България

19 април 2018 19:29

Красимир Каракачанов се срещна с организации на хората с увреждания

Засилване на контрола в работата на ТЕЛК чрез електронно здравно досие и регистър на хората с увреждания - това предлага вицепремиерът Красимир Каракачанов след среща с национално-представителни организации на хората с увреждания. Електронизацията ще...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Каракачанов: Няма опасност от разпад в коалицията

18 October 2018 19:58

Няма опасност от разпад в управляващата коалиция - смята вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Според него в момента не е време за оставки, а за сериозна работа.

Социалният министър посети палатковия лагер на майките на деца с увреждания

17 October 2018 15:46

Социалният министър Бисер Петков дойде лично при палатката на майките пред Народното събрание, за да им каже, че Законопроектът за хората с увреждания днес е утвърден от Министерски съвет. Така се изпълнява ангажиментът за приемане на законодателството за хората с увреждания, поет в Плана за действие, подписан на 9 октомври, отбеляза той.

Правителството прие Закона за хората с увреждания

17 October 2018 12:24

Правителството одобри на днешното си заседание проекта на Закона за хората с увреждания. Правата на хората с увреждания са обезпечени с финансов ресурс от 486 млн. лв. Това обяви министърът на труда и социалната политика Бисер Петков на брифинг в Министерски съвет. Вчера законодателството мина на обсъждане през Националния съвет за тристранно сътрудничество. „Изпълняваме ангажимента, който правителството пое в подписания на 9 октомври план за действие за приемане на законодателство з

ГЕРБ и БСП в спор: Ощетени ли са хората с увреждания от новия закон

16 October 2018 19:07

Работодателите не подкрепиха проектозакона за хората с увреждания в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Те са против задължителните квоти за назначаване на хора с увреждания в частния сектор. Имат ли право работодателите и какво ще се случи със законопроекта -темата в "Още от деня" коментираха депутатите от ГЕРБ и БСП Светлана Ангелова и Георги Гьоков.

Работодателски организации отхвърлиха проекта на Закона за хората с увреждания

16 October 2018 17:09

Димитър Бранков от Стопанската камара обясни, че квотите за наемане на хора с увреждания и санкциите не насърчават бизнеса: "Така наречената "компенсационна такса" е практически уреждане на данък в пълно противоречие с управленската програм

Каракачанов се съгласи на "радиомълчание" за изтребителите

16 October 2018 15:24

Работата на междуведомствената група по оценка на офертите ще бъде удължена поне със седмица

Тристранният съвет подкрепи частично проекта на Закон за хората с увреждания

16 October 2018 13:15

Националният съвет за тристранно сътрудничество подкрепи частично проекта на Закон за хората с увреждания. От подкрепа се въздържаха всички работодатели и КТ "Подкрепа". Единствено КНСБ подкрепи законодателното предложение.

Тристранният съвет обсъжда проектозакона за хората с увреждания

16 October 2018 06:05

Проектозаконът за хората с увреждания ще бъде обсъден в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Миналата седмица документът беше одобрен от всички страни в Съвета за интеграция на хората с увреждания. В текстовете е записано увеличение на месечната финансова подкрепа и задължителна индивидуална оценка на потребностите.

Законът за личната помощ може да бъде приет до края на ноември, смята Караянчева

13 October 2018 12:15

Законът за личната помощ може да бъде приет до края на ноември. Това прогнозира председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя очаква проектът да бъде внесен до края на следващата седмица и призова депутатите и от опозицията да бъдат в парламента. Цвета Караянчева е на посещение в Шумен, за да връчи наградите на лауреатите от международния конкурс за камерно пеене.

​Повечето от платформите за инвалиди във Варна не работят

13 October 2018 08:50

Повечето от платформите за хора в инвалидни колички, които бяха монтирани в 39 от подлезите във Варна, не работят. Те са част от Проекта за интегриран градски транспорт, като целта е хората с двигателни увреждания да могат да се придвижват самостоятелно в града. Според тях обаче платформите често аварират, а докато ги ремонтират минават месеци.