Култура

15 май 2018 18:21

Оркестърът на Йохан Щраус за първи път в България

България има привилегията да чуе на живо единствения по рода си оркестър, основан от самия Йохан Щраус през 1843 г. Най-добрите музиканти от Виена в съчетание с най-брилянтните белканто изпълнители от най-известните опери в австрийската столица ще з...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Венецианският барок оживява в концерт на ансамбъл „Concerto De’ Cavalieri“ от Италия

16 August 2018 15:54

Специално участие в концерта ще вземат млади танцьори от балетната школата на Маша Илиева Венеция от времето на Барока ще оживее в уникален концерт на ансамбъл „Concerto De’ Cavalieri“, организиран от „Кантус Фирмус“ със съдействието на Италианския културен институт в София. На 18 септември т.г. оркестърът от старинни инструменти ще свири за столичната публика в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Началния

4-годишната пианистка от Бургас ще свири в две от най-прочутите концертни зали

29 July 2018 12:43

4-годишната бургаска пианистка Елизабет Иванова ще свири в две от най-прочутите концертни зали в света - "Карнеги хол" в Ню Йорки и "Роял Албърт хол" в Лондон. Възпитаничката на "Музикална работилница Веселина" в Бургас свири само от осем месеца и вече е с призове от шест български и международни конкурса.

40 години по-късно: Концерт на Випуск 1978 от Националното училище по изкуствата

29 July 2018 10:05

За първи път във Варна възпитаниците на цял випуск от 1978-ма година на Националното училище по изкуствата се събра на общ концерт, с който отбелязаха 40 години от завършването си.

За музиката като спасение

27 July 2018 19:59

Разговор с пианиста проф. Дмитрий Башкиров, който направи майсторски клас по време на Международния музикален фестивал „Варненско лято“. 

Прочут изпълнител на "Отело" гостува в Пловдив

20 July 2018 09:40

Операта "Отело"- Вердиева интерпретация на Шекспировия разказ за отмъщение и убийство, ще бъде представена на Античния театър в Пловдив на 21 юли в рамките на "Опера оупън". За премиерата у нас пристигат оперните звезди Кристиан Бенедикт, който е изпълнил над 130 пъти ролята на Отело и Алберто Газале като Яго, който след Античния театър за поредна година ще се включи в спектаклите на Арена Ди Верона.

От любов към пианото: Майсторски клас на маестро Людмил Ангелов

20 July 2018 08:57

Световно известният пианист Людмил Ангелов отново с майсторски клас в Нов български университет. За 9-ти път виртуозният музикант събира 12 талантливи изпълнители от различни държави, за да им предаде своите опит и умения. За музиката, любовта и приемствеността, разказват Тереза Ставрева и операторът Станислав Златев.

Кралският Концертгебау оркестър - с първи концерт в България

30 June 2018 13:02

Кралският Концертгебау оркестър - с първи концерт в България за 130-годишната си история. Тази вечер едни от най-добрите музиканти ще свирят в зала 1 на НДК под диригетнската палка на Даниеле Гати. Солист на оркестъра е един от най-обичаните български цигулари - Веско Пантелеев Ешкенази. Преди да излязат пред публиката обаче, Концертгебау ще проведат мастърклас с филхармония "Пионер".

Над 400 музиканти от шест състава изпълняват "Симфония на хилядата" в НДК

27 June 2018 10:59

Над 400 музиканти от шест наши състава ще изпълнят "Симфония на хилядата" от Малер в зала 1 на НДК тази вечер. Солисти от Австрия участват в заключителния концерт за българското европредседателство и за 49-ия Международен фестивал "Софийски музикални седмици", съобщават от Софийската филхармония.

Емил Табаков дирижира "Симфония на хилядата"

22 June 2018 08:15

27 юни, зала 1 на НДК Солисти от Австрия и двата най-големи национални оркестъра ще се съберат в зала 1 на НДК за изпълнението на "Симфония №8" на Густав Малер. Музикалното произведение е създадено за многобройни състави - оркестър, хор и солисти, и затова е наричано "Симфония ...

Фортисимо Фамилия представя "Пълнолуние" в двореца "Врана"

21 June 2018 12:46

По време на концерта ще чуем откъси от мюзикълите "Фантомът от операта" и "Клетниците"