Регионални

10 май 2018 11:00

Текат довършителни работи на културния център „Йордан Радичков“ в Берковица

В момента текат довършителните ремонтни дейности на културен център „Йордан Радичков“, информират от Община Берковица. Подменени са компрометираните от течове дървен гредоред на пода и тавана. Подменена е и старата дограма. Монтирана е нова отоплител...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

В Деня на светите братя Кирил и Методий откриха пленера "Берковска живопис"

11 May 2018 17:00

В празничния ден 11 май в заседателната зала на Община Берковица официално бе открит пленера „Берковска живопис 2018“. Той ще продължи до 18 май. Във форума ще вземат участие 5 берковски художници – Христо Михайлов, Милчо Спасов, Георги Панов, Илия Костов и Валентин Герасимов, съобщават от общинската пресслужба.

Гимназисти мерят сили в национално състезание "Горски многобой“ в Берковица

11 May 2018 14:50

Берковската Лесотехническа професионална гимназия е домакин на XI-ото издание на Националното състезание "Горски многобой". За втори път на учебното заведение от града под връх Ком е гласувано доверие да организира и проведе този национален форум. Предишното домакинство бе през 2010 г. Тази година националното състезание е включено в Културния и спортен календар на Община Берковица, за което са заделени и финансови средства под формата на спонсорство от общината.

Ротарианците от Берковица организират благотворителен концерт в града под Ком

30 April 2018 14:50

Берковските ротарианци организират голям благотворителен концерт на 1 май, в читалище „Иван Вазов 1872“ в Берковица. Изявата е свързана с последната дейност на организацията за „Безопасно движение по улици на децата от Община Берковица“, съобщават от БTA.

Община Берковица закупи рентгенова тръба за болницата

26 April 2018 13:20

Болницата в Берковица се сдоби с реновирана рентгенова тръба на КАТ (компютърен аксиален томограф). Оборудването е на стойност 34 536 лева, съобщават от общинската пресслужба.

Община Берковица ще вземе участие в международно туристическо изложение

18 April 2018 16:40

В периода 19 април – 21 април 2018 година във Велико Търново ще се проведе XV-то издание на Международното изложение „Културен туризъм“. Община Берковица ще участва със собствен щанд, представящ културното ни наследство и потенциала на региона ни в цялото му многообразие, информират от пресцентъра на Общината.

Oбщинари почистиха лесопарк "Калето" в Берковица

17 April 2018 15:15

Служители от Общинска администрация - Берковица организираха акция за почистване на местности с туристически потенциал - Лесопарк "Калето". Изпълнените дейности са част от Програмата за подобряване състоянието на лесопарка, утвърдена от кмета на общината инж. Милчо Доцов.

Болницата в Берковица получи допълнителна субсидия от малко над 103 хил. лева

16 April 2018 15:00

Многопрофилната болница за активно лечение в Берковица получи субсидия в размер на 103 169 лева от Министерството на здравеопазването. С отпусната сума берковската болница ще може да финансира както дейности по оказване на спешна медицинска помощ, така и дейности, попадащи извън обхвата на задължителното здравно осигуряване.

Община Берковица организира конкурс за "Най-чисто населено място"

15 April 2018 10:17

По инициатива на кмета на Берковица инж. Милчо Доцов в понеделник ще стартира конкурсът за "Най-чисто населено място в община Берковица". Конкурсът се организира с цел създаване на приветлив вид на населените места в общината чрез ангажиране на гражданите, всички юридически и физически лица. Той се организира през периода 16 април - 15 юни 2018 г.

В Берковица се готвят за XXVI Детски фестивал на изкуствата "Лачени обувки"

14 April 2018 13:00

Продължава подготовката за 26-ото издание на Международния детски фестивал на изкуствата "Лачени обувки", съобщават от Община Берковица Тази година той ще се проведе от 31 май до 3 юни. Организатори на детския форум са Община Берковица и Народно читалище "Иван Вазов-1872“ в града под връх Ком.

Започва санирането на сградата на Полицията в Берковица

11 April 2018 13:30

На 10 април 2018 г. в присъствието на кмета на Община Берковица инж. Милчо Доцов и зам.- кмета Радослав Найденов бе подписан Акт Образец 2 за откриване на строителна площадка за изпълнение на проект „Повишаване на енергийна ефективност на сграда на държавна администрация – РУ Полиция – Берковица“. Изпълнител на инженеринга на обекта е ДЗЗД „Берковица 2017“, гр. София, а фирмата упражняваща строителен надзор е „Кима Консулт“ ЕООД, гр. Пловдив, информира общинският сайт.