Регионални

24 април 2018 10:30

Безработните във Видин, Враца и Монтана намаляват

От началото на годината до момента броят на безработните, регистрирани в бюрата по труда от региона е намалял с около 1200 лица, като в края на март те наброяват 23 611. Спрямо февруари регистрираните безработни са с 576 души по-малко, а спрямо годин...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Пенсионерският клуб от Берковица е победител в турнира „Северозападът играе шах“

13 October 2018 13:47

На 10 октомври в Берковица се проведе шах турнир „Северозападът играе шах“ за пенсионери от клубовете в областите Видин, Враца, Монтана и Плевен. Организатори на мероприятието са Община Берковица и ПК „Берковски кестен“. Събитието е част от мероприятията за отбелязване на 50-годишния юбилей на ПК „Берковски кестен-1968“, съобщи berkovitsa.bg.

Обсъдиха стратегия за развитие на област Враца за периода 2018-2020 г.

06 October 2018 12:37

Областният управител Малина Николова и заместникът й Мирослав Комитски участваха в заседание в Плевен на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район. Форумът се проведе под председателството на областния управител на Плевен Мирослав Петров. На заседанието присъстваха представители на министерства, областните управители на областите Видин и Ловеч, заместник областният управител на Монтана, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати, както и представители на академичните среди.

Областните управители от Севрозапада ще обсъдят доизграждането на АМ "Хемус"

05 October 2018 11:40

Каква е подготовката за доизграждане на автомагистрала "Хемус" е една от темите на предстоящото днес заседание на регионалния съвет за развитие на Северозападния район - в Плевен, предава БНР.

15 безработни от Берковица получиха свидетелства за професионална квалификация

04 October 2018 10:55

15 безработни лица в Берковица получиха свидетелства за професионална квалификация „озеленяване и цветарство“. Те ще бъдат назначени като работници в озеленяването по проект „Работа“. Безработните преминаха двумесечно обучение по озеленяване и цветарство, за да може да придобият трудови навици и да успеят да останат на пазара на труда и след края на финансирането на програмата, съобщават от общинската пресслужба.

Във Враца дискутират развитието на бизнеса и иновациите в Северозапада

04 October 2018 09:00

Днес във Враца се открива двудневен бизнес форум на тема "Иновации и интелигентен растеж“, организиран от Областния информационен център (ОИЦ). Събитието е от 14:30 часа в Градската концертна зала. Във форума ще вземат участие представители на Общинските администрации от 5-те области на Северозападния регион за планиране, съобщи за MediaNews управителят на ОИЦ - Враца Цвети Иванова. Тя поясни, че по време на срещата на участниците ще бъдат разяснени възможностите за развитие на иновациите в бизнеса и изграждане на добри икономически връзки.

Затягат контрола при безработните с помощи за общественополезен труд

22 September 2018 09:12

Затягат контрола над безработните, които получават социални помощи срещу общественополезен труд. 72 общини могат да наемат 200 организатори по програма, субсидирана от държавния бюджет. Задачата им е да следят дейността и да разпределят задачите на полагащите общественополезен труд безработни.

Безработицата у нас падна до 5,6%

17 September 2018 17:34

Равнището на регистрираната безработица продължава да намалява и през август, достигайки 5.6%, сочат данни на Агенцията по заетостта. Отчита се минимално понижение от 0.1 процентни пункта спрямо юли 2018 г. и от 1.1 процентни пункта на годишна база. Регистрираните безработни в края на месеца са общо 183 962, като броят им се свива с 1% спрямо предходния месец и с 15.8% в сравнение с година по-рано. От началото на годината до края на август числеността им в бюрата по труда намалява с над 22

БСК: 1,4 млн. българи нито работят, нито са регистрирани като безработни

24 August 2018 11:26

По данни на НСИ и Министерството на труда и социалната политика в страната ни се наблюдава устойчива тенденция за увеличаване на заетостта и намаляване на безработицата

В Монтана проучват потребностите от работници в Северозапада

20 August 2018 15:10

До 17 септември Агенцията по заетостта провежда второто за тази година проучване сред работодателите за потребностите им от работници през следващите 12 месеца. Това съобщи Даниела Накова , директор на регионалната служба по заетост в Монтана. Всички работодатели от частния и публичния сектор могат on-line да обяват професиите, компетенциите, знанията и уменията на търсените от тях кадри.

Компаниите ще получат 19 млн. лв. за обучение и наемане на безработни с трайни увреждания

14 August 2018 15:35

Два проекта с общ бюджет, надхвърлящ 18.8 млн. лева, ще дадат възможност на работодателите да получат субсидии за обучение и наемане на безработни лица с трайни увреждания. Средствата са от оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020. Очакванията са те да осигурят заетост на 200 младежи с трайни увреждания до 29 години и на 800 лица над тази възраст.Двата проекта са идентични. Първият - "Обучения и заетост за младите хора", е за безработни лица с трайни увреждания...