Образование и семейство

15 май 2018 12:37

Абитуриенти от Испанската гимназия в София избраха да са с тениски на бала

12-класници избраха в деня на своето изпращане да се появят с тениска вместо скъп тоалет. Така абитуриентите подкрепят благотворителната инициатива на Българския червен кръст "С тениска на бала". За пета поредна година кампанията помага на абитуриент...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Съветите на МВР за абитуриентите - в Youtube (ВИДЕО)

22 May 2018 18:51

Главна дирекция "Национална полиция" реши да използва съвременни комуникационни канали, за да посъветва абитуриентите как да се държат по време на бала си. В специално видео, разпространено от МВР в Youtube, полицията дава 8 препоръки на завършващите ученици. Клипчето е 1 минута и започва с полицейска сирена, след което на музикален фон се редуват важните според МВР послания за зрелостниците. В текст.  Посланията са от типа "Празнувай, но се контролирай", "Празникът не дава предимство", "Намери си шофьор за бала и след него", "Не се дрогирай..." Предупреждения за прословутите случки, в които абитуриенти се показват от прозорците и шибедасите на автомобилите - нещо, за което от КАТ за поредна година обещават да глобяват, липсват. Присъства общото "Спазвай Закона за движението по пътищата". Ето какво се е родило в резултат на иновативния подход на МВР към младежите:      

Полицията отново ще снима кортежите от абитуриенти

21 May 2018 17:40

За поредна година "Пътна полиция" ще снима кортежите от абитуриенти. От МВР обясниха, че ще правят това заради нарушенията, които се извършват от шофьорите. Най-често става въпрос за излизане на ученици от прозорците на колите или каране с превишена скорост. Полицейски патрули ще има във всички училища, където предстоят абитуриентски балове. От МВР допълниха, че се надяват да не стават задръствания в центъра на столицата по време на баловете.

Благотворителен търг с топките от националните ни отбори по футбол и волейбол

19 May 2018 12:38

В Бургас започна фестивал на здравето и спорта, а сред участниците е благотворителната организация „Холидей хироус“, позната досега със своите коледни и великденски акции в помощ на социално слаби семейства, самотни майки и хора с увреждания. Този следобед те готвят изненади за любители и фенове на спорта: на благотворителен търг ще бъдат продадени топки с автографите на националите ни по волейбол, на футболистите на ЦСКА и на „Нефтохимик“.Освен топките с автографи на търга ще бъде продадена и юбилейна фланелка с подписите на играчите от ЦСКА.

Започва второто издание на “ДАРИ КНИГА, ЕЛА НА ТЕАТЪР” в Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“

17 May 2018 14:53

“ДАРИ КНИГА, ЕЛА НА ТЕАТЪР” – кампания на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“, която се провежда за втора поредна година. Цел - да бъдат събрани стотици книги за деца в неравностойно положение и Читалището в село Долна Малина. Който дари книга* на касата на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“ получава талон с 50% отстъпка от цената на 1 билет, за постановка през май или юни. Кампанията стартира на 22 май и продължава до 28 май. С

1392-ма абитуриенти изпраща Стара Загора през 2018

17 May 2018 07:25

Общо 1392-ма  абитуриенти от 19 училища изпраща Стара Загора тази година. Няма да има абитуриенти единствено в Средно училище „Христо Смирненски“. В сравнение с предходни години вс...

С тържествени церемонии изпратиха зрелостниците от град Видин

16 May 2018 10:50

По традиция и тази година се проведоха тържествени церемонии по изпращане на зрелостниците от град Видин. Кметът на Общината Огнян Ценков присъства на празничните събития в Природо-математическата гимназия „Екзарх Антим I” и СУ „Цар Симеон Велики”.

Пременени в народни носии, абитуриентите се сбогуваха с мездренската гимназия

15 May 2018 16:21

Най-голямото учебно заведение в община Мездра - Средно училище "Иван Вазов", изпрати тържествено днес своите абитуриенти от Випуск 2018. През тази учебна година, която е юбилейна за мездренската гимназия, 12-годишния курс на обучение в нея успешно завършват 58 зрелостници в профилите Хуманитарен и Чуждоезиков. 26 от тях се дипломират с отличен успех, а пълните отличници са 8. Средният успех на випуска е Много добър 5.09.

​БДЖ осигурява безплатен превоз на абитуриенти в неравностойно положение

14 May 2018 14:00

На 15 и 16 май "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД ще осигури безплатно пътуване до София на абитуриенти в неравностойно положение и техните ръководители.

Благотворителна инициатива на абитуриенти от Английската гимназия в Пловдив

14 May 2018 11:29

Благородна кауза на абитуриенти от Пловдив. Вместо да си купят скъпи тоалети, цял клас ученици, които завършват Английската гимназия в града, заедно с техни преподаватели решиха да дарят средства на две момчета от дом за обучение по английски език. Друго дете, страдащо от прогресивна мускулна дистрофия, ще бъде подпомогнато със средства за присаждане на стволови клетки.

Млади хора събраха 8500 лева и купиха дефибрилатор на Онкоцентъра в Русе

14 May 2018 11:26

Млади хора се обединиха и събраха чрез благотворителни инициативи пари за нов дефибрилатор на Комплексния онкологичен център в Русе. Средствата в размер на 8 500 лева веднага бяха вложени в медицинската апаратура и тя вече е на разположение на лекарите в диспансера.