Регионални

10 май 2018 11:00

Текат довършителни работи на културния център „Йордан Радичков“ в Берковица

В момента текат довършителните ремонтни дейности на културен център „Йордан Радичков“, информират от Община Берковица. Подменени са компрометираните от течове дървен гредоред на пода и тавана. Подменена е и старата дограма. Монтирана е нова отоплител...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Пенсионерският клуб от Берковица е победител в турнира „Северозападът играе шах“

13 October 2018 13:47

На 10 октомври в Берковица се проведе шах турнир „Северозападът играе шах“ за пенсионери от клубовете в областите Видин, Враца, Монтана и Плевен. Организатори на мероприятието са Община Берковица и ПК „Берковски кестен“. Събитието е част от мероприятията за отбелязване на 50-годишния юбилей на ПК „Берковски кестен-1968“, съобщи berkovitsa.bg.

В Берковица назначиха 15 безработни на трудови договори по проект„Работа“

09 October 2018 12:35

От днес 15 души от общината започват работа като озеленители и градинари в Берковица. Кметът на Община Берковица инж. Милчо Доцов подписа трудовите им договори. Те са за 1 година на 8-часов работен ден. Във всекидневната си работа новоназначените ще отговарят за поддръжката на зелените площи и парковете. Назначените безработни са по договор за осигуряване на заетост по проект „Работа“. Те преминаха двумесечно обучение по озеленяване и цветарство, за да може да придобият трудови навици и да успеят да останат на пазара на труда и след края на финансирането на програмата, съобщават от общинската пресслужба.

Ученици от берковското Първо училище снимат филм

08 October 2018 14:15

От няколко дни Берковица е филмова площадка. Учениците от филмовия клуб в Първо училище - Берковица снимат филм за неравенството. Той ще стане част от по-голям филм, като останалите кратки филми ще са на ученици от Италия, Испания, Полша и Турция, съобщава berkovitsa.bg.

Пенсионерските клубове от община Берковица празнуваха заедно

05 October 2018 14:10

На 4 октомври 2018 г. в големия салон на НЧ „Иван Вазов 1872“ всички членове на пенсионерските клубове в Община Берковица отбелязаха Международния ден на възрастните хора. Празникът на хората от третата възраст бе уважен от кмета инж. Милчо Доцов, информират от общинската пресслужба.

15 безработни от Берковица получиха свидетелства за професионална квалификация

04 October 2018 10:55

15 безработни лица в Берковица получиха свидетелства за професионална квалификация „озеленяване и цветарство“. Те ще бъдат назначени като работници в озеленяването по проект „Работа“. Безработните преминаха двумесечно обучение по озеленяване и цветарство, за да може да придобият трудови навици и да успеят да останат на пазара на труда и след края на финансирането на програмата, съобщават от общинската пресслужба.

Рисунка с лика на проф. Петко Наумов краси саниран блок в Берковица

02 October 2018 14:11

Рисунка с лика на проф. Петко Наумов краси една от стените на санирания блок „Еделвайс“ в родната му Берковица. Българският композитор, цигулар, диригент, музикален публицист, музикален педагог и общественик е роден на 29 юни 1879 г. в града под Ком. На мястото на жилищната сграда се е намирал домът на проф. Наумов, информират от пресцентъра на Община Берковица.Рисунката върху сградата е направена за няколко дни от берковския художник и уредник на Градската художествена галерия Валентин Герасимов.Саниране с финално рисуване предстои да се направи на още една жилищна сграда в Берковица, където ще бъде изрисуван образът на ненадминатия майстор на перото Йордан Радичков.

В Берковица ще обучават младите хора в доброволчество

26 September 2018 11:37

На 28 септември (петък) в читалнята на библиотеката към Читалище "Иван Вазов-1872" в Берковица ще се проведе обучение и представяне на възможностите за младите хора от 16 до 30 години, да получат умения и опит при осъществяване на доброволчески инициативи по Програма "Еразъм” в страната и чужбина, съобщават от Община Берковица.

Община Берковица ще назначи още 15 безработни по проект „Работа“

22 September 2018 10:00

В Община Берковица ще бъде създадена заетост за още 15 безработни лица по проект „Работа“, информират от общинския пресцентър. Тя обаче е комбинирана с двумесечно обучение по озеленяване и цветарство, за да може наетите да придобият трудови навици и да успеят да останат на пазара на труда и след края на финансирането на програмата.

За шеста поредна година в Берковица обявиха конкурс "Клас на годината"

20 September 2018 16:30

Инициативата се организира за четвърта поредна година от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) и Община Берковица. В надпреварата могат да участват ученици от V до XI клас. За включване в конкурса всеки желаещ клас чрез класния си ръководител изразява писмено своето желание. Кандидатите попълват заявления по образец, съобщиха от Община Берковица.

813 доброволци почистваха община Берковица в деня на националната кампания

18 September 2018 11:25

Усилената работа по реализацията на националната инициатива „Да изчистим България заедно“ даде добри резултати в Община Берковица. 813 души от цялата община се включиха в инициативата. Почистени бяха над 39 нерегламентирани сметища, информират от пресцентъра на Общината.