Регионални

16 май 2018 11:30

Жители на община Сатовча искат законодателни промени за добива на тикли

Жители на община Сатовча настояват за законодателни промени, свързани с добива на скално-облицовъчни камъни. Хората искат по-облекчен режим за получаването на разрешителни, тъй като административната процедура е прекалено сложна и дълга за оби...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

В Благоевград се учреди Организация за управление на Рило-Пирински туристически район

17 July 2018 16:45

На заседанието приеха устав, и избраха членове на Управителния и на Контролния съвет

Община Благоевград организира състезание "Лъвски скок“ по повод рождението на Васил Левски

17 July 2018 14:35

Сутринта ще бъдат положени цветя пред бюст-паметника на Дякона в града

Жандармерия в ромската махала в Благоевград

13 July 2018 12:12

Акцията е тип „респект”, проверява се кримиконтингентът

Недоволство в Благоевград: Опасност от свличане край жилищна сграда

09 July 2018 09:27

Живеещите в кооперация, която се намира на ул. „Дойран“ 3 в кв. „Освобождение“ в Благоевград са готови да протестират. Те настояват общината да вземе мерки и да изгради подпорна стена, тъй като според тях има опасност сградата да бъде отнесена от свлачище. Подали са още преди няколко години сигнал до общинската администрация, но те твърдят, че не са взети необходимите мерки. Повече за недоволството на хората ще научим от Ирина Николова, която е на пряката ни линия и събеседниците й.

Безплатни спортни занимания през лятната ваканция за децата в Благоевград

06 July 2018 09:10

През лятната ваканция децата в Благоевград ще могат да тренират различни спортове напълно безплатно. Децата ще могат да избират между тенис на корт, спортна гимнастика, спортни танци, художествена гимнастика, лека атлетика, футбол, шахмат, самбо и дори хокей на трева.Повече за условията за трениране на учениците разказва Румяна Станоева, експерт младежки дейности към община Благоевград.

Близо 30% от училищата в Благоевградска област са без гръмоотводи

26 June 2018 07:46

Близо 30% от училищата в Благоевградска област са без гръмоотводи. Заради зачестилите напоследък бури от Регионалното управление на образованието направиха спешна проверка, която установи, че 31 от общо 124-те училища в областта нямат система за защита от мълнии, която е задължителна по закон.

Пороен дъжд се изсипа над Благоевград (ВИДЕО)

13 June 2018 21:06

Силен дъжд се изсипа над Благоевград. За няколко минути улиците в града се превърнаха в реки и движението беше затруднено. Поройният дъжд беше придружен с гръмотевици и силен вятър.

Мобилни полицейски патрули дежурят в благоевградските села

07 June 2018 12:00

Постоянни полицейски патрули дежурят в малките населени места около Благоевград. Най-честите сигнали, които получават служителите до момента са междусъседски спорове. Това заяви директорът на Областната дирекция на МВР – Благоевград, Николай Хаджиев.

Цех за дървени столове пламна в Благоевград

03 June 2018 18:18

Цех за производство на дървени столове пламна след обяд днес в Благоевград, няма пострадали хора предаде кореспондентът на БГНЕС в града. Сигналът е подаден в 15.50 ч. днес, пламна котелното помещение на цеха, разположен в карето между бул. „Димитър Солунски”, река Бистрица и жп-линията Кулата-Благоевград-София. Два екипа пристигнаха да гасят пожара, обхванал котелното помещение и изрезки от дъната на столовете. Пожарникарите започнаха да обливат с вода комина на котелното,

​Нов водопровод ще реши проблема с калната вода в село Плетена

25 May 2018 06:43

Сатовчанското село Плетена ще има нов водопровод до края на годината. Така след близо две десетилетия ще бъде решен проблемът с калната питейна вода, която тече от чешмите на хората.