Образование и семейство

16 май 2018 13:54

Община Кюстендил дава рамо на студентка да учи изящни изкуства в Париж

Община Кюстендил дава рамо на Пламена Димитрова от школа „Новите майстори“ да продължи обучението си в престижната Ecole des Beaux Arts или Национално училище за изящни изкуства в Париж. Момичето е в трети курс студентка в Националната ху...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Поскъпват дървата за огрев в Кюстендилско

18 July 2018 00:00

В Кюстендил вече се очертава недостиг на дървата за огрев. Продажбите за битово отопление стават по списък с изчакване 2 месеца. Заради лошото време нарязаните дърва не могат да бъдат транспортирани до пунктовете. Липсата на работна ръка и забавените търгове за отдаване на обекти за сеч са другите две причини да няма дърва на пазара, казаха търговци. Някои от търговете са през юни. Технологично, дървата ще бъдат добити и доставени до месец, казват работещи в дърводобивния бранш. Доста се коментират и по-високите цени. Поскъпването е с по 5.00 лева. Вече постъпват и списъци по общини за дърва за огрев за населението. Записали са се около 1000 домакинства от община Кюстендил, каза директорът на горско стопанство Осогово инж. Тони Колев.

Румен Радев проведе среща със студенти по политология от СУ

16 July 2018 22:11

Студенти по политология отправиха призив младите хора да участват по-активно в политическите процеси у нас. Днес те се срещнаха с президента Румен Радев. По думите на държавния глава големият въпрос е да постигнем европейските икономически възможности и у нас, за да се намали емиграцията на млади хора.

В Кюстендил обсъждат нови туристически атракции

16 July 2018 10:25

Какви нови туристически атракции биха могли да се създадат и развият на територията на общината ще обсъждат на 19 юли в Килийното училище на Кюстендил. Местната администрация обяви общественото обсъждане по темата заради предстоящото кандидатстване за безвъзмездна помощ от Оперативна програма „Региони в растеж“. Целта на срещата със заинтересованите страни е да се идентифицират проектни идеи, които да са насочени към развитието на конкурентноспособни туристически атракции,

Подновяват 92 пешеходни пътеки на територията на Община Кюстендил

12 July 2018 07:50

Подновяват се 92 пешеходни пътеки на територията на Община Кюстендил. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил Георги Джоглев, председател на Комисията по безопасност на движението към Община Кюстендил. "Във връзка с пешеходните пътеки беше направен съвместен оглед с представители на „Пътна полиция” и Областно пътно управление на състоянието на местата за пресичане. Всички бяха наново описани, кои отговарят на стандартите като ширина и като

Калина Тасева и нейният учител

11 July 2018 15:25

Изложбата на Калина Тасева в галерия „Дечко Узунов“, филиал на СГХГ, е първата от програма „Поколения“. Продължава до края на октомври.

Соня Кръстанова, МОН: Има значителен интерес към проекта "Студентски практики"

11 July 2018 08:35

Има ли бум на студентските практики и на желанието на студентите да се учат през лятото? Гост в студиото на "Денят започва" Соня Кръстанова, ръководител на проекта "Студентски практики" - МОН.

20 000 лева са отпуснати за редовни археологически разкопки в центъра на Кюстендил

11 July 2018 07:55

20 000 лева са отпуснати за редовни археологически разкопки в центъра на Кюстендил. Това съобщи пред Радио „Фокус” – Кюстендил Валентин Дебочички, директор на Регионален исторически музей – Кюстендил. По думите му за първи път тази година се отпускат средства за редовни археологически разкопки, а не за спасителни. Средствата се отпускат от страна на Министерство на културата. Те са необходими за реализирането на първия етап на съгласуван и одобрен проект,

Премиера на 44 творби на Вежди Рашидов в лондонската галерия „Галиарди“

11 July 2018 07:09

Премиера в Лондон на 44 творби живопис и скулптура на Вежди Рашидов в галерия „Галиарди“ - една от най-престижните галерии в сърцето на британската столица.

Световно признание за български студенти в областта на изследователската дейност

09 July 2018 07:48

Световно признание получиха български студенти в областта на изследователската дейност. Екип на Висшето Военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна беше отличен за проекта си "Космическо око" на международния конкурс Student Aerospace Challang, организиран от Европейската космическа агенция в Париж. Още за постижението на студентите, вижте в репортажа на Нора Бочева и оператора Красимир Делчев.Вижте репортажа на Нора Бочева и Красимир Делчев.

Изложба за самбата, гласа на фавелата

07 July 2018 22:52

Изложба в Музея на изкуството на Рио, която проследява историята на самбата, очаква посетители до следващия карнавал – 10 март 2019 г.