Регионални

16 април 2018 15:32

ГДБОП задържа двама от Монтана, намери 14 пистолета и над 1000 патрона

Специализираната операция е проведена на 13 април 2018 г. В хода й са задържани двама мъже от Монтана и един – от Казанлък, съобщава пресцентъра на МВР. В рамките на извършени процесуално-следствени действия на автомобили и помещения, обитавани...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Раннохристиянска базилика е възстановена в Монтана по европроект

17 November 2018 14:30

По проект на общините Монтана и Пирот, финансиран от Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия и бюджетите на двата града, в Монтана е възстановена раннохристиянска базилика, съобщи кметът на Монтана Златко Живков, цитиран от БТА.

Областният управител на Монтана установи, че само пет общини са готови за зимата

14 November 2018 16:37

Пет общини от област Монтана са готови да посрещнат първия сняг, стана ясно от среща при областния управител Росен Белчев. Губернаторът поиска всяка община да докладва докъде е стигнала със зимната подготовка. Отличници в това отношение са управите в Берковица, Вълчедръм, Чипровци, Якимово и Брусарци. Все още водят преговори и са пред сключване на договори с почистващи фирми общините в Медковец и Георги Дамяново. Бойчиновци и Монтана също са пред финал с договорите. Само за Лом няма информация докъде е стигнала подготовката. Става въпрос за чистене от снега по общински пътища и улици.

Младежи дискутират в Монтана по повод Деня на толерантността

14 November 2018 14:40

„Различен!?!” – така е озаглавена дискусията, посветена на Международния ден на толерантността - 16 ноември. Да си различен това проблем ли е? Защо? За кого? Докога? Това са част от въпросите, чиито отговори ще търсят млади хора от Монтана по време на дискусията, насрочена за 18 ноември. „Събитието е част от Седмица на толерантността, инициирана от Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето и подкрепена от Младежкия дом. Освен дискусията, аз и заместник-представителят за Област Монтана Волен Петров провеждаме беседи с класове от различни училища по теми, свързани с толерантността.” – поясни председателят на националната организация Ива Иванова.

Общините от област Монтана се стягат за зимното поддържане на пътищата

12 November 2018 16:30

Общините от област Монтана се готвят за зимното поддържане на пътищата, става ясно от доклад на щаба за защита на населението при бедствия, ръководен от областният управител Росен Белчев. Най-важното е, че служба „Пожарна безопасност и защита на населението” е готова на 100 процента да съдейства, съобщават от областната администрация.

Автошествие от над 150 коли заради скъпите горива премина днес в Монтана

11 November 2018 15:00

В неделя жители на Монтана организираха протестно автошествие. Те изразиха своето недоволство заради високите цени на горивата в Севрозапада, срещу промените в цената на гражданската отговорност и данъците. Над 150 автомобила преминаха в колоната. Тръгнаха от паркинга на парк „Огоста“ през центъра на Монтана до площад „Славейков“, оттам до бензиностанция и към връзката с Е-79 пътен възел село Крапчене. Протеста бе разрешен от общинската управа и охраняван от полицията. Не са регистрирани нарушения.

В Монтана: Кръгла маса за ролята на здравните грижи върху стандарта на живот

09 November 2018 11:40

Монтана ще бъде домакин на кръгла маса на тема „Качеството на здравните грижи като отражение на стандарта на живот и фактор за регионалното развитие”. Тя ще се проведе на 10 ноември в Заседателната зала на Общинския младежки дом, съобщи Таня Славкова – председател на Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Събитието ще започне в 10:30 ч. и негов патрон е кметът на Монтана Златко Живков, съобщават от общинската пресслужба.

Монтана: Движението през прохода Петрохан е ограничено за автомобили над 12 тона

08 November 2018 12:37

Движение по път ІІ-81 Монтана – София през проход Петрохан е ограничено за автомобили над 12 тона, съобщиха за Радио „Фокус“ от Областно пътно управление - Монтана. Обходният маршрут е през град Своге. Трафикът през прохода се извършва с нормална интензивност, повече автомобили се движат в посока за София.

Във Вършец отчетоха успешен туристически сезон

07 November 2018 15:40

В края на активния туристически сезон, в сградата на Общинска администрация – Вършец се проведе поредното заседание на Консултативния съвет по въпросите на туризма към Общината.В дневния ред на заседанието бяха включени: промени и допълнения в състава на Консултативния съвет, отчет на Програмата за развитие на туризма в община Вършец до м. септември 2018 г., анализ на събрания до момента туристически данък, теглене името на печелившия в томболата от попълнени анкетни карти в местата за настаняване и точка „разни“.

Шест месеца предсрочно в Монтана обновиха четири парка и една алея

03 November 2018 09:33

Община Монтана завърши успешно проект с европейско финансиране за ремонт на четири парка и една алея в областния град, съобщи кметът Златко Живков. Работата по обновяването на парковете "Монтанезиум", "Огоста", "Градска градина" и "Калето", и алеята "Хаджи Димитър" е завършена шест месеца преди определения от Управляващия орган на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. срок - 22 април 2019 г. Към днешна дата те вече имат издаден Акт 16 и се ползват от гражданите за разходки и почивка, обяви Живков.

Френският посланик посети Монтана по покана на областния управител

31 October 2018 15:32

Община Монтана да кандидатства с добрите си практики в управление на водите, енергийната ефективност на сградите и устойчивото управление на битовите отпадъци, пожела френският посланик Ерик Льобедел на среща с кмета на Златко Живков.Дипломатът посети Монтана, придружаван от съпругата си Брижит Вала-Льобедел по покана на областния управител Росен Белчев. Програмата му включваше посещение на Клисурския манастир, среща с кмета Живков и с ученици от езиковата гимназия.