Регионални

16 май 2018 13:21

КЗК отмени като незаконосъобразно решение на кмета на Мездра за ремонта на улици

Процедурата за избор на изпълнител на реконструкцията и рехабилитацията на пет отсечки от ул. "Христо Ботев", "Александър Стамболийски" и "Димитър Благоев" е върната в начален етап Koмиcиятa зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa (КЗК) oтмeни ĸaтo нeзaĸoнocъoбp...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Учредиха пенсионерски клуб в мездренското Старо село

19 September 2018 16:30

Пенсионерски клуб „Детелина“ бе учреден в село Старо село на 18 септември. В новоучредения клуб членуват 25 жители на на селото, които ще имат вече къде да се събират в добри и лоши дни. Новият клуб се помещава в бившето училище и бе осветен от отец Цветан, съобщава общинското пресаташе.

Представители на БДЖ подкрепиха началото на дуалното обучение в Мездра

19 September 2018 09:00

На 17-и септември представители на ръководния екип на „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД присъстваха на откриването на учебната година в Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в град Мездра, съобщиха от пресцентъра на националния превозвач.

И Мездра се включи в кампанията "Да изчистим България заедно"

18 September 2018 09:37

Близо 27 тона отпадъци са събрани в гр. Мездра и в съставните селата от общината в тазгодишната кампания "Да изчистим България заедно". По традиция част от Общинска администрация също даде своя принос в борбата с битовите отпадъци. Общинските служители почистваха в Алеята на кестените, в района на Автогарата, стария пазар, бирената фабрика, бившата текстилна фабрика и по стария път за Моравица. Положените усилия дадоха резултат - 106 чувала, пълни с пластмасови и битови отпадъци, похвалиха се от Община Мездра.

Над 420 ученици влязоха в класните стаи в Средно училище "Иван Вазов" - Мездра

17 September 2018 11:21

Навръх големия християнски празник Вяра, Надежда и Любов официално беше открита новата учебна година в най-голямото учебно заведение в община Мездра - градското Средно училище "Иван Вазов". По този повод тематична програма изнесоха възпитаници на Детска градина "Роза" и ученици от мездренската гимназия, сред които танцьори от паралелката по хореография и талантливата млада певица - второкласничката Елизабет Виталиева.

Мездра е домакин на обучение на професионални готвачи от България и Сърбия

14 September 2018 09:00

Професионалната гимназия "Алеко Констрантинов" в Мездра е домакин на обучение на професионални готвачи от България и Сърбия. В двудневния семинар участват 20 майстори кулинари от Мездра, Враца, Правец и от сръбските градове Лесковац, Лебане и Власотинце. Тренингът е част от дейностите по проекта "Българо-Сръбско Гурме Влак" ("Бугарско-Српски Гурмански Воз"), който се реализира от учебното заведение в партньорство с Висшето бизнес училище (Висока пословна школа струковних студија) в Лесковац.

130 първолаци в община Мездра ще прекрачат за първи път прага на училището

12 September 2018 10:10

В навечерието на новата учебна година петте училища в община Мездра ще отворят врати на 17 септември. Всяка година средата на септември се превръща в незабравим ден за родителите и първолаците. По традиция с най-голям трепет и нетърпение първият учебен ден е очакван от малките първокласници, които за първи път ще прекрачат прага на училището. Тази година в община Мездра 130 първокласници ще изпълнят с глъч класните стаи. В трите градски училища ще влязат общо 105 деца, а в Зверино и Моравица – 25.

В Мездра се проведе пресконференция за създаването на кризисен център

07 September 2018 12:50

Проектът „Стартиране на Кризисен център в община Мездра“ се осъществява съвместно с неправителствената организация Фондация „Бъдеще и надежда” и Община Мездра. Териториалният обхват на кризисния център обхваща община Мездра, област Враца и Северозападна България. Проектът се финансира от Фонд „Социална закрила” и е на стойност 21 758 лв, с продължителност 5 месеца – от август до декември 2018 година.

На над половин милион лева възлизат задълженията на мездренската болница

06 September 2018 09:21

На над 500 000 лв. възлизат задълженията на МБАЛ - Мездра към 30 юни 2018 г. Това става ясно от финансово-икономическия анализ за дейността на лечебното заведение през първото полугодие на тази година, представен от неговия управител д-р Илиана Михайлова пред Общинския съвет. По-голямата част от тях - близо 280 хил. лв. (279 470.35 лв.), са към доставчици на лекарствени средства, медицински консумативи и услуги. Най-сериозни борчове болницата има към Община Мездра - 61 205 лв., както и към столичните фирми "МТИ" ЕООД - 34 250 лв., "Софарма Трейдинг" АД - 29 611 лв., "Медиком 2000" ООД - 24 930 лв., ЕТ "Биомед - Николай Големехов" - 21 061 лв. и "Мединик” ЕООД - 14 880 лв. С начислените лихви и неустойки по договора, дългът към последния кредитор нараства двойно, което не е отразено в изготвената справка. Като цяло дружеството дължи пари на 52 фирми.

ВиК започна подмяната на 30 м водопровод на улица "Паисий" в Мездра

05 September 2018 14:00

Екип на ВиК Мездра спешно започна подмяната на 30 м водопроводни тръби на улица „Паисий” в центъра на града. Това остави на сухо карето между улиците „Янко Сакъзов”, „Александър Стамболийски”, „Христо Ботев” и площад „България”.

Клуб за народни танци "Луд гидия" - Мездра набира начинаещи танцьори

04 September 2018 15:00

Във връзка с подготовката за началото на новия творчески сезон 2018/2019, който стартира днес, Фолклорен танцов клуб "Луд гидия" - Мездра обявява прием на начинаещи танцьори, информира художественият ръководител и хореограф на формацията Йоанна Аспарухова. Репетициите с новата група ще се провеждат всеки петък и събота от 18:30 до 19:30 часа в Dance Center "Yoanna", който се намира на втория етаж в Детска борса "Натали". Първото занимание е планирано за 22 септември.