Регионални

16 май 2018 13:21

КЗК отмени като незаконосъобразно решение на кмета на Мездра за ремонта на улици

Процедурата за избор на изпълнител на реконструкцията и рехабилитацията на пет отсечки от ул. "Христо Ботев", "Александър Стамболийски" и "Димитър Благоев" е върната в начален етап Koмиcиятa зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa (КЗК) oтмeни ĸaтo нeзaĸoнocъoбp...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Започна приемът на заявления за студентската бригада в Мездра

23 May 2018 10:50

За 18-та поредна година в Мездра ще се проведе единствената по рода си в България лятна студентска бригада. Организатор на алтернативната форма на трудова заетост на бъдещите висшисти е Община Мездра, информират от там.

Годишен концерт на децата от Центъра за подкрепа и личностно развитие – Мездра

23 May 2018 10:30

Възпитаниците на Центъра за подкрепа и личностно развитие – Мездра изнесоха своя традиционен годишен концерт в Дома на железничаря. Талантливите деца на Мездра зарадваха с изпълненията си родители и гости в пълната зала.

Завърши изпълнението на проекта "Детско полицейско управление” в Мездра и Враца

23 May 2018 09:00

Приключи изпълнението на проекта “Детско полицейско управление”, който беше реализиран през 2016-2018 г. в Средно училище "Иван Вазов" - Мездра и в Основно училище "Св. св. Кирил и Методий" - Враца по едноименната Национална програма на Министерството на вътрешните работи. Проектът бе осъществен съвместно със служители на МВР от структурите на "Охранителна полиция", "Пътна полиция" и "Криминална полиция".

Мездра ще отбележи Деня на българската просвета и култура с богата програма

22 May 2018 13:00

С богата културна програма Община Мездра ще отбележи Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май. По традиция празничният ден ще започне с шествие, в което ще се включат възпитаниците на детските и учебни заведения, съобщиха от общинската PR - служба.

Община Мездра прави допитване до децата и младежите

22 May 2018 09:55

Имат ли желание младите хора в Мездра да бъде изградена площадка за скейтборд, кънки, ролери и ховърборд? С този въпрос Община Мездра иска да разбере нагласите на младите хора относно възможността за изграждане на защитено място, в което децата и младежите да могат да играят и спортуват целогодишно,съобщиха от общинската PR-служба.

Мездра е домакин на Фестивала на средновековните традиции,бит и култура "Калето"

19 May 2018 09:00

За четвърта поредна година през почивните дни в Археологически комплекс "Калето" в Мездра ще се проведе Фестивалът на средновековните традиции, бит и култура "Калето-Мездра". Организатори на атрактивното събитие са Археологически комплекс "Калето", Община Мездра и Сдружение за възстановяване и съхранение на българските традиции "Авитохол" - Варна.

Пременени в народни носии, абитуриентите се сбогуваха с мездренската гимназия

15 May 2018 16:21

Най-голямото учебно заведение в община Мездра - Средно училище "Иван Вазов", изпрати тържествено днес своите абитуриенти от Випуск 2018. През тази учебна година, която е юбилейна за мездренската гимназия, 12-годишния курс на обучение в нея успешно завършват 58 зрелостници в профилите Хуманитарен и Чуждоезиков. 26 от тях се дипломират с отличен успех, а пълните отличници са 8. Средният успех на випуска е Много добър 5.09.

В Мездра се проведе обществено обсъждане на проект за реконструкция на пазара

15 May 2018 09:00

В първия ден от работната седмица в заседателната зала на Община Мездра се проведе обществено обсъждане на проекта за изграждане на "Покрит пазар" в гр. Мездра.

XIII-о издание на събора "Де е българското” завърши без Награда за родолюбие

14 May 2018 11:20

За първи път тази година XIII-о издание на фолклорния събор "Де е българското” завърши без Награда за родолюбие "Дядо Йоцо гледа". 10-килограмовата статуетка, реплика на паметника на Вазовия герой в Искърското дефиле, се присъжда ежегодно от 2006 г. насам за популяризиране името на България по света.

Община Мездра: Обществено обсъждане на проекта за реконструкция на пазара

13 May 2018 09:30

На 14 май от 14:00 ч., в голямата заседателна зала на Община Мездра ще се проведе обществено обсъждане на проекта за изграждане на „Покрит пазар“, трафопост, WC и паркинг в УПИ I, кв.85 в град Мездра, съобщават от общинската пресслужба.