Регионални

16 май 2018 13:39

Четири нови социални дома ще строи община Кюстендил

Четири нови социални дома ще строи община Кюстендил – един дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства, и три центъра за грижа за лица с умствена изостаналост. Това става ясно от докладната на кмета Петър ...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Поскъпват дървата за огрев в Кюстендилско

18 July 2018 00:00

В Кюстендил вече се очертава недостиг на дървата за огрев. Продажбите за битово отопление стават по списък с изчакване 2 месеца. Заради лошото време нарязаните дърва не могат да бъдат транспортирани до пунктовете. Липсата на работна ръка и забавените търгове за отдаване на обекти за сеч са другите две причини да няма дърва на пазара, казаха търговци. Някои от търговете са през юни. Технологично, дървата ще бъдат добити и доставени до месец, казват работещи в дърводобивния бранш. Доста се коментират и по-високите цени. Поскъпването е с по 5.00 лева. Вече постъпват и списъци по общини за дърва за огрев за населението. Записали са се около 1000 домакинства от община Кюстендил, каза директорът на горско стопанство Осогово инж. Тони Колев.

Проект помага на родители на деца с увреждания във Варна

17 July 2018 07:25

Специалистите от Карин дом във Варна, които помагат на деца с увреждания, започват работа по нов проект. Той е насочен към родителите. Те ще бъдат обучавани как по-пълноценно да помагат на децата си. Проектът е единствен по рода си в страната и се финансира от социалното министерство.Вижте репортажа на Нора Бочева и Деян Овчаров.

В Кюстендил обсъждат нови туристически атракции

16 July 2018 10:25

Какви нови туристически атракции биха могли да се създадат и развият на територията на общината ще обсъждат на 19 юли в Килийното училище на Кюстендил. Местната администрация обяви общественото обсъждане по темата заради предстоящото кандидатстване за безвъзмездна помощ от Оперативна програма „Региони в растеж“. Целта на срещата със заинтересованите страни е да се идентифицират проектни идеи, които да са насочени към развитието на конкурентноспособни туристически атракции,

ОП "Развитие на човешките ресурси“: Очи на четири лапи

12 July 2018 08:52

Фондация "Очи на четири лапи" открива социално предприятие благодарение на финансиране по ОП "Развитие на човешките ресурси". От фондацията са единствените в страната, които обучават кучета водачи и кучета асистенти за хора с увреждания. С развитието на социалното предприятие те се надяват да увеличат собствените си приходи, да самофинансират част от дейностите си и да продължат да разширяват социалните услуги, които предлагат.

Подновяват 92 пешеходни пътеки на територията на Община Кюстендил

12 July 2018 07:50

Подновяват се 92 пешеходни пътеки на територията на Община Кюстендил. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил Георги Джоглев, председател на Комисията по безопасност на движението към Община Кюстендил. "Във връзка с пешеходните пътеки беше направен съвместен оглед с представители на „Пътна полиция” и Областно пътно управление на състоянието на местата за пресичане. Всички бяха наново описани, кои отговарят на стандартите като ширина и като

Нова социална услуга в помощ на "проблемни деца"

12 July 2018 07:20

Нова социална услуга в помощ на т.нар. „проблемни деца" предлага Българският червен кръст в Русе. В момента те са в Център за настаняване от семеен тип, където обаче не получават достатъчно грижи за по-доброто им здравословно и емоционално развитие.Вижте репортажа на Андрей Кючуков.

20 000 лева са отпуснати за редовни археологически разкопки в центъра на Кюстендил

11 July 2018 07:55

20 000 лева са отпуснати за редовни археологически разкопки в центъра на Кюстендил. Това съобщи пред Радио „Фокус” – Кюстендил Валентин Дебочички, директор на Регионален исторически музей – Кюстендил. По думите му за първи път тази година се отпускат средства за редовни археологически разкопки, а не за спасителни. Средствата се отпускат от страна на Министерство на културата. Те са необходими за реализирането на първия етап на съгласуван и одобрен проект,

Търсят се специалисти за работа по нов социален проект във Враца

05 July 2018 09:00

Във връзка с изпълнението на новия проект "Отвъд хоризонта - нови възможности за децата и младежите, настанени в резидентни социални услуги на територията на град Враца", Сдружение "Алианс Балкани" обявява 6 свободни работни позиции със срок на заетост две години за психолози, логопед, арт терапевт, музикотерапевт и кинезитерапевт. Проектът се реализира в партньорство с Община Враца. Неговата основна цел е да допринесе за напредъка на деинституционализацията и социалното приобщаване на деца и младежи в риск чрез прилагане на програми и инициативи в подкрепа на тяхното личностно развитие, умения за самостоятелност, учене и работа.

Модернизират кухнята на Патронажа в Монтана

29 June 2018 16:20

Ново кухненско оборудване ще бъде доставено до четири месеца за кухнята на Домашния социален патронаж в Монтана, съобщи кметът Златко Живков. Инвестицията е в размер на 30 хиляди лева и е възможна благодарение на съвместния проект между фонд „Социална закрила” и общината. На този етап услугата на патронажа стига до 1330 души.

Затягат видеоконтрола в Кюстендил с 60 нови камери

24 June 2018 22:46

Общината в Кюстендил ще вложи 55 хиляди лева за нови 60 камери за видеонаблюдение. Решение за това ще вземе Общинският съвет /ОбС/ следващата седмица. В резултат на проведени обществени поръчки, резултати и прогнози за възможностите да бъдат реализирани някои от обектите, финансирани с целева субсидия за капиталови разходи в рамките на текущата година, се очертава да се реализират икономии, с които ще бъдат купени новите камери, обясниха съветници. Те посочиха, че напоследък са зачестили вандалските прояви и унищожаването на изградената и изграждаща се с европейски средства общинска публична собственост - детски площадки, паркове, алеи, което налага засилването на видеоконтрола. По този начин се очаква да се намалят вандалските прояви и да бъдат санкционирани нарушителите.