Регионални

17 април 2018 09:00

Във Враца дискутират изпълнението на практика на дуалното обучение

Търговско-промишлената палата и Регионалното управление на образованието във Враца организират семинар на тема "Техники за комуникация на бизнеса с родители и ученици“. Дискусията ще се проведе на 18 и 19 април (сряда и четвъртък) от 10:30 часа в...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Над 400 танцьори си дават среща на Националния фестивал "Враца танцува”

26 April 2018 14:35

Остава само 1 ден до старта на четвъртото издание на Националния фестивал конкурс за съвременна хореография “Враца танцува”, организиран от Община Враца и Младежки дом - Враца. Вече пристигат първите участници, информира директорът на дома на младежите Георги Врабчев.На 27 и 28 април в Младежкия дом на гр. Враца ще се срещнат над 400 танцьори от 20 танцови формации от 8 града на България.

Младеж се опита да подкупи врачански полицаи

26 April 2018 12:45

Вчера във Враца, полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил „Ауди Б4”, управляван от В. И. на 22 години от с. Три кладенци. По време на проверката, водача на автомобила пуснал през стъклото на служебната кола на МВР, три банкноти с номинал от 20 лв., с цел да предотврати извършването на полицейската проверка. Лицето е задържано в РУ Враца. Образувано е бързо производство.

Откриха шестото издание на Панорама на образованието във Враца

26 April 2018 12:00

Кметът Калин Каменов откри шестото издание на Панорама на образованието във Враца, информира общинското пресаташе. „Не забравяйте, че четящият човек е знаещ, а знаещият е успешен. На добър час на всички!“ – каза кметът в приветствието си. Поздрав към присъстващите отправи и областният управител Малина Николова. Официални гости на Панорамата бяха д-р Елеонора Лилова – председател на Държавната агенция за закрила на детето, Галина Евденова – началник на Регионалното управление по образование, заместник-кметът Петя Долапчиева.

Община Враца обогати с дарение художествената галерия на Регионалния музей

26 April 2018 10:40

През миналата година Регионалният исторически музей попълни чрез дарения и свои находки богатата си колекция от експонати. Беше открита традиционна изложба от попълненията, сред които дарения от граждани, институции, АЕЦ „Козлодуй”. Община Враца избра да попълни с картини на известни местни творци художествената галерия „Иван Фунев” към музея - каза за MediaNews завеждащ галерията, Христо Божков.

Община Враца прави ново футболно игрище и ремонтира спортната зала в Згориград

26 April 2018 09:37

В края на миналата година Министерският съвет отпусна целеви средства за възстановяване на спортна площадка и за ремонт на спортна зала в село Згориград, община Враца. Проектът предвижда изграждане на ново футболно игрище с размери 20х40 м, изкуствена тревна настилка и осветление, ремонт на покрива и саниране на фасадата на сградата, вътрешен ремонт на първия и втория етаж, направа на нова ВиК-а, мълниезащитна и ел. инсталации и т. н. Общата прогнозна стойност на поръчката е приблизително 250 хил. лв. без ДДС, а срокът за изпълнение - 90 календарни дни.

Нощта в библиотеката събра четящите хора на Враца

25 April 2018 12:00

Ако ви хареса, сгрешете пак при нас, бе посланието, което отправиха младите театрали от ТГ „ТЕМП“ при откриването на четвъртата „Нощ в библиотеката 2018”. По традиция в Световния ден на книгата и авторското право – 23 април, вратите на Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца останаха широко отворени за четящите хора на града.

Мездра и Враца обсъдиха партньорско споразумение за компостиране на отпадъците

25 April 2018 10:40

Работна среща за разясняване и финализиране на детайлите по партньорско споразумение с Община Враца за подготовка на проектно предложение „Изграждане на инсталация за компостиране на разделно събрани зелени отпадъци- регион Враца“. Срещата бе между представители на Общините Мездра и Враца, съобщиха от общинската пресслужба в Мездра.

За шеста поредна година във Враца ще се проведе Панорама на образованието

24 April 2018 09:00

На 26 април за шеста поредна година училища, професионални гимназии, филиали на висши учебни заведения от Враца и страната и езикови школи ще представят възможностите, които предлагат за обучение и професионална и профилирана подготовка. Тази, станала вече традиционна инициатива, има за цел да даде поле за изява на всички училища на територията на общината да се представят пред обществеността. Панорамата на образованието е организирана от Община Враца в изпълнение на приета Областна програма за информационната кампания за прием 2018/2019 г.

Ремонтни дейности затварят за движение ул. „Найден Геров“ във Враца

23 April 2018 11:20

Във връзка с извършване на ремонтни работи, част от проекта за водния цикъл на гр. Враца, от 23.04.2018 г. до 04.05.2018 г., ще бъде затворен участъкът за движение на ППС по ул. „Найден Геров“. Дейностите са свързани с ремонт на канализация в част от ул. „Екзарх Йосиф” до края на жилищен блок №10 на ул. „Найден Геров”.