Регионални

16 април 2018 15:00

Болницата в Берковица получи допълнителна субсидия от малко над 103 хил. лева

Многопрофилната болница за активно лечение в Берковица получи субсидия в размер на 103 169 лева от Министерството на здравеопазването. С отпусната сума берковската болница ще може да финансира както дейности по оказване на спешна медицинска помощ, та...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

813 доброволци почистваха община Берковица в деня на националната кампания

18 September 2018 11:25

Усилената работа по реализацията на националната инициатива „Да изчистим България заедно“ даде добри резултати в Община Берковица. 813 души от цялата община се включиха в инициативата. Почистени бяха над 39 нерегламентирани сметища, информират от пресцентъра на Общината.

В Берковица са санирани и ремонтирани 17 сгради

14 September 2018 14:00

Община Берковица изпълнява сега проекти за саниране на десет жилищни сгради по оперативна програма "Региони в растеж", съобщават от общинската пресслужба.Ремонтните дейности са на обща стойност над 3 милиона лева. Те предвиждат подмяна на дограма и покриви, направа на външна изолация, вътрешни ремонти в общите части на блоковете, подмяна на осветление, изграждане на мълниезащитни инсталации, облагородяване на пространства около сградите и т.н.

Читалището в берковското с. Боровци спечели проект за закупуване на нови книги

12 September 2018 11:20

Народно читалище „Развитие-1927”, с. Боровци спечели проект към Министерството на културата по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информация” за закупуване на нови книги на стойност 1683 лева, съобщават от пресцентъра на Община Берковица.

Болницата в Стара Загора е затънала в дългове

12 September 2018 09:12

Университетската болница в Стара Загора е затънала в дългове – тя дължи 24 млн. лв., като всяка година лечебното заведение плаща по 8 млн. лв., за да оцелее. През болницата годишно минават 27 хил. пациенти. „Печалбата, която се фактурира всеки месец, отива за преразпределение на просрочените задължения и става омагьосан кръг – хем работим на печалба, хем имаме просрочени задължения”, обясни директорът на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев в интервю за

Социалният патронаж в Берковица се сдоби с професионално кухненско оборудване

11 September 2018 11:15

На база реализиране на проект „Модернизиране на кухненско оборудване и обзавеждане на Домашен социален патронаж – гр. Берковица“ в социалното заведение се подобри качеството на предлаганите услуги, информират от Общината.

Връчиха годишните награди за изключителен принос към Община Берковица за 2018 г.

10 September 2018 11:30

По традиция на 8 септември - Рождество на Пресвета Богородица, берковчани честват Деня на града. Програмата в празничния ден започна с тържествени приветствия на официалните лица, пише berkovitsa.bg. Гости на събитието бяха представител на Видинска Света митрополия, депутатите от Област Монтана – д-р Илиян Тимчев, Атанас Костадинов и Димитър Аврамов, ръководството на Община Берковица и гости от побратимени сръбски градове. Кметът инж. Милчо Доцов поздрави всички жители и гости на града. Той направи равносметка на извършеното до момента от началото на мандата си.

Омбудсманът Мая Манолова се срещна с работещите във Врачанската болница

05 September 2018 17:16

Държавата трябва да поеме отговорността за състоянието на Врачанската болница. Това заяви омбудсманът Мая Манолова, която бе във Враца, за да се срещне с медиците. Визитата е провокирана от отворено писмо, изпратено до нея от работещите в лечебното заведение. С него те молят за съдействие за излизане от кризата, която продължава вече година.

В Берковица обявяват и награждават победителите в два детски конкурса

04 September 2018 15:20

Обявяването и награждаването на победителите в конкурсите „Моята Берковица“ и „Клас на годината“ ще се състои днес, 4 септември, във фоайето на НЧ „Иван Вазов 1872“. Проявата е част от програмата за празника на града и на него се очаква да присъстват над 100 деца, учители, директори на училища, общественици, гости и родители. Организатор и на двата конкурса е Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Берковица, съобщават от общинската пресслужба.

Футболен турнир за жени се проведе в Берковица

04 September 2018 11:40

Турнир по женски футбол се проведе в Берковица. Събитието е организирано от ФК „Васберк Лейдис“ със съдействието на Община Берковица. Първенци станаха момичетата от ЛП „Суперспорт“, които са и многократни шампиони на България. Домакините от от ФК „Васберк Лейдис“ заеха второто място. Участие са взели и две формации на „Атлетико“- Монтана, съобщават от Община Берковица.

"Мединик” оттегли молбата си до съда за несъстоятелност на болницата в Мездра

03 September 2018 14:20

Търговски дело № 85 в Окръжен съд – Враца беше образувано по молба от „Мединик” ЕООД, представлявано от управителя Николай Семков, с искане за откриване на производство по несъстоятелност на длъжника „МБАЛ - Мездра" ЕООД поради неплатежоспособност. Мотивите в молбата бяха свързани с факта, че МБАЛ - Мездра има с тях договор за абонаментно сервизно обслужване на медицинска апаратура и по него болницата не е изплатила 71 344 лв на „Мединик”. Съдия Пенка съобщи преди време, че делото е определено да се гледа на първо заседание за 2-ри октомври, тази година. Тя тогава каза за MediaNews, че е назначена съдебно-счетоводна експертиза, от която ще зависи да се даде ли ход на делото по несъстоятелност или то да се прекрати.