Икономика и бизнес

17 април 2018 10:20

ВАС отмени Наредба за сградната инсталация

Съдебна сага за сградната инсталация в многофамилни сгради и изискването на "Топлофикация" неползващи топлинна енергия да плащат, приключи на пореден етап....

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Високи сметки за парно и в Русе

25 April 2018 21:06

И русенци се оплакват от двойно по-високи сметки за парното за март. Завишение има и при сметките на търговци и представители на малкия бизнес, които се отопляват с парно.

Столичани протестираха заради високи мартенски сметки за парно

25 April 2018 18:27

Столичани протестираха пред Министерския съвет и енергийното министерство срещу високите мартенски сметки за парно. Според недоволните сметките им за март са с 50, дори до 100 процента по - високи в сравнение с тези през зимните месеци. На среща с енергийния министър Теменужка Петкова те настояха за промени в Наредбата за топлоснабдяване.

КЕВР иска разяснения от "Топлофикация София" заради по-високите сметки за парно

25 April 2018 17:15

Във връзка с оповестените информации и възникналия дебат в средствата за масово осведомяване за по-високи сметки на клиенти на „Топлофикация София“ ЕАД за месец март 2018 г., председателят на КЕВР доц. Иван Иванов изиска ръководството на дружеството да предостави подробна информация, съобщиха от КЕВР.

Как се образува една прогнозна месечна сметка за парно?

25 April 2018 08:24

Всички месечни сметки на потребителите на "Топлофикация - София" от 1 юни 2014 г. до днес се образуват съгласно разпоредбите на наредбата за топлоснабдяване, където са описано стъпките, които дружеството трябва да спазва при образуването на прогнозните месечни сметки. Това каза в пряко включване за "Денят започва" Елизабет Павлова, пресаташе на "Топлофикация - София", която обясни как точно се пресмята една сметка и припомни, че от април 2017 г. цената на тока е увеличена с близо 24%. Тя обясни драстичните сметки за парно през март с формулата, по която те се изчисляват - на база миналогодишното потребление.

Готвят законови промени заради "сградната инсталация"

24 April 2018 14:37

Тричленен състав на Върховния административен съд отмени формулата за дялово разпределение на сметките за парно. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано, но от Министерство на енергетиката вече обявиха, че заради казуса "сградна инсталация" готвят законови промени, които да защитят интереса на потребителите. Темата коментираха в студиото на "Денят започва" доц. Димитър Деков, адвокат и Атанас Тасев, енергиен експерт. "Сегашното решение на ВАС на първа инста

Мая Манолова: ​Високите сметки за март кредитират безлихвено "Топлофикация"

24 April 2018 12:55

Омбудсманът Мая Манолова се срещна с шефа на енергийното дружество заради двойния скок на сметките за парното за миналия месец, съобщиха от пресслужбата на обществения защитник.

Защо сметките за парно са най-високи през март

24 April 2018 09:15

Причините са в наредбата за топлоснабдяването, която се опитва да разпредели равномерно сметките през отоплителния сезон. Това ще бъде коригирано с изравнителните сметки

Рекордно високи сметки за март получиха абонатите на „Топлофикация“

20 April 2018 20:22

Защо сметките за парно в София през март са по-високи въпреки, че месецът беше значително по-топъл - с около 4 градуса средно по-висока температура? Клиенти се оплакаха в "По света и у нас", че това е най-високата им сметка за сезона. От дружеството обясниха, че не е коректно да се правят сравнения с предходните месеци, те трябвало да се правят със същия месец за миналата година.

Започва поетапно спиране на парното в столицата

11 April 2018 13:30

От днес започва поетапно общо спиране на отоплението в столицата. Съгласно изискванията в Общите условия за продажба на топлинна енергия, тази процедура може да стартира, ако са изпълнени двете задължителни условия - три последователни дни със средноденонощна температура над + 12 градуса и прогноза за трайно затопляне на времето, съобщиха от "Топлофикация София". Към днешна дата посочените условия са изпълнени и "Топлофикация София" ЕАД има основание да обяви край на отоплите

"Топлофикация София" осигурява дежурни аварийни екипи за празничните дни

06 April 2018 13:14

Във връзка с празничните и почивни дни в "Топлофикация София" ЕАД е създадена организация за дежурство на екипи, с оглед поддържане на нормално топлоподаване и отстраняване на аварии по топлопреносната мрежа. Това съобщиха от пресцентъра на топлофикационното дружество.