България

23 април 2018 09:39

Спасиха алпинистка, паднала над село Лакатник

В района има над 100 пещери и пропасти...

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

ПСС: Правете си застраховки, спасителната операция е 500 евро

16 July 2018 21:29

Нова спасителна операция бе извършена вчера в Пирин. Жена от Враца контузи тежко крака си в района на Самодивските езера над хижа Безбог, съобщи „Здравей, България“ по Нова телевизия.. Ивайло Валелов от ПСС разказа в сутрешния блок, че вчера жената е била част от група от млади хора. Те са били с нормална екипировка. Около пет часа е продължила цялата спасителна операция. Жената е носена на носилка. Тя е била без застраховка и сега ще плати сама всички разходи. Затова Валелов посъветва всички туристи, които отиват в планината да си правят застраховки. Той отправи и призив към туристите винаги да имат заредени телефони и по – топли дрехи, независимо, че е лято. Една спасителна операция, подобна на тази до хижа Безбог, струва около 500 евро.

Момиче от Враца пострада в Пирин планина

15 July 2018 19:45

Момиче от Враца пострада в Пирин планина. В района на Самодивските езера над хижа Безбог тя се подхлъзнала и наранила глезена си. Около 14 часа е подаден сигнал до Планинската спасителна служба. Два екипа са потеглили към мястото. В момента спасителите я транспортират към хижа Безбог, където ще й бъде оказана медицинска помощ.

Планинар загина в ниските части край София

15 July 2018 10:26

Мъж е загинал в ниските части на планините около София, съобщиха за „Фокус“ от Планинската спасителна служба (ПСС). Имало е и акция за изгубен човек в района на „Щъркелово гнездо“, но той е открит. При друга акция в село Червен, Пловдив две жени са се изгубили, но по-късно са били намерени, отново след намеса на ПСС.

Франция забрани покоряването на Монблан в следващите 8 дни

14 July 2018 17:06

Франция е издала указ за ограничаване изкачването в най-високия си връх Монблан, съобщава Би Би Си. Това е в резултат на високата пренаселеност, която поставя на риск безопасността в района и за това няма да е позволено в следващите 8 дни да се катери по популярния маршрут „Кралски път”, заявяват местните власти.

Спасиха 17-годишен белгиец с хипертонична криза в Рила

13 July 2018 09:32

Поредна акция проведоха планинските спасители в Рила. 27 млади белгийски туристи тръгнали на преход от Рилския манастир за Седемте рилски езера. Един от тях получил хипертонична криза. Към него тръгнаха спасители от Благоевград, а колегите им от Дупница бяха в готовност да се включат. 17-годишното момче е в добро състояние, съобщава БТВ. Това е същата група от белгийски скаути, които изоставиха 18-годишно момче на 8 срещу 9 юли при Додов връх.

Планински спасители провеждат тежка операция по спасяването на 17-годишен белгийски скаут в Рила

12 July 2018 20:18

Това е същата група от белгийски скаути, които които изоставиха 18-годишно момче, на 8 срещу 9 юли при Додов връх

Спасиха жена с навехнат глезен край Поповото езеро

11 July 2018 21:31

50-годишна жена с навехнат глезен е била спасена при акцията в района на Поповото езеро в Пирин. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пирин Цветан Пчелин, ръководител на отряд „Добринище“ към Планинска спасителна служба при Български червен кръст. Той обясни, че сигналът за пострадал турист е подаден към тях около 12.00 часа. "Първоначално тръгнахме една група от четирима спасители от Планинска спасителна служба – Добринище. По-късно п

Белгийският тийнейджър, който беше спасен в Рила, е в добро състояние

10 July 2018 09:09

Състоянието на белгийския турист, който беше спасен след тежка 15-часова спасителна операция в планината, е добро. Тази сутрин спасителите му, които го пренесоха на ръце заради трудния терен, разказаха подробности от акцията. Момчето, което си нарани крака в Рила планина беше оставено само с един член от туристическата група и се наложи екипи от Самоков и Дупница да се включат в спасяването му.

Белгийски скаут пострада в Рила, спасиха го след 15-часова акция

09 July 2018 14:18

Спасителната операция продължи над 15 часа, в нея са участвали повече от 15 души

Спасиха семейство от Израел в Еменския каньон

30 June 2018 09:20

Те били заклещени сред скалите и водопадите край великотърновското село Емен