Регионални

16 април 2018 17:45

Вече недоволстват срещу имената на новите метростанции

Организацията "Спаси София" призова за преосмисляне на имената на метростанциите по третата линия на метрото. Названията бяха обявени по-рано днес, но от сдружението смятат, че част от тях противоречат на логиката. "След като прегледахме списъка, ням...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Строежът на третия лъч на метрото: Кои квартали ще го ползват през 2019 г.?

18 September 2018 08:43

Осем станции от столичното метро са готови, а се очаква след въвеждането им в експлоатация се очаква то да бъде ползвано от половин милион души всеки ден. Движи ли се в срок строителството на третата метролиния? - отговорите търси Тереза Ставрева от директора на столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев.

Починала е жената, която падна на релсите в софийското метро

14 September 2018 17:24

Починала е жената, която падна на релсите в софийското метро. Инцидентът спря движението на влакове на метростанция "Опълченска" в София. Предполага се, че жената е паднала по невнимание или защото ѝ е прилошало, а идващият влак не е успял да спре, уточняват от Столичния метрополитен. След 16 часа движението на метрото беше възстановено, съобщиха от пресцентъра на Софийска община.

Спряха метрото, жена е паднала на релсите

14 September 2018 15:01

Временно е спряно движението на влаковете на метростанция „Опълченска“ заради инцидент на станцията. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Метрото се движи от станция „Сердика“до станции „Летище София“ и до „Бизнес парка“ и от станция „Витоша“ до станция „Сливница“. От пресцентъра на МВР съобщиха за Novini.bg, че по първоначална информация жена е паднала на релсите. На място има полиция.

Отцепиха подлеза на метростанция "Сердика"

02 August 2018 11:45

Забравена раница пред църквата „Св. Петка“ е причината за отцепването на подлеза на метростанция „Сердика“. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от пресцентъра на МВР. Сигналът е подаден малко след 11.00 часа. Районът е обезопасен и е изпратен специализиран екип, който да извърши съответната проверка.

В София доставиха първия влак за третата линия на метрото

11 July 2018 12:19

В София пристигна първият влак на Метрполитена, който ще се движи по третата линия на метрото. В момента той се намира на депото, което се изгражда на ул. Житница. Очаква се то да е готово до края на годината.

Екоактивисти: Половинвековни здрави дървета в София ще бъдат премахнати заради метрото

05 July 2018 10:54

Екоактивисти и обществени организации, защитаващи запазване на културното наследство на София, алармират, че половинвековни здрави дървета в столицата ще бъдат премахнати заради метрото. Липите са част от групова културна ценност, обявени са за паметници на градинското и парково изкуство, но стават жертва на проекта за разширение на софийското метро, пише в различни социални мрежи в интернет. Става дума за дървета по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и в двора на Военната ак

Ето как ще изглеждат влаковете по третата линия на метрото (Снимки)

02 July 2018 15:25

Първият от 20-те нови влака, които ще пътуват по третата линия на софийското метро, вече е в България. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова в профила си във Facebook. "Влаковете са произведени от консорциума на Siemens и Newag. Първият влак тръгна към София на 25 юни като транспортирането му се извършваше основно през нощта със специален извънгабаритен транспорт. Влаковете са с висока енергийна ефективност и поради олекотената им конструкция, имат и по-нисък разход на енергия

Затвориха за час метростанция „Сердика” заради изоставен багаж

02 July 2018 08:38

Временно беше затворена метростанция „Сердика”. Причината е изоставен багаж, съобщава агенция „Фокус”, цитирайки Столична община. Влаковете преминаваха, без да спират по време на проверката на специализираните екипи. Час по-късно спирката отново работеше.

Стоян Братоев: Имаме почти 60% изпълнение на третата линия на метрото

22 May 2018 07:11

Метрото в София вече има нови информационни табели. На най-големите и натоварени метростанции Сердика, НДК и Софийския университет ще има 3D схеми на метростанциите и подлезите. Картите са разработени от сдружение "Спаси София" и Метрополитен.

Вижте как ще се казват метростанциите по третата линия на метрото (Списък)

16 April 2018 14:48

Имената на метростанциите по третата линия на метрото в София бяха обявени. Те получиха одобрението на Комисията пo ĸyлтypa и oбpaзoвaниe ĸъм Cтoличния oбщинcĸи cъвeт (COC). Предстои да бъдат приети и от общинските съветници, съобщава "24 часа". Осем от метростанциите ще бъдат готови до есента на 2019 г. До края на следващата година пък ще бъде завършена и частта между "Красно село" и "Горна баня". Πълният cпиcъĸ нa oбщo 15-тe cпиpĸи в пocoĸa oт "