Регионални

16 април 2018 15:00

Болницата в Берковица получи допълнителна субсидия от малко над 103 хил. лева

Многопрофилната болница за активно лечение в Берковица получи субсидия в размер на 103 169 лева от Министерството на здравеопазването. С отпусната сума берковската болница ще може да финансира както дейности по оказване на спешна медицинска помощ, та...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Община Берковица закупи рентгенова тръба за болницата

26 April 2018 13:20

Болницата в Берковица се сдоби с реновирана рентгенова тръба на КАТ (компютърен аксиален томограф). Оборудването е на стойност 34 536 лева, съобщават от общинската пресслужба.

Пет отделения на МБАЛ-Асеновград са на загуба за 2017 г.

25 April 2018 10:17

МБАЛ-Асеновград приключва финансовата отчетна 2017 г. с данъчна печалба в размер на едва около 6 000 лева. Половината от основните 10 отделения в здравното звено са с отрицателен финансов резултат. Това съобщава в представения пред Общинския съвет в града отчет от управителя на болничното заведение доктор - Иван Червенков. На минус през миналата година са работили Второ вътрешно отделение /с близо 45 000 лева/, ОАИЛ /с над 540 000 лева/, акушеро-гинекологичното отделение /с около 105 000 лева/,

Държавата върви към ограничение на парите от НЗОК за болниците

24 April 2018 17:00

След като по времето на предишното правителство на Бойко Борисов тогавашният здравен министър Петър Москов не успя в намерението си да бъде приета Национална здравна карта, която да е основата на това с кои болници НЗОК ще сключва договори и с кои няма, сега официално стартира втори опит. Вече е публикуван за обществено обсъждане проект на картата и становище за бъдещо решение на правителството. Съгласно предложението, Националната здравна карта ще е документът, на чиято база НЗОК сключва индив

Община Берковица ще вземе участие в международно туристическо изложение

18 April 2018 16:40

В периода 19 април – 21 април 2018 година във Велико Търново ще се проведе XV-то издание на Международното изложение „Културен туризъм“. Община Берковица ще участва със собствен щанд, представящ културното ни наследство и потенциала на региона ни в цялото му многообразие, информират от пресцентъра на Общината.

Oбщинари почистиха лесопарк "Калето" в Берковица

17 April 2018 15:15

Служители от Общинска администрация - Берковица организираха акция за почистване на местности с туристически потенциал - Лесопарк "Калето". Изпълнените дейности са част от Програмата за подобряване състоянието на лесопарка, утвърдена от кмета на общината инж. Милчо Доцов.

Община Берковица организира конкурс за "Най-чисто населено място"

15 April 2018 10:17

По инициатива на кмета на Берковица инж. Милчо Доцов в понеделник ще стартира конкурсът за "Най-чисто населено място в община Берковица". Конкурсът се организира с цел създаване на приветлив вид на населените места в общината чрез ангажиране на гражданите, всички юридически и физически лица. Той се организира през периода 16 април - 15 юни 2018 г.

В Берковица се готвят за XXVI Детски фестивал на изкуствата "Лачени обувки"

14 April 2018 13:00

Продължава подготовката за 26-ото издание на Международния детски фестивал на изкуствата "Лачени обувки", съобщават от Община Берковица Тази година той ще се проведе от 31 май до 3 юни. Организатори на детския форум са Община Берковица и Народно читалище "Иван Вазов-1872“ в града под връх Ком.

Започва санирането на сградата на Полицията в Берковица

11 April 2018 13:30

На 10 април 2018 г. в присъствието на кмета на Община Берковица инж. Милчо Доцов и зам.- кмета Радослав Найденов бе подписан Акт Образец 2 за откриване на строителна площадка за изпълнение на проект „Повишаване на енергийна ефективност на сграда на държавна администрация – РУ Полиция – Берковица“. Изпълнител на инженеринга на обекта е ДЗЗД „Берковица 2017“, гр. София, а фирмата упражняваща строителен надзор е „Кима Консулт“ ЕООД, гр. Пловдив, информира общинският сайт.

В Берковица откриха изложба на Димитър Димитров Куцаров – Рембранда

10 April 2018 13:30

В Градска художествена галерия „Отец Паисий” – Берковица беше открита изложба на произведения на Д. Д. Куцаров от фонда на галерията – общо 35 творби – маслени картини, рисунки и акварел. На откриването беше представена книгата „Художникът Димитър Куцаров” с автор изкуствоведката Ива Петрова, чиито дългогодишни изследвания са предмет на дипломната ù работа в Художествената академия – София, информира berkovitsa.bg.

По-малкото пари от НЗОК за импланти доведоха до призиви за милост от доставчици

10 April 2018 09:00

Ако фирмите-доставчици бъдат така добри, пациентите няма да доплащат за импланти. Ако не – тогава или пациентите плащат, или болниците трупат дългове. Това заяви проф. Генчо Начев, директор на Университетската многопрофилна болницата "Света Екатерина". Ако човек няма пари, ще умре – абсолютно сигурно. Друг е въпросът, че ако пациентът няма пари, болницата ще трябва да калкулира дълг, добави Начев, който изрично уточни, че тепърва ще става ясно дали доставчиците ще