Регионални

17 април 2018 10:30

И във Видин магистрати посрещнаха ученици в Деня на отворените врати

На 16-ти април - Денят на Конституцията, юриста и съдебните служители, в сградата на Прокуратурата в гр. Видин се е провел Ден на отворените врати под надслов „Реално правосъдие. Превенция на противообществените прояви от и спрямо децата, права...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Община Видин подготви терен за скейтборд площадка в Крайдунавския парк

19 July 2018 10:30

Предвидената за тази цел територия се намира зад паметника на Свободата, в посока към крепостта „Баба Вида“. Преасфалтирани са съществуващи пешеходни алеи и част от кръгово пространство. Кметът на Видин Огнян Ценков, заедно с главния архитект Ангел Недялков посетиха площадката, за да видят как са осъществени ремонтните дейности, съобщават от пресцентъра на Община Видин.

Общината осигури безплатен лагер на морето за видински деца

16 July 2018 14:35

В 6 часа тази сутрин над 40 деца от общо 10 видински училища отпътуваха за международния детски комплекс „Албатрос“, който се намира в базата на черноморския курорт „Св. Св. Константин и Елена“, край Варна, съобщават от Община Видин.

Над 200 младежи участват във фестивал по изкуствата „The Bridge“ във Видин

16 July 2018 11:20

Деветото издание на Младежкия фестивал по изкуство и музика „The Bridge“ бе официално открито на 15-ти юли в палатковия лагер до крепостта „Баба Вида“, съобщава пресаташето на Община Видин.Над 200 младежи на възраст от 14 до 21 години от 13 града в страната ще вземат участие във фестивала.

Жителите на видинско село отбелязаха по стар стил своя празник – Петровден

15 July 2018 13:55

Жителите на видинското село Майор Узуново отбелязаха своя празник – Петровден. Гост на тържеството по този повод бе кметът на Община Видин Огнян Ценков. Той се обърна с приветствие към всички жители и гости, след което връчи поздравителен адрес на Красимир Георгиев, кмет на Майор Узуново. „Приемете най-искрените ми поздравления във връзка с организирането на традиционния събор. Майор Узуново е селище, което се гордее със своите работливи, гостоприемни и достойни хора. Благодарение на техните общи усилия то съхранява своя дух и традиции, за да ги предаде на следващите поколения. Нека празникът ви донесе прекрасно настроение, а домовете ви са отворени за желани гости!” - пише в адреса. Ценков отправи сърдечни поздрави към ръководството на читалище „Пробуда-1901” и към самодейците, които взеха участие в празничната програма. Освен местни танцови състави, имаше гостуващи от селата Капитановци и Търняне. Деца от Майор Узуново също се включиха в програмата, като зарадваха зрителите с изпълнения на песни и стихотворения.

Първа копка по проекта за централната пешеходна зона във Видин

13 July 2018 11:00

На официалната церемония „Първа копка“ по проект „Основна реконструкция на централна пешеходна зона в гр. Видин“ присъстваха кметът на Общината Огнян Ценков, областният управител Албена Георгиева, председателят на Общинския съвет Генади Велков, Видинският митрополит Даниил, арх. Ангел Недялков – главен архитект на Община Видин и ръководител на проекта, представители на фирмите, които изпълняват строително-монтажните работи, строителния надзор и външната техническа помощ, много гости и граждани. Събитието се проведе в близост до входа към Центъра за услуги и информация в административната сграда на Община Видин, информират от там.

Общината продължава почистването на паметниците във Видин

06 July 2018 14:05

Заложените дейности във връзка с почистването от замърсявания и вандалски прояви на културно-исторически паметници и други обекти в град Видин са сред приоритетите на Общината това лято. С помощта на специалисти от строителната група и необходимата техника на звено „Поддържане и ремонт на улично осветление и електрически съоръжения общинска собственост“ към Община Видин, бе почистен паметника на площад „Бдинци“. Припомняме, че в навечерието на Националния

Община Видин е завършила 8 и изпълнява 3 проекта по ОП "Региони в растеж"

06 July 2018 10:20

Във Видин се проведе работна среща с участието на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството е организиран по инициатива на областния управител на Видин Албена Георгиева. В него се включиха кметове на общини от областта, председатели на общински съвети, ръководители на териториални звена на централната изпълнителна власт, представители на бизнеса, на неправителствени организации и др., съобщават от общинската пресслужба.

Поредна обработка срещу комари на територията на Община Видин

05 July 2018 16:21

Веднага след като метеорологичните условия позволиха, късно снощи бе извършена поредната аерозолна обработка на тревните площи срещу комари, съобщиха от Община Видин. Обхваната е територията на град Видин и населените места по поречието на река Дунав (гр. Дунавци и селата Антимово, Кутово, Сланотрън, Кошава, Гомотарци, Ботево и Цар Симеоново), при спазване на изискванията за безопасност на хората и животните.

4 фестивала, традиционни културни и спортни събития подготвя Община Видин през лятото

05 July 2018 16:12

Богатата лятна програма и тази година ще изпълни с емоции ежедневието на видинчани и ще привлече вниманието на туристите във Видин. Десетото издание на Съборa за автентичен фолклор „Дунавски ритми“, който читалище „Цвят“ организира на 7 юли, събира самодейци от цялата Видинска област. Той ще премине под наслов “Фолклорната магия – памет за бъдещето“. Началото е в 9 часа, на откритата сцена при Художествената галерия в Крайдуна

Пожар унищожи 65 декара пшеницата във Видинско

03 July 2018 11:00

65 декара пшеница били унищожени при пожар в землището на село Рупци. Сигналът е получен в 13.30 часа на 2 юли. Причината – нарушена технология (камък, попаднал в хедъра на комбайн, предизвикал искри при контакт с металните части). Екипи с два автомобила от РСПБЗН - Видин потушили пожара.