Регионални

17 април 2018 09:00

Във Враца дискутират изпълнението на практика на дуалното обучение

Търговско-промишлената палата и Регионалното управление на образованието във Враца организират семинар на тема "Техники за комуникация на бизнеса с родители и ученици“. Дискусията ще се проведе на 18 и 19 април (сряда и четвъртък) от 10:30 часа в...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Бедственото положение в област Враца се удължава

19 July 2018 18:49

Бедственото положение в трите общини от област Враца – Мизия, Хайредин и Борован, ще бъде удължено до 10 август, съобщиха за „Фокус“ от областната администрация. Това се налага, за да може да се извършат възстановителните дейности по публичната инфраструктура и хидротехническите съоръжения. Има осигурено финансиране с постановление на Министерски съвет за програмата на Областна администрация – Враца за планово почистване на речните корита. Осигурени са 14

Във Враца наградиха участниците в конкурса „Най-патриотичен клас“

19 July 2018 12:00

В заседателната зала на Община Враца бяха връчени наградите на участниците в конкурса „Най-патриотичен клас“. Срещата бе открита от кмета Калин Каменов, който благодари на всички ученици и учители за положения труд. „За мен е удоволствие, че тази година към инициативата се присъединиха двойно повече участници, които положиха неимоверни усилия, за да представят автентичния български дух и история. В рамките на няколко месеца показахте, че можете да сте обединени и да сте пример за своите връстници. Бъдете горди от постигнатото, развивайте го и никога не се отказвайте! Благодаря ви, днес вие сте хората, които създават история!“ – каза Каменов в приветствието си към участниците в конкурса.

Ограничават транспортирането и свободния преход на животни в област Враца

19 July 2018 11:30

Заместник областният управител Мирослав Комитски проведе извънредно заседание на Областната епизоотична комисия. Срещата е свикана във връзка с възникнали огнища на особено заразни болести по животните – Инфлуенца /грип/ по птиците и Чума по дребните преживни животни в областите Бургас и Ямбол и с цел недопускане разпространението на болестите на територията на област Враца, както и влошената епизоотична обстановка по отношение на болестта Африканска чума по свинете в Република Румъния и опасността от навлизането й на територията на нашата страна.

Врачани се преклониха пред Апостола на свободата

18 July 2018 12:17

Петя Долапчиева: „Всеки наш общ успех е сбъдната мечта на Апостола!“ „На днешния ден, преди 181 години е роден един от най-смелите герои на България, оставил светла диря в народната памет. И днес идеите му за равноправие звучат актуално. В деня на рождението на Левски е необходимо да си припомним, че подобно на него, ще се борим за демокрация и справедливост, че няма да пестим сили, за да постигнем неговите завети. Вярвам, че всеки наш общ успех, би бил негова сбъдната мечта. Поклон пред делото на Апостола на българската свобода! Да живее България!“ – с тези думи заместник-кметът Петя Долапчиева приветства присъстващите на тържественото отбелязване по случай 181-та годишнина от рождението на Васил Левски, съобщават от общинската пресслужба.

Сменят главни кранове на водопровода във Враца

18 July 2018 11:50

"Водоснабдяване и канализация" ООД - гр.Враца уведомява своите потребители, че поради наложителна смяна на главни кранове, днес 18.07.2018г. водоподаването е спряно до 17:00 ч. в района разположен между ул. "Антим I", бул. "Христо Ботев", от пл. "Христо Ботев" до Сувенирната палата и ул. "Лукашов" - от Сувенирната палата до Първа инвестиционна банка.

Пиян шофьор от Враца се опита да избяга от полицаите, задържан е

16 July 2018 10:30

Вчера в полунощ, на улица във Враца, автопатрул на Районното управление подал сигнал със стоп палка на лек автомобил Фолксваген „Голф“. От ОД МВР – Враца съобщават, че водачът не спрял и реализирал пътно-транспортно произшествие, блъскайки се в паркирана “Тойота“. Униформените установили, че „Голф”-а управлявал 23-годишният врачанин Г. Г.

Отнеха книжката на жената, блъснала дете на пешеходна пътека във Враца

14 July 2018 15:39

Отнета е шофьорската книжка на 67-годишната Х.М., която вчера прегази с Ford дете на пешеходна пътека във Враца, съобщиха от полицията. Около 13:00 часа възрастната жена не успяла да спре, удряйки 10-годишно момче, което пресичало с тротинетка бул. „Екзарх Йосиф“ в областния град. Пострадалото дете е получило счупване на тазобедрената кости и наранявания по главата и тялото, което е наложило да бъде оперирано. Момчето е настанено в болницата без опасност за живота, но възстановяването му ще е бавно. Възрастната жена изтъкнала версията, че детето не е било на пешеходната пътека, но думите ѝ са категорично опровергани от пътните полицаи.

Блъснато на пешеходна пътека дете е в тежко състояние

13 July 2018 14:51

8-годишно момче е сериозно пострадало, след като е било блъснато на пешеходна пътека във Враца, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът е постъпил в полицията около 13:30 часа днес. Според първоначалните данни, детето, което се придвижвало с тротинетка, било блъснато на пешеходна пътека от лек автомобил Ford. Незабавно е откарано в болница за оказване на медицинска помощ. Полицаите са провели разпит с 67-годишната жена, шофирала автомобила.

С повече от шест милиона лева ще се ремонтират учебни заведения във Враца

13 July 2018 09:15

Средствата са осигурени по оперативната програма „Региони в растеж“ и са на обща стойност около 6,4 млн. лв. С тях ще се обновят 4 детски градини и 2 училища. Обектите са част от инвестиционната програма на Община Враца. С отпуснатите средства вече са стартирали ремонтни работи в ДГ „Европейчета“, където строителите напредват с бързи темпове, каза на пресконференция кметът Калин Каменов. Активно се работи и в детска градина „Зора“. Преди няколко дни е сключен договор с избрания изпълнител за ДГ „Дъга“. В градината за деца „Знаме на мира” тече процедура по обжалване на конкурса.

По стратегия: Закриха дома за медико-социални грижи за деца във Враца

11 July 2018 13:46

С постановление на Министерския съвет се закрива Домът за медико-социални грижи за деца (ДМСГД) във Враца. Закриването на дома е в съответствие с Националната стратегия "Визия за деинституционализация на децата в Република България" и с Актуализирания план към нея. Провежданата активна политика за деинституционализация доведе до прогресивно намаляване на броя на децата, отглеждани в ДМСГД-Враца и съответно отпадна необходимостта от съществуването на дома. При стартиране на процеса по