Регионални

17 април 2018 12:39

Първо място в национална олимпиада по испански език завоюва бургаска гимназистка

За втора поредна година Натали Георгиева, ученичка от 11 клас от гимназията с изучаване на романски езици в Бургас ПГРЕ" Г. С. Раковски", се класира на първо място в националния кръг на олимпиадата по испански език, състоял се през март във Велико Тъ...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Българските ученици завоюваха медали на Международната олимпиада по математика

13 July 2018 16:12

Участниците от българския отбор на 59-тата Международна олимпиада по математика, която приключва на 14 юли в румънския град Клуж-Напока, завоюваха един златен, три сребърни и един бронзов медала и почетна грамота, предаде БГНЕС. В най-престижното състезание по математика за ученици участваха 615 младежи от 109 страни, които решаваха по 3 задачи във всеки един от два последователни дни. Златен медал завоюва Борислав Антов от СМГ „Паисий Хилендарски“, а трите сребърни медала

Младите български математици са втори на Балканите

23 June 2018 15:25

Два златни и четири сребърни медала завоюваха младите български математици по време на двадесет и второто издание на Младежката балканиада по математика (JBMO). Тя се провежда всяка година и в нея имат право да участват ученици, които са на не повече от 15,5 години. Балканиадата се провежда в един състезателен ден, като участниците решават в продължение на 4 часа и половина 4 задачи от областите алгебра, геометрия, теория на числата, комбинаторика. Всяка задача се оценява с 10 точки. Ето и рез

Община Троян награди 95 даровити деца

19 June 2018 17:55

Община Троян е наградила 95 даровити деца с постижения в различни сфери, участвали и класирани на международни, национални, областни кръгове на олимпиади, състезания и конкурси, съобщават от общинската администрация.

Връчиха наградите от националния ученически конкурс "Посланици на здравето"

19 June 2018 12:01

Награди за ученици от цялата страна, участвали в националния конкурс "Посланици на здравето". Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчват отличия на 65 ученически проекта. Церемонията по награждаването се провежда в Сатиричния театър в София.

Президентът Румен Радев награди математици

04 June 2018 23:16

За 18-а поредна година бяха връчени наградите на победителите в едно от най-старите състезания по програмиране - Кодит. Румен Радев е третият български президент, под чийто патронаж се провежда състезанието. Отличия получиха 17 души, а първото място е за осмокласника от Природо-математическата гимназия в Габрово - Мартин Копчев.

1 200 млади топ математици от 30 държави в цял свят ще гостуват от 1 до 6 юли в Бургас

04 June 2018 15:21

Близо 1 200 млади топ математици от 30 държави в цял свят ще гостуват от 1 до 6 юли в Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Поводът е участието им в Международното математическо състезание - BIMC` 2018. Престижният форум ще се проведе за втори път в града, след успешното домакинство през 2013-та година, което бе и първо извън пределите на Азия от създаването му. Тази година общият брой на отборите-участници ще бъде 167, 19 от които са от България. От тях 4 са отборите, които ще

Румен Радев връчи наградите от националния проект "Будителите и аз" в Пловдив

03 June 2018 11:33

Президентът Румен Радев връчи в Пловдив наградите на победителите в осмото издание на националния проект "Будителите и аз". В надпреварата за най-добър текст, рисунка и мултимедийна презентация участваха 6500 ученици от пет области в страната.

Български ученици и студенти се състезават за най-обещаващ бизнес проект

02 June 2018 21:10

Български стартъп компании в борба за шанс да положат основите на успешен бизнес. Стотици младежи се включиха в десетото издание на предприемаческия форум "Изгряващи звезди" на организацията "Джуниър Ачийвмънт".

Ученици от Чепеларе отиват на състезание с електромобил в Лондон

31 May 2018 07:21

Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм "Н. Й. Вапцаров" в Чепеларе ще отбележи своето шесто участие в ShellEco-marathon Европа тази година. През юли месец в Лондон талантливите ученици ще се опитат да изминат най-дълго разстояние в категорията "Прототип", задвижван с електрическа батерия. Най-младите български представители са започнали конструирането на новия автомобил “STORM-K” няколко месеца след края на ShellEco-marathon 2017.

Бъдещите ни космически юристи с международен приз

30 May 2018 10:34

Отборът на Юридическия факултет на Софийски университет е завоювал второ място и две допълнителни награди