Регионални

16 април 2018 13:45

Предстои второто издание на Панорама на образованието в Козлодуй

Община Козлодуй за втора година е организатор на Панорама на образованието, професионалното ориентиране и реализиране. Целта на събитието, което ще се проведе на 17 и 18-ти април, е да подпомогне всички заинтересовани ученици и родители, съобщава...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Ученици от Полша, Дания, Италия и Турция гостуваха в Козлодуй

08 November 2018 14:00

Кметът на Община Козлодуй посрещна гости от четири държави, които са участници в проект на СУ „Христо Ботев”, Козлодуй. В заседателната зала на администрацията се проведе среща, на която бяха коментирани актуални теми за младежите, задаваха се въпроси, свързани с бежанците в България. Проектът „Кой иска да бъде бежанец” се изпълнява от козлодуйската гимназия съвместно с учебни заведения от Полша, Дания, Италия и Турция.

„Надежда пътува” с безплатни прегледи в Козлодуй

23 October 2018 13:20

На 2 ноември 2018 г. ще бъде реализиран вторият етап от инициативата „Надежда пътува”. Тя има за цел да предостави безплатен достъп до специалист по асистирана репродукция на хора с репродуктивни проблеми в най-засегнатите от демографската криза райони на България.Миналата година тази възможност получиха над 40 двойки от гр. Видин. Сега дестинацията отново е Северозападна България, но този път „Надежда пътува“ ще бъде в град Козлодуй, информират от пресцентъра на Община Козлодуй.

С колективно наблюдение в Козлодуй отбелязаха „Европейските дни на птиците”

09 October 2018 14:05

584 броя птици бяха наблюдавани край брега на Козлодуй. На 6 октомври Община Козлодуй и Центъра за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) в града организираха колективно наблюдение на птици по случай „Европейските дни на птиците”. Международен координатор на събитието е BirdLife International, а за България данните се обобщават и предават на Българско дружество за защита на птиците, след което се съставя цялостен доклад за наблюдаваните птици и провелите се събития в Европа, съобщават от общинската пресслужба.

В Козлодуй отново идва Мобилният пункт за опасни отпадъци

02 October 2018 13:30

След като първата кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата на 8 юни тази година в гр. Козлодуй срещна висок отклик от гражданите и събрахме 96 кг опасни отпадъци, сега отново организираме посещение на Мобилния пункт за безплатно приемане на опасни отпадъци от домакинствата в общината, съобщават от общинската пресслужба.

Охранител пострада при опит да предотврати кражба в село Крива бара

23 September 2018 15:30

Четирима роми от козлодуйското село Крива бара, двама от които непълнолетни, са пребили охранител на фирмена база, при опита му да предотврати кражба, съобщават от ОД на МВР - Враца.

Ангелкова: Козлодуй има голям потенциал за културно-исторически туризъм

15 September 2018 12:14

Козлодуй има голям потенциал да стане притегателен център за културно-исторически туризъм. По този начин общината ще има възможност да се превърне във все по-търсена и атрактивна туристическа дестинация за четири сезона. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на втория Фестивал на занаятите и изкуствата в Козлодуй, където тази година се очакват над 2000 посетители. По време на посещението си в града министър Ангелкова проведе работна среща с кмета на общинат

Граждани от Козлодуй се срещнаха с омбудсмана Мая Манолова

13 September 2018 12:00

Вчера, между 14 и 16 часа се състоя изнесена приемна на националния омбудсман, информира общинското пресаташе. 23-ма души се бяха записали за лична среща с екипа на Мая Манолова. Проблеми от всякакво естество бяха поставяни на вниманието на Омбудсмана. На всички граждани бе отделено нужното време и бяха посъветвани, как да постъпят в конкретните ситуации.

И Община Козлодуй се включва в кампанията почистването на България

10 September 2018 10:45

Община Козлодуй ще се включи за поредна година в националната кампания за почистването на България. Днес служителите от общинска администрация ще почистват централните улици „Освободител”, „Георги Димитров” и „Христо Ботев”, както и Ботев парк.

50 плавания са осъществени с „Радецки” за пролетта

25 July 2018 10:30

От началото на пролетта до момента национален музей параход „Радецки” е осъществил 50 плавания и е посрещнал 7 300 посетители, информират от Община Козлодуй. 3 800 ученици, 300 студенти, 2 800 възрастни хора, 68 чужденци и 57 души със свободен вход са били посетителите, които са се докоснали до националната светиня.Плаванията на парахода са с 10 повече в сравнение със същия период на 2017-та година. Продажбите на билети и рекламни сувенири само за месеците май и юни са двойно повече спрямо продажбите по същото време на 2017-та година.

В община Козлодуй продължава събирането на капачки за благотворителност

24 July 2018 16:00

Средствата този път ще отидат в помощ на социално слаби децаВ рамките на година и половина Община Козлодуй призоваваше гражданите за събиране на пластмасови капачки, които обикновено се изхвърлят в контейнерите за смет, съобщават отрганизаторите. Първата подобна кампания събра 519 лева, които ще помогнат родилното отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски” да се оборудва с реанимационна маса. За събиране на цялата необходима сума от 5 700 лева, помогнаха много дарители.Кампанията обедини хора, не само от общината, а и от съседните населени места. На снимката са ученици от ОУ „Цанко Церковски” гр. Мизия, които в деня на последното предаване на капачки донесоха 45 килограма, събрани от тях и техните съученици.