:23

Групата EQUINOX, която ще представи България в „Евровизия” 2018, участва в най-голямото промоционално събитие на престижния музикален конкурс - London Eurovision Party. Жана Бергендорф, Владо Михайлов – Vladdi, Трей Кембъл, Джони Мануел и Георги Симеонов – JJ изпълниха за първи път на живо пред публика песента, с която ще излязат на сцената в Лисабон на 8 май.

България излиза 10-а в първия полуфинал на "Евровизия"

03 April 2018 18:30

Днес беше обявен стартовият ред на държавите в двата полуфинала на Евровизия 2018. Той беше определен от продуцентите на шоуто, в лицето на RTP, и одобрен от главния супервайзер – Jon Ola Sand. Първият полуфинал ще бъде открит от Азербайджан. В него ще вземат участие 19 страни, сред които и България. На EQUINOX и „Bones“ се падна номер 10, непосредствено след Естония и преди съседите ни от Македония. Първият концерт ще бъде закрит от Кипър. Вторият полуфинал, койт

Шведски топ хореограф подготвя сценичното представяне на България за Евровизия

01 April 2018 13:22

За втора поредна година шведският хореограф и режисьор Саша Жан-Баптист ще изготви сценичната концепция на българското участие в „Евровизия“ 2018. Тя отново се присъединява към българския екип, след успешната й работа с Кристиан Костов миналата година. Впечатлени от визията при изпълнението на „Beautiful Mess“, журналистите, които отразяват песенния конкурс, отсъдиха именно България да получи наградите за най-добро сценично представяне и специални ефекти през 2017 година.

„Equinox" представя българската песен за "Евровизия" пред международна публика

27 March 2018 13:34

Петимата изпълнители за първи път ще изпълнят на живо „Bones“ в Лондон

Почина първата победителка на "Евровизия" (ВИДЕО)

25 March 2018 11:48

Победителката в първия песенен конкурс "Евровизия" Лис Асия почина на 94-годишна възраст в родината си Швейцария, предаде ДПА.  "Лис Асия почина в болница в Цюрих", се казва в информация на сайта на "Евровизия". "Изпълнени сме със скръб, след като научихме, че Лис Асия - голямата дама на "Евровизия", си отиде от този свят. Тя е първият победител в песенния конкурс през 1956 г. и оттогава бе голям негов фен. Цялото семейство на "Евровизия" изпраща искрени съболезнования на близките й." Лис Асия стана известна, след като спечели първото издание на конкурса "Евровизия" в Лугано, Швейцария, през 1956 г. с изпълнение на песента "Refrain" ("Припев"). Асия бе почетен гост на 30-ото му издание в Гьотеборг, Швеция, през 1985 г. и изпълни същата песен на конкурса в Москва през 2009 г.

"Bones" на "Еquinox" е българската песен за Евровизия 2018 (ВИДЕО)

12 March 2018 08:30

"Еquinox" се казва групата, която ще представи България на конкурса Евровизия 2018. Тя беше специално създадена за конкурса и за специалния проект, който ще бъде изпълнен в Лисабон през май. Жана Бергендорф, Владо Михайлов от група "Сленг", Георги Симеонов - Джей Джей, един от финалистите на "Америка търси талант" Джони Мануел и Трей Кембъл са изпълнителите на песента ни за Евровизия. Автор е Борислав Миланов. Вижте клипа на песента във видеото!

БНТ обявява коя песен ще ни представя на Евровизия 2018

12 March 2018 05:50

Песента, с която България ще участва в Евровизия 2018, ще бъде обявена на 12 март, понеделник. Точно в 8:30 часа в сутрешния блок на БНТ1 „Денят започва“ е премиерата на българската песен и участник в музикалния конкурс. В 63-о издание на форума ще се включат представители на 42 държави, обединени от мотото „All Aboard!“ („Всички на борда!“) в португалската столица Лисабон. Предварително изтегленият жребий отреди на България място в п