Култура

16 април 2018 21:25

Фентъзи писателят Кристиян Малинов с пробив на американския пазар

През 2014-та се свързва с американска платформа за самоиздаване и след сключване на договор дебютната му книга е издадена в САЩ под заглавие „Untouchable”...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Боил Банов: Ще има повече пари за култура

18 September 2018 20:57

Министърът на културата Боил Банов обеща повече финансови средства в тази сфера "Повече средства ще се заделят за култура. Пари за култура трябва да има и ще има“, заяви министърът пред Радио "Фокус"-Сливен, докато бе на посещение в града на стоте войводи. Днес министър Банов бе в Сливен за две събития – откриването на собствена галерия „Нова“ на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ и вековния юбилей на Драматичен театър „Стефан Киров“.

Писателят Георги Господинов беше удостоен със Специалната награда на София

17 September 2018 23:00

Наградата му връчи кметът на София Йорданка Фандъкова. Наградите на Столичната община за ярки постижения в областта на културата за 2018 г. бяха връчени тази вечер в Народния театър "Иван Вазов" на церемония по случай Деня на София. Наградата на журито тази година беше връчена на две организации - Столичната библиотека; фондация "Прочети София" за проекта "Скритите букви".Церемонията беше излъчена по БНТ1, а неин водещ беше Георги Любенов.

Отворени врати в 35 сгради с висока културна стойност в София

15 September 2018 21:00

България отбелязва Европейските дни на културното наследството заедно с 50 европейски държави. Тази година - под мотото "Изкуството да споделяме". За целта в София вратите си отварят 35 сгради с висока културна стойност. Организатори на проявата у нас са Френският културен институт, Министерството на културата и Столичната община.

"Изкуството да споделяме": Отбелязваме Европейските дни на наследството

15 September 2018 09:09

Заедно с 50 европейски държави, България ще отбележи Европейските дни на наследството под мотото "Изкуството да споделяме". За целта вратите си в София отварят 35 сгради с висока културна стойност. Организатори на проявата у нас са Френският културен институт, Министерството на културата и Столичната община.

Боил Банов: Над 440 библиотеки ще получат 1 млн. лв. за литература

11 September 2018 18:47

Над 440 библиотеки в страната ще получат 1 млн. лв., който да инвестират в литература. Това каза министърът на културата Боил Банов по време на откриването на шестото издание на Алея на книгата в София, предаде агенция „Фокус“. Банов отчете, че Министерство на културата е подкрепило и участието на страната ни с български щанд в Панаира на книгата в Москва. Министър Банов отправи приветствие към организаторите на Алеята на книгата. „Поздравления за Асоциация &b

Над 60 издателства предлагат книги на шестото издание на "Алея на книгата"

11 September 2018 18:25

От днес булевард "Витоша" отново се превръща в Алея на книгата. Шестото издание на форума обещава да бъде и най-голямото досега. Над 60 издателства ще предлагат книги с отстъпка, а откриването беше пред паметника на Алеко Константинов.

За премълчаното в конспекта по литература за XI и XII клас

11 September 2018 11:19

Остава неловката ситуация, че се примиряваме за пореден път с половинчат литературен конспект. Факт е, че за „Репортажите“ на Георги Марков няма да се пише на матурата.

„Алея на книгата“ - София с най-голямо издание досега

10 September 2018 16:44

Шестото и рекордно голямо издание на „Алея на книгата“ в София започва на 11-и септември (вторник), като официален старт ще бъде даден от министъра на културата Боил Банов в Литературния кът на събитието (до паметника на Алеко Константинов) и с участието на Джаз формация „София“. Книжното изложение на открито вече успешно премина през градовете Пловдив и Варна, като в столицата белите шатри традиционно ще ни очакват на пешеходната част на булевард &bdq

Цензурата върху българската литература и книга. 1944–1990

06 September 2018 11:19

Сборникът събира текстове от конференцията „Цензурата върху българската литература и книга (1944–1990)“, състояла се през 2017 г. в НБУ. Това е първият по-мащабен опит да бъде представена проблематиката на цензурата върху произведения на български автори в цялата система от създаване, публикуване, разпространение и достъп. Публикуваме статията на Пламен Дойнов, съставител на сборника.

Издателство „Захарий Стоянов“ и Съюзът на тракийските дружества откриват фирмена книжарница

04 September 2018 15:19

На територията й почитателите на автографи могат да намерят книги с безценни посвещения от поредицата „Дълг и чест“, както и други книги на големи съвременни писатели като акад. Антон Дончев, акад. Георги Марков, акад. Константин Косев, акад. Васил Гюзеле