България

17 април 2018 09:18

Манолова критикува, че не сме работили за промяна на споразумението за екстрадиция със САЩ

Работим по анализиране на договора за екстрадиция между България и САЩ. Става въпрос за сложна материя. Поне доскоро не предавахме български граждани за съд в друга държава, но от 2005 година вече не е така, което е принципно правилно предвид влизане...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Омбудсманът Мая Манолова откри новата учебна година в Силистра

17 September 2018 14:25

Омбудсманът Мая Манолова участва в церемонията за откриване на новата учебна година в най-старото училище на Силистра - "Отец Паисий". Възпитаничка там е 11-годишната Ния Атанасова, едно от момичетата посланик на омбудсмана сред децата.

Мая Манолова организира приемни в седемте общини в Силистренска област

17 September 2018 09:54

Омбудсманът Мая Манолова и експерти от институцията ще приемат днес граждани във всички общини на Силистренска област - Алфатар, Главиница, Дулово, Кайнарджа, Силистра, Ситово и Тутракан. Това съобщиха от кабинета на обществения защитник.

Манолова: Задържането на двамата журналисти нарушава човешки права

14 September 2018 13:14

Омбудсманът изисква пълна информация и публичност по случая

Манолова остро разкритикува идеята на Ананиев за задължителна здравна застраховка

14 September 2018 09:00

Никой от нас не е виждал концепцията или стратегията на здравния министър, с която той даде заявка, че ще прави реформа. От това, което се чува в публичното пространство, всъщност нищо не става ясно. Това заяви националният омбудсман Мая Манолова в ефира на Нова телевизия по повод идеята на здравния министър Кирил Ананиев за въвеждането на задължителна здравна застраховка в размер на 12 лева на месец. Не виждам никакви промени, никаква заявка за промени, именно в тази част - отношенията лекар-п

​Мая Манолова: Реформата за хората с увреждания ще се забави с една година

05 September 2018 19:41

Омбудсманът Мая Манолова се срещна с майките на деца с увреждания от палатковия лагер във Враца. Пред тях тя изрази притесненията си, че реформата, за която те настояват, ще се забави с една година.

Омбудсманът Мая Манолова се срещна с работещите във Врачанската болница

05 September 2018 17:16

Държавата трябва да поеме отговорността за състоянието на Врачанската болница. Това заяви омбудсманът Мая Манолова, която бе във Враца, за да се срещне с медиците. Визитата е провокирана от отворено писмо, изпратено до нея от работещите в лечебното заведение. С него те молят за съдействие за излизане от кризата, която продължава вече година.

Манолова: Конвенцията за правата на хората с увреждания не се прилага напълно у нас

03 September 2018 16:12

Общественият защитник е на световен форум в Женева

Мая Манолова търси съдействие от кипърския си колега по казуса "Олимпик"

21 August 2018 17:00

Тя информира Павлос Йоану, че сънародниците ни са поставени в ситуацията да сключват нова "гражданска отговорност"

Десетки жалби заради фалита на "Олимпик" при омбудсмана

17 August 2018 14:48

Омбудсманът Мая Манолова изпрати препоръка до Комисията за финансов надзор (КНФ) и Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) към МВР да предприемат незабавни действия по казуса на близо 250 000 български граждани, чиито автомобили остават без задължителната застраховка "Гражданска отговорност", заради фалита на кипърската застрахователна компания "Олимпик". Повод за това станаха жалбите на десетки шофьори до обществения защитник, в които се обръщат с молба за ней

Манолова отчете изплатени заплати за 3 млн. лв. след три години като омбудсман

02 August 2018 19:37

Мая Манолова отчете свършеното за три години като омбудсман. 1 400 работника са получили бавени заплати на обща стойност близо 3 милиона лева. Екипът на омбудсмана е разгледал 75 000 сигнала от граждани, най-често свързани с потребителски и социални права или с чистотата на околната среда.