Регионални

17 април 2018 10:30

И във Видин магистрати посрещнаха ученици в Деня на отворените врати

На 16-ти април - Денят на Конституцията, юриста и съдебните служители, в сградата на Прокуратурата в гр. Видин се е провел Ден на отворените врати под надслов „Реално правосъдие. Превенция на противообществените прояви от и спрямо децата, права...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Община Видин отбеляза с тържествена церемония Деня на независимостта

22 September 2018 16:00

Празникът по повод 110-годишнината от обявяването на независимостта на България се проведе на централния площад „Бдинци“. Кметът на Община Видин Огнян Ценков произнесе слово, в което определи датата 22 септември като една от най-паметните в нашата история. Той припомни думите от знаменития манифест, който княз Фердинанд прочита на този ден през 1908 г. в старата българска столица Велико Търново, в църквата „Свети 40 мъченици“: „Винаги миролюбив,моят народ днес копнее за културен и икономически напредък; в това отношение нищо не бива да спъва България; нищо не трябва да пречи за преуспяването й. mТакова е желанието на народа ни, такава е неговата воля. Да бъде според както той иска“, съобщават от общинската пресслужба.

Децата на Видин играха и състезаваха в Европейската седмица на мобилността

21 September 2018 13:40

Общо три училища и пет детски градини на територията на Община Видин подготвиха различни инициативи по повод Европейската седмица на мобилността. Тя се провежда от 16 до 22 септември под мотото „Комбинирай, движи се!”, информира общинското пресаташе.

Кампания събра играчки за пациентите на детското отделение на видинската болница

21 September 2018 12:45

В рамките на два месеца протече кампанията „Подарък с кауза”, която се организира от Общинския съвет по наркотичните вещества и Общинския младежки съвет за превенция на зависимости във Видин. Събраните играчки по време на инициативата бяха предадени вчера във видинската болница “Света Петка”. Началникът на детското отделение д-р Пламен Филипов и неговият екип посрещнаха доброволците, съобщават от пресцентъра на Община Видин.

Свободен достъп до музеите в община Видин от 21 до 23 септември

20 September 2018 13:40

С тази инициатива Община Видин се присъединява към Европейските дни на наследството, които се организират съвместно от Съвета на Европа и Европейската комисия. В периода от 21 до 23 септември ще бъдат отворени за посетители вратите на средновековната крепост “Баба Вида” и музей „Конака”, от 9:30 ч. до 17:00 ч, съобщават от Общинската администрация в крайдунавския град.

Община Видин става част от кампанията „Европейска седмица на мобилността”

18 September 2018 14:00

За пореден път Община Видин се присъединява към инициативата „Европейска седмица на мобилността”, която се провежда в периода 16-22 септември. За 2018 година темата на кампанията е „Мултимодалност“ и ще се проведе под мотото „Комбинирай, движи се!“. Във връзка с това на 20 септември в редица училища и детски градини ще се проведат игри и състезания, съобразени с възрастта на децата.

Монтираха съоръженията на новата скейтборд площадка във Видин

15 September 2018 15:00

Както кметът на Община Видин Огнян Ценков обеща, още това лято видинските деца ще могат да се радват на готовата скейтборд площадка, която се намира в Крайдунавския парк, зад паметника на Свободата. През месец юли бе направен ремонт на предвидената за нея площ, а по-късно на среща в Общината децата, които са инициатори за изграждането й, обсъдиха какви точно да бъдат съоръженията.

Започват ремонти във видинските СУ "Цар Симеон Велики“ и ППМГ „Екзарх Антим I“

13 September 2018 11:25

Община Видин постави началото на проект „Подобряване на състоянието на образователната инфраструктура в град Видин” по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.Във връзка с това бе организирана пресконференция, която се проведе в залата на Общинския съвет, съобщават от пресцентъра на Общината.

Община Видин се включва и в тазгодишната кампания „Да изчистим България заедно”

12 September 2018 11:40

Инициативата ще се проведе на 15 септември в цялата страна. Заявените от институциите и гражданите места за почистване в град Видин са: Крайдунавски парк - в участъка от Колодрума до плаж “Баба Вида”, парк “Владикина бахча”, парк “Нора Пизанти”, парк “Рова” - участък от ул. ”Антон Страшимиров” до ул. ”Михаил III Шишман”, зелена площ на кръстовището на ул. „Широка” и ул. „Христо Ботев”, детски площадки в жилищните квартали, както и селища на територията на Община Видин.

Видин се включи в инициативата "Системата ни убива" с една протестираща майка

08 September 2018 08:45

Майка на дете с увреждания във Видин се включи в националния протест под надслов "Системата ни убива". Майките, обединени от инициативата, искат законови промени, с които да се гарантира достоен живот на децата им. Мариана Павлова е човекът, който е решил да протестира във Видин. Тя ще протестира всеки ден от 10.00 до 11.00 часа пред бившия магазин "Валентина" в центъра на града, включвайки се в националното протестното движение "Системата ни убива": "Един д

Стартира велопреходът "Дунав Ултра 2018"

07 September 2018 12:30

Събитието се провежда за пета поредна година и за първи път началото му бе дадено от гр. Видин. Над 30 участници в колоездачния преход се събраха за кратка церемония рано тази сутрин пред Стамбол капия, съобщават от Община Видин.