Регионални

12 май 2018 15:51

Ивайло Московски и Валентин Радев откриха ремонтираната Централна гара в Пловдив

Отдаването на Централна жп гара в Пловдив на концесия е един много добър пример за публично-частно партньорство, като ангажимент на концесионера е да направи инвестиции в размер на 12 милиона лева. Седем милиона лева вече са инвестирани в проекта. То...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

В Пловдив събират книги за селска библиотека

19 June 2018 05:59

Кметът на район ,,Северен” инж. Ральо Ралев, се срещна с граждански и неправителствени организации в районното кметство. Бяха изказани благодарности за кампанията на кмета и районната администрация за събиране на пластмасови капачки, средствата, от които се използват за лечение на седемгодишния Станислав Чонев, който страда от тежка форма на хидроцефалия. По време на срещата с гражданските организации, те изявиха желание районната администрация да подпомогне и библиотеката в с. Крумово с книги от различни жанрове. По инициатива на инж. Ралев, се организира дарителска кампания, в която се включиха служителите на районната администрация. Кампанията ще продължи до 15. 07. 2018 г. В нея могат да се включат и граждани на района и града, които имат възможност да дарят книги. В случай, че районната администрация събере повече книги, ще бъдат подпомогнати и други читалища в Област Пловдив. Книгите се събират в районната администрация на адрес: гр. Пловдив, ул. ,,Цар Борис III Обединител” 22 А /до колелото на Панаира/.

Демонстрации на техники за спасяване в Пловдив

18 June 2018 11:00

Една от най-актуалните професии за сезона е тази на водния спасител. И докато в другите градове тези специалисти не достигат, в Пловдив броят им е достатъчен, за да се подсигури безопасността на всички басейни. Отговорността за това е на регионалното подразделение на Българския червен кръст, което демонстрира най-новите техники за спасяване.

Умно сметосъбиране стартира в Пловдив

18 June 2018 08:51

Върху контейнерите за смет по ул. "Иван Вазов" в Пловдив са монтирани датчици, които следят доколко са пълни с отпадъци, като с помощта на мобилно приложение контролът може да се извършва във всеки един момент. Това съобщиха за Радио "Фокус" – Пловдив от Общинско предприятие "Чистота". Въвеждането на така нареченото "умно сметосъбиране" (Smart waste management) е сред постиженията, с които Община Пловдив спечели националния приз "Най-иновати

Глобяват метачи и берачи на липов цвят в Пловдив

15 June 2018 06:47

Събирането на прецъфтялата липа по това време на годината се оказва привлекателен и доходоносен за много хора бизнес. В Пловдив от началото на юни по улиците на града и в парковете често могат да се видят хора, които с метли прибират падналия липов цвят. Това обаче е строго забранено и подлежи на глоба.

Ще реконструират площад "Централен" в Пловдив

13 June 2018 19:00

През следващата седмица се очаква да бъде подписан договорът с фирмата-изпълнител на реконструкцията на площад „Централен“. Това съобщи пред журналисти кметът на Пловдив Иван Тотев, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пловдив. „Имаме готов проект за подлеза на „Гладстон” по цялата му дължина до бул.„Цар Борис Трети обединител”, каза кметът. Улицата ще бъде затворена за 3 месеца през лятото и по нея ще се изп

Среща на здравни медиатори в Пловдив

07 June 2018 00:00

По повод на предстоящата национална среща в гр. Пловдив на 14-15 юни на здравните медиатори към общини, социални работници към дирекции ,,Социално подпомагане” и Националната мрежа на здравните медиатори, кметът на район ,,Северен” инж. Ральо Ралев и неговият заместник д-р Красимир Асенов се срещнаха със здравни медиатори, които ще участват в националния форум. Целта на Програмата ,,Подобряване на устойчивостта на Националната програма по туберкулозата”, която е организатор на националната среща и която се реализира и финансира съгласно Рамковото споразумение за сътрудничество на Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария, и Министерството на здравеопазването, е да се насърчи устойчива обществена система, с качествена превенция, диагностика, грижи и лечение на туберкулозата. Основният фокус е да се установи ранна диагностика на случаите на заболяването сред ключовото население, с цел превенция на общото население. На срещата, която се проведе по инициатива на инж. Ралев в районната администрация, се дискутираха въпроси свързани с оптимизирането на дейността на здравните медиатори, практиките за профилактика на заболяванията, възможностите за съвместна работа с регионалните структури на Агенцията за социално подпомагане, здравните заведения в града и др.

Започва ремонтът на пейките в район Северен на Пловдив

04 June 2018 21:30

Стартира монтирането на пейки в район „Северен”, както и ремонтиране на нуждаещите се съоръжения, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. 10 нови пейки вече са поставени на места по преценка на районната администрация, както и по желания на граждани, а стотици други са ремонтирани. През следващата седмица предстои нова акция по поставяне на пейки, като поетапно ще бъдат монтирани общо 70 броя, а 550 броя ребра ще бъдат подменени на местата, където липсват или са счупени. Приканваме жителите на района да бъдат по-активни и да конкретизират желаните от тях места за поставяне на нови съоръжения. Това могат да заявят на обявения телефон в районната администрация: 032/901-165 – отдел „Екология”. Инж. Ралев апелира гражданите да опазват общинското имущество и да сигнализират при констатация на нарушения.

Градските басейни в Пловдив вече отвориха врати

03 June 2018 09:15

По-голяма част от басейните в Пловдив и областта вече отвориха врати. От следващия месец Регионалната здравна инспекция започва проверки за качеството на водата и безопасността на плувните съоръжения.

"Капана Фест 2018" - тридневен купон на открито в центъра на Пловдив

02 June 2018 09:12

Запачна „Капана фест - лято 2018". Четири сцени в прочутия пловдивски квартал посрещат световни музиканти от различни жанрове. Базар на занаятчийски изделия, литература, кино и детска програма също ще бъдат част от фестивала, който продължава до утре вечерта.

Трима пловдивчани бяха удостоени с приза „Най-добър човек“

31 May 2018 11:00

Трима пловдивчани бяха удостоени с приза „Най-добър човек“ в традиционната акция на Националния алианс за хора с редки болести и Община Пловдив. Кампанията се проведе за седма поредна година, а тримата най-достойни бяха номинирани от свои съграждани заради помощта им към други хора в нужда.