Регионални

16 април 2018 15:00

Болницата в Берковица получи допълнителна субсидия от малко над 103 хил. лева

Многопрофилната болница за активно лечение в Берковица получи субсидия в размер на 103 169 лева от Министерството на здравеопазването. С отпусната сума берковската болница ще може да финансира както дейности по оказване на спешна медицинска помощ, та...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

БЛС: Трябва да се говори за сумите, които НЗОК дължи на български болници за минали години

19 November 2018 09:22

"Трябва да се говори за сумите, които НЗОК дължи на български болници за минали години." Това каза пред БНР д-р Иван Маджаров – председател на БЛС. "Иначе нямаме нищо против да се предвиждат средства за плащане на дейностите в чужбина. Не е необходимо да си затваряме очите, за да трупаме лихви", допълни още той.  "За нас основополагащ момент в бъдещия бюджет за 2019 г. трябва да бъде невъзможността за прехвърляне на гласуваните средства по пера, от е

Над един милион души годишно лежат в болница у нас

09 November 2018 07:30

Над един милион души лежат в болница у нас годишно. Само през 2017 г. хоспитализираните са били 1 251 772, което прави почти всеки пети. Това показва справка от Националната здравноосигурителна каса, цитирана от "Монитор". Независимо че частните болници разполагат с по-добри битови условия и НЗОК им плаща равностойно с останалите, лекуваните в тях пациенти по линия на касата са двойно по-малко. Хоспитализираните в частните болници през миналата година са били 419 005, а в държавните и

Изтичане на газ в берковско училище вдигна на крак пожарникарите

07 November 2018 13:00

Силно изтичане на газ-метан в профилираната гимназия „Д-р Иван Панов“ вдигна вчера на крак пожарникарите от Берковица, Вършец и Монтана. Сигналът е подаден в 17,24 часа във вторник, съобщават от пресцентъра на ОД МВР.

Деца откраднаха консерви от социален дом

05 November 2018 14:40

Четири непълнолетни момчета откраднали консерви и други продукти от склад на социален дом в Берковица са задържани от полицията. Кражбата е извършена за по-малко от половин час привечер в неделя.

Обраха евангелската баптистка църква в Берковица

05 November 2018 10:15

Озвучителна техника е открадната от евангелската баптистка църква „Вяра, Надежда и Любов” в Берковица. Това съобщиха от ОДМВР - Монтана. Кражбата е станала за времето от 12.30 часа на 2 ноември 2018 г. до 08.30 часа на 4 ноември 2018 г., в град Берковица.

Изписаха лика на Радичков върху новосанирана сграда в Берковица

24 October 2018 16:20

"Всеки човек е дълго изречение, написано с много любов, ала пълно с правописни грешки.” Ликът и тази мисъл на Йордан Радичков красят една от стените на санирания жилищен блок 1 и 2 в ж.к „Изгрев“ в Берковица по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, съобщават от общинската пресслужба.

Ученици от Берковица отбелязаха Световния ден за мониторинг на водите

18 October 2018 16:20

В Лесотехническата професионална гимназия в Берковица отбелязаха Световния ден за мониторинг на водите – 18 октомври. Световния ден за мониторинг на водите се отбелязва от 2002 г., обявена за Световна година на чистата вода. Идеята е в този мониторинг да участва широката общественост, доброволни мониторингови групи, организации за контрол на водата, училища и неправителствени организации, съобщават от общинската пресслужба.

Пенсионерският клуб от Берковица е победител в турнира „Северозападът играе шах“

13 October 2018 13:47

На 10 октомври в Берковица се проведе шах турнир „Северозападът играе шах“ за пенсионери от клубовете в областите Видин, Враца, Монтана и Плевен. Организатори на мероприятието са Община Берковица и ПК „Берковски кестен“. Събитието е част от мероприятията за отбелязване на 50-годишния юбилей на ПК „Берковски кестен-1968“, съобщи berkovitsa.bg.

В Берковица назначиха 15 безработни на трудови договори по проект„Работа“

09 October 2018 12:35

От днес 15 души от общината започват работа като озеленители и градинари в Берковица. Кметът на Община Берковица инж. Милчо Доцов подписа трудовите им договори. Те са за 1 година на 8-часов работен ден. Във всекидневната си работа новоназначените ще отговарят за поддръжката на зелените площи и парковете. Назначените безработни са по договор за осигуряване на заетост по проект „Работа“. Те преминаха двумесечно обучение по озеленяване и цветарство, за да може да придобият трудови навици и да успеят да останат на пазара на труда и след края на финансирането на програмата, съобщават от общинската пресслужба.

Ученици от берковското Първо училище снимат филм

08 October 2018 14:15

От няколко дни Берковица е филмова площадка. Учениците от филмовия клуб в Първо училище - Берковица снимат филм за неравенството. Той ще стане част от по-голям филм, като останалите кратки филми ще са на ученици от Италия, Испания, Полша и Турция, съобщава berkovitsa.bg.