България

11 май 2018 11:01

Задават се опашки в КАТ заради новата система за таксите (ВИДЕО)

Промените влизат в сила от днес, Пътна полиция е оборудвана с ПОС-терминални устройства...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Пътна полиция започва акция за проверка на камиони и автобуси

15 October 2018 09:44

От днес до 21 октомври 2018 г. на територията на всички държави-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция ще бъдат извършени засилени проверки над товарните автомобили и автобусите, съобщиха от МВР.

Приложение за изоставени коли помага на районните администрации

14 October 2018 09:01

Изоставени по улиците автомобили и стари мебели не само загрозяват, но и замърсяват градовете. Приложението "Гражданите" става все по -популярно за откриването на коли извън движение. Вече се използва и от районните администрации в София.

Малина Крумова ще оглави новата агенция за пътна безопасност

10 October 2018 13:08

На нейно място като зам.-министър застава Николай Нанков

Двама младежи са задържани след гонка с полицейски патрул в Пловдив

07 October 2018 16:09

Двама младежи, опитали се да избегнат полицейска проверка, бяха задържани по обяд в Пловдив. Те са арестувани, след като няколко екипа на полицията са преследвали автомобила им от Централна гара до жилищен район "Тракия". По време на гонката бегълците са ударили един от служебните автомобили, а след това са се блъснали последователно в две дървета. При задържането им става ясно, че 25-годишният водач на автомобила е неправоспособен и е употребил алкохол. Той и 19-годишният му спътник не са пострадали сериозно.

С четвърт милион повече нарушения на пътя спрямо миналата година

05 October 2018 18:00

Над 250 000 нарушения повече спрямо миналата година е регистрирала "Пътна полиция", казва в интервю за вестник "24 часа" Росен Рапчев, началник на отдел "Пътна полиция" в Главна дирекция "Национална полиция". Издадени са близо 400 000 фиша за нарушения, установени на място. За миналата година са били 286 хил., което е разлика от 114 хил., информира още Рапчев. "Имаме и 414 000 електронни фиша за нарушения на скоростта, или със 135 хил. повече от мина

50% от проверените по време акция в Асеновград шофьори са неизрядни

02 October 2018 11:04

50% от проверените по време на 12-часова полицейска акция в Асеновград шофьори са неизрядни. Точно 39 водачи са заловени в нарушение и глобени, само за ден в Асеновградско. Други седем нарушители с по-леки провинения са се разминали със забележка. Това сочат данни, след специализираната полицейска операция, която бе проведена на територия на общините Асеновград и Садово. Проверени са 41 моторни превозни средства и документите на 80 души. От тях е инспектирана изрядността на 26 водачи на мотоци

От детската градина до завършване на гимназията - образование за пътна безопасност

30 September 2018 15:54

От детската градина та чак до завършване на средно образование ще се изучава безопасността на движение по пътищата - по нови програми, съобщава bTV. За най-малките акцент е как да се държат и какво да правят при пресичане на кръстовище. Вече има и детски площадки, изградени по модел на реално кръстовище. На тях децата се учат на пътните знаци и безопасно пресичане. Специална програма предвижда подобни площадки да бъдат изградени във все повече детски градини в столицата, а в училище часовете з

Двама призьори в състезанието "Пътен полицай на годината"

30 September 2018 09:14

Двама призьори "Пътен полицай на годината" в 26-годишната история на състезанието. Единият работи в Перник, а другият в Смолян. И двамата са категорични, че превишената скорост е най-често срещаното нарушение и за съжаление най-честата причина за жертви на пътя. Споделят обаче, че новият хит сред водачите е шофиране след употреба на наркотици.

Във Велико Търново, Враца и София отчитат най-много пътни нарушения

29 September 2018 20:20

20 от новите камери на КАТ, които засичат превишена скорост по пътищата, са дефектирали след въвеждането им в експлоатация. Неизправностите вече са отстранени и всички 28 камери работят. От МВР уверяват, че отчитането на скоростта е точно. Най-много нарушители през лятото са засечени по магистралите към морето и Гърция, но през септември първенството вече се държи от областите Велико Търново, Враца и София.

Младен Маринов: Всички камери на пътя снимат

29 September 2018 14:22

Камерите на пътна полиция в момента са на въоръжение и в изправност, така че гражданите да внимават със скоростта! Това призова в Габрово вътрешният министър Младен Маринов. Той откри състезанието "Пътен полицай на годината". Обсъжда се дали с въвеждането на новата тол система ще има възможност за засичане и на други нарушения, освен скорост. Защото заснемането на всяко едно нарушение е напълно обективно, не подлежи на коментар и за нас е много лесно доказуемо и налагането на санкции по Закона за движение по пътищата, каза директорът на националната полиция Христо Терзийски. Ефективността на устройствата за контрол на скоростта ще бъде още по-голяма след изграждането на единен център за обработка на нарушенията, предупреди вътрешният министър.