Регионални

11 май 2018 17:00

В Деня на светите братя Кирил и Методий откриха пленера "Берковска живопис"

В празничния ден 11 май в заседателната зала на Община Берковица официално бе открит пленера „Берковска живопис 2018“. Той ще продължи до 18 май. Във форума ще вземат участие 5 берковски художници – Христо Михайлов, Милчо Спасов, Георги Пан...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Завърши традиционният пленер по дървопластика в берковското село Слатина

14 August 2018 15:00

С изложба в Шато „Слатина“ снощи завърши пленерът по дървопластика и живопис, който се организира от резбаря Найден Кирилов и синовете му Атанас и Кирил, съобщават от общинската пресслужба в Берковица.

Граждани разкрасяват междублокови пространства в Берковица с общински материали

10 August 2018 13:33

Собственици и домоуправители, подали заявления за материали за облагородяване на тротоари и междублокови пространства, могат да сключват договори с Община Берковица за публично-частни партньорства. Това ще става в стая 104 на Общинската администрация всеки работен ден от 8:30 ч. до 12:00 часа. Получаването на материалите ще става след сключване на договора, съгласно списък, в Производствената база на ОМ “Комунални дейности” - Берковица срещу подпис, всеки работен ден от 13.00 до 14.30 часа. Разходите за транспортиране на материалите са за сметка на собствениците.

С рисуване върху стъкло в Берковица започва "Restart fest 2018"

08 August 2018 15:30

"Restart fest 2018" е името на фестивала, който си е поставил амбициозната задача да внесе ентусиазъм и настроение като приобщи деца, родители, ученици и студенти към различни форми на забавление чрез изкуство, съобщават от Община Берковица.

Приключи санирането на сградата на полицията в Берковица

07 August 2018 16:30

Напълно готова е сградата на Районно управление "Полиция" - Берковица, която е първият обществен обект, в който са въведени мерки за енергийна ефективност по Оперативна програма "Региони в растеж“. На 2 август строежът е въведен в експлоатация със съответното разрешение - Акт 16. Към днешна дата РПУ-то е с приветлив външен вид и изцяло нова визия, кореспондираща с цветовете на държавния орган, похвалиха се от Общинската администрация.

Започна традиционният пленер по дървопластика и живопис в берковското с. Слатина

07 August 2018 11:47

Пленерът по дървопластика и живопис се организира от резбаря Найден Кирилов и синовете му Атанас и Кирил, които почти изцяло финансират събитието. Проявата е част от културния календар на Община Берковица, за което е осигурено и финансиране.

Млади и стари се веселиха на Празника на Балкана под връх Ком

07 August 2018 09:50

Всяка година в първата събота и неделя на август любители на планината от цялата страна се събират на празник под връх Ком. Той е основно в събота вечерта и неделя до обяд край хижа "Ком". По традиция още от петък вечерта към зона Ком се стичат млади и стари. Разпъват палатки, кладат огньове и се въртят около скарите. За доброто настроение на всички се погрижиха оркестър "Вършец“ и солисти от фолклорна формация "Торлашки напеви” от Монтана, съобщават от Община Берковица. Всички се забавляваха истински и от сърце, защото са на място, където всичко е различно.

Само 86 първолаци ще прекрачат школския праг на 15 септември в община Берковица

06 August 2018 15:00

86 деца се очаква да прекрачат за първи път училищния праг на 15 септември в община Берковица. Това стана ясно от отчета за приключване на учебната 2017/2018 г. Община Берковица има изградена и добре функционираща системата за предучилищно и училищно образование, която обхваща 9 общински училища, от които 6 основни, 1 профилирана гимназия, 1 професионална гимназия, 1 помощно училище и 6 детски градини, съобщават от Общинската администрация.

Берковица е домакин на националния лагер-сбор по приложно колоездене

31 July 2018 13:05

На 30 юли 2018 г. бе поставено началото на подготвителния лагер на националния отбор по приложно колоездене в Берковица, за участие на отбора в европейското първенство в град Будапеща – Унгария на 6-9 септември 2018 г. В разширения състав на отбора са включени 8 състезатели от различни градове на страната. От клуба на Община Берковица в разширения състав на Националния отбор са включени Йоана Трендафилова, Кристиана Райкова и Румен Григоров. Останалите деца са от Първомай и Пирдоп, информират от Община Берковица.

В село Слатина продължава традицията за съхраняване на родовата памет

31 July 2018 12:11

Вълнуваща, седма поред земляческа среща събра хората в родното им село Слатина, съобщават от пресслужбата на Община Берковица. Приветливо и свежо от летните дъждове то посрещаше на 28 юли 2018 г. и своите гости от близо и далеч. Празничната програма включваше изпълнения само на танцови състави от гр. Баня /Карловско/, Петрич, Вършец, Монтана, Берковица, селата Бързия, Спанчевци и Слатина.Официален гост на събитието бе зам.-кметът на Берковица Радослав Найденов, който откри празника.

Завърши лятната читалня на открито в Берковица

26 July 2018 15:52

Приключи лятната читалня на открито за 2018 година, инициирана от библиотека „Йордан Радичков” – Берковица, информират от общинската пресслужба. Въпреки дъждовния юли, за поредна година участниците в нея се срещнаха с приказните герои на Андерсен, Братя Грим, Шарл Перо, изживяха приятни емоции с приказките на Елин Пелин, Ран Босилек, Ангел Каралийчев. Не останаха забравени стиховете на Ботев, Вазов, Вапцаров и още много други творци на словото. А на писателя Йордан Радичков, който е родом от Берковица, бе отделено специално внимание, тъй като е патрон на библиотеката.