България

19 април 2018 19:29

Красимир Каракачанов се срещна с организации на хората с увреждания

Засилване на контрола в работата на ТЕЛК чрез електронно здравно досие и регистър на хората с увреждания - това предлага вицепремиерът Красимир Каракачанов след среща с национално-представителни организации на хората с увреждания. Електронизацията ще...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Ангелкова обеща промени в закона, с които да се осигури достъпна среда за хора с увреждания

17 August 2018 19:49

Поемам ангажимент в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК) да добавим промяна, която да даде дефиниция на това какво е достъпна среда на морския плаж за хората с увреждания и осигуряването й да бъде отговорност за стопаните на плажовете. Това ще стане и чрез групирането на плажовете. Не спираме да се срещаме с представители на организации на хора с намалена подвижност и искам специално да им благодаря за съдействието. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова

Нов разрив на финалната среща в МС за Закона за хората с увреждания

17 August 2018 18:40

Финалната среща в Министерския съвет отново сблъска интересите на майките на деца с увреждания с тези на национално представените организации на хората с увреждания. Протестиращите майки настояват да се прецизират критериите за представителност и финансиране на организациите. Те от своя страна обвиниха майките и омбудсмана в диктат, който работел в полза само на хората с най-тежки увреждания и заплашиха с протест.

Бисер Петков: До понеделник трябва да имаме нов законопроект за промените в Закона за личната помощ

17 August 2018 11:25

Обмисля се държавната помощ за организациите на хора с увреждания да бъде в две направления, обясни социалният министър

Бойкот и заплахи за контрапротести заради реформата за хората с увреждания

17 August 2018 10:35

Национално представителните организации на хората с увреждания заявиха, че промените се правят под диктат

Поредна среща между властта и хората с увреждания

17 August 2018 09:06

И днес ще има среща между властта и представителите на хората с увреждания. Протестиращите майки и национално представените организации ще разговарят с вицепремиера Томислав Дончев. Преди седмица той обяви, че от януари догодина ще има работещ електронен регистър на хората с увреждания.

Институция за хората с увреждания от 2020 г. предвижда новият проектозакон

16 August 2018 18:20

По-голяма финансова подкрепа от началото на следващата година и нова институция за хората с увреждания от 2020 г. Това предвижда проектът на новия закон за хората с увреждания, по който за пореден път не се стигна до окончателно съгласие. Работната група , която готви текстовете, заседава близо 6 часа, а окончателният вариант се очаква в началото на следващата седмица.

В социалното министерство ще обсъдят законодателството за хората с увреждания

16 August 2018 08:02

Законодателството за хората с увреждания отново ще бъде обсъждано на среща в социалното министерство. Надеждата е този кръг от разговори да е финален и страните да се споразумеят окончателно по текстовете.

Реформата за хора с увреждания започва от началото на следващата година

14 August 2018 23:15

Реформата за хора с увреждания започва да работи от началото на следващата година. Това заяви омбудсманът Мая Манолова във Варна на среща в палатковия лагер на майките на деца с увреждания.

Компаниите ще получат 19 млн. лв. за обучение и наемане на безработни с трайни увреждания

14 August 2018 15:35

Два проекта с общ бюджет, надхвърлящ 18.8 млн. лева, ще дадат възможност на работодателите да получат субсидии за обучение и наемане на безработни лица с трайни увреждания. Средствата са от оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020. Очакванията са те да осигурят заетост на 200 младежи с трайни увреждания до 29 години и на 800 лица над тази възраст.Двата проекта са идентични. Първият - "Обучения и заетост за младите хора", е за безработни лица с трайни увреждания...

Момче с церебрална парализа измина 300 км с колело

14 August 2018 12:42

Ето една история за момче, което въпреки диагнозата церебрална парализа измина 300 километра с колело. Кой и как му помогна да осъществи мечтата си - вижте в следващата история.