Регионални

16 май 2018 11:10

Подпалиха павилион за закуски в Монтана

На 16-ти май, около 2,30 ч. в ж.к. „Младост” в Монтана неизвестен извършител запалил павилион за закуски, с управител 44-годишна жителка на града. Пожарът е изгасен от служители на РДПБЗН - Монтана. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативн...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Монтана предприема ефективни мерки за чистотата на въздуха

21 November 2018 10:15

Част от домакинствата в Монтана ще бъдат късметлии да заменят печките на дърва и въглища с отоплителни системи на пелети или природен газ. Това ще стане възможно по две европейски програми. Началото е през следващата година, а внедряването на новите системи ще продължи няколко години, каза кметът Златко Живков. Около 60 процента от домакинствата се топлят с печки на твърдо гориво. Анализ на качеството на въздуха, направен по проект, който Монтана изпълнява от миналото лято, показва, че основен замърсител на атмосферния въздух е битовото отопление. За натрупването на фини прахови частици и бензопирен във въздуха само 2,41 на сто се пада на автомобилния трафик и едва 0,51 % на промишлеността.

Ансамбъл Мездра и Светлин Миланов в благотворителен концерт "Надежда за Ванко"

21 November 2018 09:40

Народно читалище "Н. Й. Вапцаров - 1924" в град Криводол организира благотворителен концерт "Надежда за Ванко". 19-годишният Иван Николаев Станчев страда от тежко заболяване с диагноза "Вътрешна хидроцефалия". Той вече е преживял една операция в Германия, но му предстои скъпо струваща рехабилитация и множество манипулации в България.

Колата на голмайстора на Монтана Атанас Илиев горя на паркинг

20 November 2018 09:56

Тази нощ е изгорял личният автомобил на голмайстора на Монтана Атанас Илиев. Пожарът е възникнал малко след 1 часа на паркинга на хотел „Житомир”, в който Илиев и други футболисти на северозападния клуб живеят. Огънят е унищожил напълно двигателя на колата, гуми, предно стъкло и целия вътрешен интериор.

Детско полицейско управление създадоха в Бойчиновци

18 November 2018 13:25

Детско полицейско управление създадоха в училище „Васил Левски” в Бойчиновци. 20 деца от трети и четвърти клас, с ръководители Диана Николова и Красимира Илиева, повтаряха клетвените слова изречени от мл. полицейски инспектори Елена Андреева и Данаил Николов, предаде БНР.

Раннохристиянска базилика е възстановена в Монтана по европроект

17 November 2018 14:30

По проект на общините Монтана и Пирот, финансиран от Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия и бюджетите на двата града, в Монтана е възстановена раннохристиянска базилика, съобщи кметът на Монтана Златко Живков, цитиран от БТА.

Областният управител на Монтана установи, че само пет общини са готови за зимата

14 November 2018 16:37

Пет общини от област Монтана са готови да посрещнат първия сняг, стана ясно от среща при областния управител Росен Белчев. Губернаторът поиска всяка община да докладва докъде е стигнала със зимната подготовка. Отличници в това отношение са управите в Берковица, Вълчедръм, Чипровци, Якимово и Брусарци. Все още водят преговори и са пред сключване на договори с почистващи фирми общините в Медковец и Георги Дамяново. Бойчиновци и Монтана също са пред финал с договорите. Само за Лом няма информация докъде е стигнала подготовката. Става въпрос за чистене от снега по общински пътища и улици.

Младежи дискутират в Монтана по повод Деня на толерантността

14 November 2018 14:40

„Различен!?!” – така е озаглавена дискусията, посветена на Международния ден на толерантността - 16 ноември. Да си различен това проблем ли е? Защо? За кого? Докога? Това са част от въпросите, чиито отговори ще търсят млади хора от Монтана по време на дискусията, насрочена за 18 ноември. „Събитието е част от Седмица на толерантността, инициирана от Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето и подкрепена от Младежкия дом. Освен дискусията, аз и заместник-представителят за Област Монтана Волен Петров провеждаме беседи с класове от различни училища по теми, свързани с толерантността.” – поясни председателят на националната организация Ива Иванова.

Общините от област Монтана се стягат за зимното поддържане на пътищата

12 November 2018 16:30

Общините от област Монтана се готвят за зимното поддържане на пътищата, става ясно от доклад на щаба за защита на населението при бедствия, ръководен от областният управител Росен Белчев. Най-важното е, че служба „Пожарна безопасност и защита на населението” е готова на 100 процента да съдейства, съобщават от областната администрация.

Автошествие от над 150 коли заради скъпите горива премина днес в Монтана

11 November 2018 15:00

В неделя жители на Монтана организираха протестно автошествие. Те изразиха своето недоволство заради високите цени на горивата в Севрозапада, срещу промените в цената на гражданската отговорност и данъците. Над 150 автомобила преминаха в колоната. Тръгнаха от паркинга на парк „Огоста“ през центъра на Монтана до площад „Славейков“, оттам до бензиностанция и към връзката с Е-79 пътен възел село Крапчене. Протеста бе разрешен от общинската управа и охраняван от полицията. Не са регистрирани нарушения.

В Монтана: Кръгла маса за ролята на здравните грижи върху стандарта на живот

09 November 2018 11:40

Монтана ще бъде домакин на кръгла маса на тема „Качеството на здравните грижи като отражение на стандарта на живот и фактор за регионалното развитие”. Тя ще се проведе на 10 ноември в Заседателната зала на Общинския младежки дом, съобщи Таня Славкова – председател на Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Събитието ще започне в 10:30 ч. и негов патрон е кметът на Монтана Златко Живков, съобщават от общинската пресслужба.