Регионални

16 май 2018 11:10

Подпалиха павилион за закуски в Монтана

На 16-ти май, около 2,30 ч. в ж.к. „Младост” в Монтана неизвестен извършител запалил павилион за закуски, с управител 44-годишна жителка на града. Пожарът е изгасен от служители на РДПБЗН - Монтана. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативн...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Наградиха талантливи деца от Монтана за техните постижения

23 May 2018 14:50

По традиция всяка година преди 24 май кметът на Монтана Златко Живков връчва стипендии на талантливи деца за техните постижения. Стипендиите на Община Монтана са за постижения в три области – „ Култура и изкуство”, „Наука и техника” и „Спорт”. Най-голяма е специалната. Средствата които отпуска общината на носителя й са 5100 лева. Следва годишната - в размер на 3060 лева и еднократната от 510 лева.

Монтана отново ще бъде домакин на фестивала на народната кухня "Бабина душица"

23 May 2018 11:30

Предстои поредното шесто издание на фестивала на народната кухня "Бабина душица", което е част от програмата за отбелязване на Празника на Монтана - Свети Дух. Домакини са Община Монтана и Клуб на любителите на кафе и дебели книги. Събитието ще започне в събота сутринта, 26 май, на площад "Жеравица” пред сградата на Областната администрация.

РИОСВ – Монтана обявява конкурс на тема: „Най-зелен двор”

22 May 2018 13:41

По повод 5 юни – Световният ден на околната среда, в училищата, детските градини и социалните заведения на територията на областите Монтана и Видин, Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Монтана обявява конкурс на тема „Най-зелен двор”, съобщават от пресслужбата на РИОСВ.

В Монтана излизат на манифестация за празника на Солунските братя

21 May 2018 15:45

Община Монтана организира тържествено честване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май, с празнично шествие, в което ще се включат всички учебни заведения в града - детски градини, основни и средни училища, гимназии. Манифестацията ще тръгне от сградата на банка ДСК на бул.”Трети март” и ще завърши пред сцената на площад „Жеравица”. Шествието ще бъде предвождано от Младежкия духов оркестър към ПМПГ „Свети Климент Охридски” и мажоретния състав на Общински младежки дом.

Закриват общинския медицински център в Монтана

19 May 2018 11:45

Закриват Общинския медицински център в Монтана, разпускат лекарите. Прекратени са от съда пълномощията на управителя на здравното заведение. 11 лекари от общо 25 души персонал ще сключат договори със здравната каса. Сред тях са двама гинеколози, двама лекари по кожни болести, вътрешни болести - двама и ЛКК комисия, невролог, педиатри, хирург и др. Освобождават и немедицинския персонал.

„Телевизионно предаване от света на книгите“ в библиотечната седмица в Монтана

19 May 2018 09:50

В рамките на Националната библиотечна седмица „Достойно бъдеще за нашите библиотеки“ /14-18 май 2018г./, Регионална библиотека „Гео Милев“ - Монтана бе домакин на талантливите и любознателни деца от „Творческа работилничка за таланти“. По проекта „Твоят час“, учениците при III ОУ „Д-р Петър Берон“ с ръководител госпожа Иванина Сибинова, съвместно с екипа на библиотеката завършиха творческия сезон с „Телевизионно предаване от света на книгите“.

Шофьорка от Монтана блъсна дете и напусна мястото на ПТП

17 May 2018 10:20

На 16 май около 16,45 ч. на бул. "Ал. Стамболийски" в гр. Монтана 27-годишната Е.В. от областния град при управление на лек автомобил "Фолксваген Поло" с монтанска регистрация, блъска неправилно пресичащото по пътното платно 15-годишно момиче. Колата се е движела в посока от ул. "Никола Вапцаров" към бул. "Христо Ботев".

Състояха се традиционните конни състезания в село Крива бара

13 May 2018 15:10

Мероприятието се провежда за трета поредна година. Село Крива бара посрещна конни състезания с рекорден брой участници в хиподрумната дисциплина надбягване и най-силните коне на България, в турнир по надтегляне.

РИОСВ–Монтана участва в Зелена академия за използване на биологичните ресурси

13 May 2018 10:30

Директорът на РИОСВ – Монтана г-жа Славкова участва в среща на Зелена академия на тема „Устойчиво използване на биологичните ресурси“ в рамките на проект „Подкрепа за развитието на научния капацитет в Лесотехнически университет“, съобщават от регионалната инспекция.