Култура

15 май 2018 12:26

Международният фестивал "Велко Кънев" започна в Тополовград

23-тото издание на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев" стартира в Тополовград. За първи път на фестивала участват любителски театрални трупи от Канада и Австрия, както и състави от Сърбия, Украйна...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

С шест чуждестранни продукции се задава „Световен театър в София”

21 May 2018 08:15

В столицата от 4 до 19 юни С шест атрактивни заглавия от международната сцена се задава тазгодишното издание на "Световен театър в София", което ще се проведе от 4 до 19 юни. Старта ще даде френският танцов спектакъл "Хаканаи", предлагащ визуално 3D пътешествие между въображението ...

Кукленият театър чества Слава Рачева на 80

20 May 2018 14:51

Президентът, директорът на БНТ и Христо Мутафчиев изпратиха поздравителни адреси до Педя човек, лакът брада

Мездра е домакин на Фестивала на средновековните традиции,бит и култура "Калето"

19 May 2018 09:00

За четвърта поредна година през почивните дни в Археологически комплекс "Калето" в Мездра ще се проведе Фестивалът на средновековните традиции, бит и култура "Калето-Мездра". Организатори на атрактивното събитие са Археологически комплекс "Калето", Община Мездра и Сдружение за възстановяване и съхранение на българските традиции "Авитохол" - Варна.

Драматизмът на безизходицата

18 May 2018 14:47

Театърът Шаушпил Хановер и Дойчес Театер в Берлин вдъхнаха сценичен живот на романа на Илия Троянов „Власт и съпротива“. Спектакълът ще гостува в София на 18 и 19 юни в Народния театър в рамките на фестивала „Световен театър в София“.

С филм за Борис Христов започва Фестивал на изкуствата на името на великия бас

18 May 2018 10:17

С филм за Борис Христов започва 14-ият Фестивал на изкуствата на името на великия бас в неговия дом музей в София - днес от 16.00 ч. По традиция началото е на 18 май - деня на рождението на Борис Христов (1914 г.), като входът е с живо цвете за градината на дома, съобщава Елена Драгостинова, директор на Музикалния център "Борис Христов".

Раздадоха призовете в тазгодишното издание на Друмевите театрални празници

18 May 2018 08:15

Току-що приключи тазгодишното издание на международния фестивал "Друмеви театрални празници Нова българска драма" в Шумен, съобщиха оттам. Петчленно жури определи наградите в различните раздели на конкурсната програма. Призовете бяха разпределени така: В направление "Авторски ...

Започва второто издание на “ДАРИ КНИГА, ЕЛА НА ТЕАТЪР” в Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“

17 May 2018 14:53

“ДАРИ КНИГА, ЕЛА НА ТЕАТЪР” – кампания на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“, която се провежда за втора поредна година. Цел - да бъдат събрани стотици книги за деца в неравностойно положение и Читалището в село Долна Малина. Който дари книга* на касата на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“ получава талон с 50% отстъпка от цената на 1 билет, за постановка през май или юни. Кампанията стартира на 22 май и продължава до 28 май. С

Разказ за новия театър и за променящия се човек

17 May 2018 10:51

За „Българският театър след 1989 и новата британска драма“ (издание на Института за изследване на изкуствата към БАН) от Камелия Николова.

Кметът на Враца откри най-стария театрален фестивал в България

17 May 2018 09:45

Кметът Калин Каменов откри 29-тия Национален фестивал на малките театрални форми Враца 2018 и 8-мия Международен фестивал на NETA/ New European theatre action/. „За мен е голяма чест, в навечерието на Ботеви дни, Враца да се превърне в столица на театралното изкуство. Убеден съм, че ще плените сърцето на публиката, която е вашето най-сериозно жури, а техните аплодисменти ще бъдат най-големият подарък за вас. Успех на фестивала!“, каза в приветственото си слово кметът на града. На откриването присъства и заместник-министърът на културата Румен Димитров, който поздрави директора на Драматично-кукления театър Анастас Попдимитров и участниците в театралния форум.

Монголска музика във Варна

16 May 2018 14:00

За първи път монголски артисти представиха във Варна традиционни за страната песни и облекла. Гостуването беше по покана на неправителствена организация, а трупата от Монголия е част от фестивала на азиатското изкуство, чийто домакин беше София.