Регионални

16 април 2018 15:00

Болницата в Берковица получи допълнителна субсидия от малко над 103 хил. лева

Многопрофилната болница за активно лечение в Берковица получи субсидия в размер на 103 169 лева от Министерството на здравеопазването. С отпусната сума берковската болница ще може да финансира както дейности по оказване на спешна медицинска помощ, та...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Община Берковица внесе проект за саниране на две селски кметства

19 July 2018 14:09

Община Берковица внесе проектно предложение за саниране на сградите на две от кметствата в общината. Името на проекта е „Реконструкция, ремонт, оборудване и/или обзавеждане на общински сгради (кметство с. Замфирово, кметство с. Гаганица, община Берковица), които предоставят обществени услуги, с цел подобряване на тяхната енергийна ефективност“. Кандидатстваме по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.

Община Берковица с два проекта за обновяване на площад, парк и градската градина

18 July 2018 14:42

Наименованието на проектно предложение е „Реконструкция на площи за широко обществено ползване в населените места на община Берковица“ по Процедура чрез подбор – BG06RDNP001-7.006 – Площи „Изграждане и/или обновяване на площи за широко обществено ползване, предназначени за трайно задоволяване на обществените потребности от общинско значение“. Проектът е на стойност 558 065. 67 лв., а срокът за изпълнение – 36 месеца, съобщават от Община Берковица.

С цветя и стихове на признателност в Берковица почетоха Васил Левски

18 July 2018 13:38

Днес и в Берковица отбеляза 181 години от рождението на Васил Левски. Церемонията се състоя пред паметника на Апостола на бул. „Мрамор“ от 11:00 часа. На нея присъстваха зам.-кметовете Ася Велиславова и Радослав Найденов, секретарят на общината Велка Живкова, граждани, общественици, деца. Учителите-пенсионери от Сдружение „Народен будител” припомниха моменти от живота на Васил Левски, а 11-годишният Донко Тодоров рецитира стихотворението на Недялко Йорданов „На Левски“. Пред паметника на Апостола бяха поднесени венци и цветя, съобщават от пресцентъра на Община Берковица

В Монтана и Берковица ще отбележат годишнината от рождението на Васил Левски

17 July 2018 16:00

Монтана ще отбележи 181-годишнината от рождението на Васил Левски. На 18 юли в 11.30 ч. на церемония пред Паметника на Васил Левски и радетелите на духа и свободата ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност.Поклонението пред паметника на Апостола е организирано от Регионален исторически музей - Монтана, общински комитет "Васил Левски", клуб "Будители народни", информира пресаташето на Община Монтана.

Община Берковица кандидатства по еропрограма с проект за ново спортно игрище

16 July 2018 16:30

Наименованието на проектно предложение е „Изграждане на мултифункционално спортно игрище в гр. Берковица, Община Берковица“ по Процедура чрез подбор BG06RDNP001-7.007 Спорт „Изграждане, реконструкция, ремонт, оборудване и/или обзавеждане на спортна инфраструктура“ по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

Масово изкачване на връх Ком по стъпките на Вазов готвят в Берковица

14 July 2018 10:20

Община Берковица организира традиционното изкачване до връх "Ком“ на 22 юли (неделя), информираха в аванс от Общинска администрация в северозападния староплански град. Масовата туристическа проява е посветена на 168-годишнина от рождението на Патриарха на българската литература Иван Вазов.

Лекари и медицински персонал на протест в Русе

13 July 2018 20:42

Лекари и медицински персонал в болницата в Русе протестират. Те са недоволни от по-малкото пари, които са взели за месец май. Ръководството на лечебното заведение не се срещна с колегите си. Медиците не са получили допълнителното материално стимулиране за май, а през април са им били изплатени само 80%. „Предният път забавиха заплатите, сега режат допълнителното материално стимулиране, а въпросът е вече занапред какво ни чака нас”, каза д-р Ивайло Йорданов от отделението по

Здравната каса в Пловдив не плаща клинични пътеки на Карловската болница

12 July 2018 07:10

Районната здравна осигурителна каса в Пловдив отказа да финансира клинични пътеки, по които работи АГ отделението в Карловската болница. Хората от региона са силно притеснени, че това може да доведе до закриването му и ще трябва да търсят здравна помощ в областния град.Вижте репортажа на Станислава Цветанова и Цветан Цанков.

Съмнения за източване на НЗОК: Лекуват служители на болницата в Червен бряг с еднакви диагнози

11 July 2018 08:00

Съмнения за източване на Здравната каса от болницата в Червен бряг. Четирима служители на болничната администрация и техен роднина са били приети с една и съща диагноза и по едно и също време в лечебното заведение, информира Нова телевизия. След проверка на Районната каса в Плевен са открити нарушения и клиничните пътеки няма да бъдат заплатени. Хронологията Четирима служители от администрацията на болницата постъпват за лечение в средата на май с еднакви оплаквания - болки в корема. Те са б

В Берковица започна лятна академия по предприемачество

09 July 2018 12:15

Лятна академия по предприемачество „Новите стари занаяти“ започна в Първо основно училище „Н. Й. Вапцаров“ – гр. Берковица."Учениците от 4. до 7. клас ще бъдат обучавани в три ателиета – по килимарство и бродерия, по дърворезба и ателие по грънчарство. Полезно, забавно приятно. Усвоява се традицията и й се придава нов прочит" - каза главният учител на школото Таня Савова. Академията ще продължи до първата седмица на август. След това ще има изложба на детските произведения, ще има и уъркшоп, на който децата ще се опитат да предадат наученото на своите съученици.