България

17 април 2018 12:03

Корнелия Нинова заведе Изпълнителното бюро в Благоевград

След Кърджали, Брегово и Пазарджик червените се събират в Пиринския край...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Лявото обединение на Нинова - "бракониерство на мъртъв дивеч"

19 April 2018 15:49

Лидерите на АБВ и "Движение 21" Константин Проданов и Татяна Дончева обвиниха в лъжа, спекулации и в "мишкуване и бракониерство на мъртъв дивеч" председателя на БСП Корнелия Нинова. Поводът - изказване на Нинова отпреди два дни в Благоевград, където се похвали, че структури на партиите на Дончева и Проданов се връщали в Партията-майка. Корнелия Нинова се похвали: отцепниците се прибират в БСП Оказа се, че похвалата е била малко прибързана. В действителност местният лидер на АБВ Димитър Атанасов е напуснал партията, но от самото АБВ не го искали вече в редиците си. Не го искат и от левицата - от БСП в Петрич излязоха с позиция, че са против приемането му. "Във връзка с тиражираните в медиите спекулации от ръководството на БСП, заявяваме, че областната организация на АБВ-Благоевград, вкл. нашите представители в органите за местно самоуправление, са на мястото си и се намират в добра кондиция", посочват от АБВ. Изразяват учудване още, че БСП "шумно присъединява към редиците си официално отстранени от ПП АБВ поради незадоволителна работа личности". "Целият този ПР трик обаче не се свежда единствено до един отстранен от партия АБВ член и приятелския му кръг. Тъжното е, че когато обществото има крещяща нужда от обединение на лявото, ръководството на партията, която претендира за лидерска роля в този процес, превръща тази естествена обществена потребност в мишкуване и бракониерство на мъртъв дивеч", допълват от формацията, създадена от президента и бивш лидер на БСП Георги Първанов. Татяна Дончева недоумява с коя точно структура от партията й се хвали Нинова. Миналата година структурата в Благоевград напусна адвокат Албина Анева.  "Т.нар. Госпожа Лъжа има претенциите, че би трябвало да ни прибере. Ние нямаме какво да й връщаме. Нашите структури не са нейните структури", коментира Дончева. Източници от "Позитано" 20 споделиха, че в "опорните точки" на Нинова за благоевградската изява партията на Дончева не е била включена, но явно БСП лидерката е проявила самоинициатива. В левицата обаче все още тече дебатът за "протегнатата към АБВ ръка" - още повече, че се задават избори догодина - европейски и местни. Лидерът Нинова била против съюз с президентската партия и гравитирала около Костадин Костадинов и неговата организация "Възраждане" и "Българска пролет" - на бившия депутат от Патриотичния фронт Велизар Енчев.

БСП предлага отмяна на привилегиите на депутатите

18 April 2018 10:25

Внасяме предложение за отмяна на привилегиите на депутатите – ако не се приеме, когато управляваме, ще бъде факт, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

БСП няма да номинира кандидати за КЕВР

17 April 2018 16:38

Този модел - на КЕВР и на останалите регулационни, уж независими органи, е сбъркан още от началото. Това не са независими органи, а органи, които провеждат или корпоративни или политически интереси, заяви лидерът на левицата

​Корнелия Нинова: Структурите на АБВ се връщат в БСП

17 April 2018 16:27

"В годините назад от БСП са се отделяли хора, правили са свои партии и структури. Това е правило левицата раздробена и по-слаба. Днес, в Благоевград, поставяме началото на обратния процес", е обявила председателят на БСП Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на партията.

Нинова: Конфликтът в Близкия изток не може да бъде решен с военни средства

14 April 2018 15:55

"Конфликтът в Близкия изток не може да бъде решен с военни средства", коментира председателят на БСП Корнелия Нинова по повод на военната операция тази нощ на САЩ, Великобритания и Франция срещу Сирия. "Военната сила само задълбочава проблемите, а не ги решава", посочи пред журналисти Нинова. "Употребата на химическо оръжие, разбира се, е недопустима, но такава употреба в Сирия трябва да бъде установена и доказана от независимо разследване на ООН, отбеляза тя.

Корнелия Нинова посреща Младите европейски социалисти

13 April 2018 12:32

Червени младежи от Германия, Франция, Великобритания, Испания, Италия, Австрия, Португалия, Швеция, Швейцария, Ирландия, Белгия, Унгария, Дания, Финландия, Хърватия, Чехия, Гърция, Румъния, Латвия, Литва, Сърбия, Албания идват на форум в София

Корнелия Нинова и ЧЕЗ се скараха за това каква цена на тока е поискало ЕРП-то

11 April 2018 20:20

Нов спор избухна по темата "ЧЕЗ". Този път той е директно между лидера на БСП Корнелия Нинова и българския бизнес на чешката компания. В свой пост във Facebook соцлидерът публикува отговор на нейно питане от страна на председателя на КЕВР Иван Иванов. Нинова уточнява, че е питала Иванов какво увеличение на цената на тока за бита е поискано от "ЧЕЗ Разпределение България" и "ЧЕЗ Електро България" за новия сезон – от 1 юли, тази година. Според Нинова, отгов

Корнелия Нинова се срещна с лидера на черногорските социалисти

04 April 2018 21:14

В Подгорица лидерът на БСП Корнелия Нинова и председателят на Демократическата партия на социалистите в Черна Гора Мило Джуканович подписаха Меморандум за сътрудничество в областта на европейската интеграция - обмяна на опит и взаимна подкрепа. Нинова е заявила, че на предстоящата среща на социалистите в София ще настоява за пътна карта с ясен план за присъединяването на страните от Западните Балкани към ЕС .

Нинова: Решението на Борисов за руските дипломати е много смело

30 March 2018 18:48

На Бойко Борисов не му е било лесно, но е най-вярното и отговорно решение, изненадах се от много крайната позиция на Цветанов и от квалификацията му към БСП като антиевропейска партия, той нападна президентската институция директно – каза, че Румен Радев работи за чужди интереси. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова взетото днес решение България да не гони руски дипломати във връзка със случая „Скрипал”. „Да заявиш открито, че няма да изгоним рус

БСП за дипломатите: Ако има доказателства за Русия, ще проявим известно разбиране

28 March 2018 10:45

Притеснени сме от дипломатическата криза - наподобява Студената война. Това заяви депутатът от БСП и бивш външен министър Кристиан Вигенин по повод отношенията между Запада и Русия след случая "Скрипал". "Не сме удовлетворени от непоследователната позиция на правителството. В последните дни станахме свидетели на разнопосочни изявления и действия. Това създава рискове. Когато се заеме една позиция, тя трябва да се отстоява", заяви Вигенин. Той каза, че БСП очаква повече информация за причините да бъде извикан българският посланик от Москва България прибира посланика от Москва. За "консултации" "Настояваме премиерът да дойде в Народното събрание и да ни информира. Още повече, че България е председател на Съвета на ЕС. Би следвало още днес или утре да дойде. Няма по-голям ангажимент в момента от сигурността на страната", заяви Вигенин. Той припомни и позицията на БСП. "Ние към този момент не сме видяли убедителни доказателства, да не кажа изобщо доказателства, че Русия е замесена в този случай. Ако такива доказателства бъдат предоставени, бихме могли да проявим известно разбиране към това, което се случва. Надявам се българското правителство да не действа под натиск на чужди служби. Би било жалко. Виждаме, че има правителства в ЕС, които стоят на позициите си и не ги променят през часове", каза Вигенин. Очаквайте подробности!