Свят

30 април 2018 15:38

Миконос пред извънредно положение заради недостиг на вода

Остров Миконос е поставен пред риска да остане без достатъчно вода за летния сезон и жителите му дори могат да се принудят да обявят извънредно положение, гласи информация от местните, предава електронното издание на гръцкия вестник Protothema. Увели...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Гърция създава Национална служба за борба с извънредните ситуации

09 August 2018 18:58

Гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви, че ще бъде закрит Генералният секретариат за гражданска защита и ще бъде създадена Национална служба за борба с извънредните ситуации. Генералният секретариат за гражданска защита влизаше в състава на Министерството на вътрешните работи и отговаряше за подготовката и координацията на действията за предотвратяване и ликвидиране на последиците от стихийни бедствия и за организирането на евакуации на граждани. По думите на Ципрас "Национална служба за борба с извънредните ситуации ще бъде единен модернизиран орган, а за ръководител на службата ще бъде назначен човек с голям опит".

Проливни дъждове наводниха райони в Централна Гърция

04 August 2018 11:32

Полицията забрани движението в рискови отсечки

Силна буря наводни Атина

29 July 2018 19:26

Бурята е била краткотрайна

Трагедията отблизо: Под руините на опустошения град Мати (СНИМКИ)

28 July 2018 14:39

87 човешки живота отне до момента огнената стихия в Гърция. Едно от най-тежко пострадалите населени места е Мати - курортно градче близо до столицата Атина.

МВнР: Няма засегнати българи при големите горски пожари край Атина

23 July 2018 18:15

По информация на българското посолство в Атина голям пожар е избухнал в горска площ в район Кинета, Атика, Гърция. Димът в района е много гъст, което допълнително усложнява ситуацията. До момента в посолството ни в Гърция няма постъпила информация за засегнати или бедстващи български граждани в следствие на пожара, съобщиха от пресцентъра на Външно министерство.

Силен пожар бушува между Атина и Коринт

23 July 2018 17:40

Силен пожар бушува в района между Атина и Коринт. Властите евакуират жителите на няколко села. Гъст дим достигна до центъра на гръцката столица. Властите приканват хората да напуснат горящия район и да се изтеглят на брега на морето, за да не пострадат. Горят къщите в три села. Много доброволци се включиха в борбата с огнената стихия в помощ на пожарникарите. Ситуацията е изключително трудна, защото духа силен вятър и разпалва нови огнища в боровата гора. Засега по въздух гасят пет самолета

И европейците нямат пари за почивка

22 July 2018 14:21

Може ли да си позволите 7-дневна почивка? От отговора на този въпрос зависи не само колко заможни сте, но и какъв ви е стандарта на живот, казват специалисти. Оказва се, че 56.4% от българите нямат толкова пари, че да отидат на едноседмична почивка, сочат данните на Eurostat. Най-зле в Европа обаче са македонците и сърбите. От тях съответно 65.3% и 62.8% са тези, които не могат да отидат за 7 дни на почивка. Разглеждайки данните общо, то 32.9% от населението на Европейския Съюз не може да си позволи по-дълга почивка. В другия край на класацията са гражданите на Норвегия. Само 6% от тях изпитват финансови затруднения по отношение на ваканция. След нея се нарежда Швеция с 8.2% и Швейцария с 8.9%. От държавите членки на Европейския съюз, най-назад е Румъния, където 66.6% от гражданите не могат да си позволят седемдневен отдих, следвана от Хърватска с 61.2%. Според данните за 2015 година, 71.5% от турците нямат пари за едноседмична почивка.

Лошото време провали туристическия бизнес в Румъния

22 July 2018 13:13

Необичайно лошото време проваля летния туристически сезон в Румъния. Заради застудяването и силните ветрове плувните басейни в страната стоят празни. Особено тежко са засегнати планинските курорти и центровете с открити басейни, съобщи bTV. В големия развлекателен център в Турну Му-реш например за това лято са продадени едва 25 хиляди билета, докато миналата година посетителите са били над 150 хиляди. А басейнът в популярния планински курорт Бистрица е работил само 4 дни от началото на сезона.

Стачки блокират влаковете и метрото в Гърция

11 July 2018 20:18

Стачка по няколко часа на ден е обявила Гръцката федерация на железопътните работници през следващите дни, съобщава атинският "Та неа". Утре ще има стачка и по някои от линиите на атинското метро от 11 ч сутринта до 17 ч следобед.

Бивш кмет на Солун с втора присъда за пране на пари и корупция

06 July 2018 21:02

Василис Папагеоргопулос е бивш шампион по спринт