Регионални

16 май 2018 13:21

КЗК отмени като незаконосъобразно решение на кмета на Мездра за ремонта на улици

Процедурата за избор на изпълнител на реконструкцията и рехабилитацията на пет отсечки от ул. "Христо Ботев", "Александър Стамболийски" и "Димитър Благоев" е върната в начален етап Koмиcиятa зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa (КЗК) oтмeни ĸaтo нeзaĸoнocъoбp...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Община Мездра подготвя Коледно-новогодишен базар

21 November 2018 11:45

Община Мездра организира Коледно-новогодишен базар от 5 декември 2018 г. до 1 януари 2019 г. Определеното за целта място е централния градски площад „България“ (района срещу банка „ДСК“ и магазин „Всичко по 1 лев“), съобщиха от общинската пресслужба.

Девет доброволци от Община Мездра преминаха курс за реакция при наводнения

20 November 2018 14:20

Девет души от община Мездра се включиха в обучение на тема „Теоретична и практическа подготовка на доброволци, за реакция при наводнения и последващи кризи“. Тридневното обучение се проведе на тренировъчната площадка на Център за професионална квалификация към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ /РДПБЗН/ – Монтана, съобщават от общинската пресслужба.

Нови придобивки за децата от Социалния комплекс в Мездра

19 November 2018 16:00

Ново дарение получиха Комплексът за деца и лица с увреждания в Мездра. Благодарение на труда и настойчивостта на директора на комплекса Диана Вутова, потребителите на услугите се радват на нови придобивки ежеседмично. Последното постъпило дарение е теглилка с ръстомер и детски играчки, от дарители от Варна.По-рано центърът получи също перална машина, кани за филтриране на вода и 6 броя филтри, както и 4 зимни гуми за нуждите на микробус, собственост на комплекса.

12 населени места в община Мездра са без ток

19 November 2018 11:00

Първият сняг нанесе тежки поражения на електрическата мрежа в мездренско. 12 села са без ток, 6 села и част от гр. Мездра са частично без електричество. Това е информация от тази сутрин, съобщават от общинска администрация в железничарския град. Причина за аварията са скъсани електропроводи. Екипи на ЧЕЗ работят за отстраняване на повредите. Всички улици в града са почистени, служителите от фирма„Чистота“ работят още от неделя веч

11 златни сватби в Мездра в Деня на християнското семейство

17 November 2018 15:00

В Деня на християнското семейство – 21 ноември, за първи път 11 двойки от Мездра ще подновят брачните си клетви след 50 години съвместен живот. Инициативата е на общинската администрация, съобщават от общинската пресслужба.

РУО - Враца проведе в Мездра работна среща на тема: "Добротата не е ретро"

17 November 2018 09:00

Регионалното управление по образованието - Враца проведе работна среща в мездренското Средно училище "Иван Вазов" на директорите и педагогическите специалисти от общините Мездра и Роман на тема "Добротата не е ретро". Форумът бе тематично обвързан с Международния ден на толерантността - 16 ноември.

Водата в Мездра е годна за пиене

15 November 2018 14:11

Питейните води от централното водоснабдяване на град Мездра съответстват на изискванията за качествата на водата, предназначена за питейно-битови цели, съобщават от РЗИ – Враца. Информацията е потвърдена от получено писмо в Община Мездра, подписано от директора на РЗИ- Враца д-р Орлин Димитров. От здравната инспекция уточняват,че проверката и изследването на водата  е провокирано от сигнал на граждани и разпореждане на кмета на Община Мездра инж. Генади Събков на 5 ноември т

Възрастни хора от мездренското с.Руска Бела благодарят за помощта на доброволци

07 November 2018 11:15

Благодарствено съобщение от група самотни възрастни жени от мездренското село Руска Бела постъпи на електронната поща на Община Мездра. То е адресирано до кметския наместник на селото Камелия Кардашева и екипа доброволци, оказали им помощ в цепенето на дърва и обработка на градините им – Димитър, Деница, Радостин, Радослав, Стефан П., Стефан В., Тихомир, Александър и Невена, съобщиха от общинската пресслужба.

Мобилни полицейски екипи продължават срещите с жителите на села от община Мездра

07 November 2018 09:00

Мобилните екипи включват представители на охранителна, икономическа и криминална полиция. От следващия месец към тях ще бъде включен и представител на "Пътна полиция", съобщи на брифинг комисар Атанас Петков, началник отдел "Охранителна полиция". Вече са проведени срещи в шест села от община Мездра - Очин дол, Елисейна, Зли дол, Зверино, Оселна и Игнатица.

Детска градина в Мездра вече има футболно игрище

06 November 2018 15:53

Мини футболно игрище бе открито днес в детска градина „Мир“, Мездра. Придобивката е плод на съвместните усилия на Община Мездра, Детски футболен клуб „Звездичка“, ръководството на детската градина и родители, а поводът бе рождения ден на детското заведение. Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков, регионалният координатор на клуба Юлиян Левашки и директорът Зоя Цветкова прерязаха лентата на новата придобивка. „Сигурен съм, че ще тук ще изживе