Регионални

17 май 2018 11:50

Клубът на културните дейци във Враца подава ръка на талантливи млади художници

В галерията на Клуба на дейците на културата (КДК) във Враца беше открита изложба на млади таланти от Средно училище "Отец Паисий". В изложбата участват творби - живопис и графика, на ученици от VIII до XI клас във врачанското училище по изкуствата....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Атракционното влакче във Враца възобновява дейността си

23 May 2018 17:00

За втора поредна година атракционното влакче ще вози жителите и гостите на Враца. Цветната композиция ще поднови своята дейност от 24 май 2018 година.

Завърши изпълнението на проекта "Детско полицейско управление” в Мездра и Враца

23 May 2018 09:00

Приключи изпълнението на проекта “Детско полицейско управление”, който беше реализиран през 2016-2018 г. в Средно училище "Иван Вазов" - Мездра и в Основно училище "Св. св. Кирил и Методий" - Враца по едноименната Национална програма на Министерството на вътрешните работи. Проектът бе осъществен съвместно със служители на МВР от структурите на "Охранителна полиция", "Пътна полиция" и "Криминална полиция".

След дълго прекъсване във Враца отново ще се проведе Мото-рок уикенд

22 May 2018 14:00

За радост на рокерите и любителите на двуколесните моторни превозни средства, след деветгодишно прекъсване, на 25 и 27 май, в местността „Леденика“ във Врачанския Балкан, ще се проведе „Мото-рок уикенд“. Тридневният събор се организира от Мотоциклетен клуб „Мотомафия-Враца“ и със съдействието на Община Враца.

Децата на Враца рисуваха азбуката

22 May 2018 13:18

Кметът Калин Каменов поздрави участниците в инициативата „Децата на Враца рисуват“. Проявата се провежда за поредна година и е част от празничната програма по случай 24-ти май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Мащабна акция срещу разпространението на наркотици във Враца

22 May 2018 11:42

Във Враца беше проведена мащабна специализирана операция по линия „Наркотици“. Проверките на лица, жилища и МПС са осъществени след оперативно следствени действия на служители от Враца, Бяла Слатина и Мездра. Голяма част от проверките на физически лица и МПС са извършени в районите на учебни заведения. Около 15.30 часа във Враца, в района на СОУ „Никола Войводов“ е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген“, управляван от лице н

Има ли още класическо образование в Класическата гимназия

21 May 2018 08:15

Помните ли драмите около сградата на Националната гимназия за древни езици и култури отпреди 3-4 г., когато родители отказваха да пуснат децата си да учат на Женския пазар? Ако скандалите за прозорци, дограми и мазилки тогава бяха просто битовизми, то сега елитното училище е разтърсено ...

Древната и съвременна традиция празнично дефилираха в музея на Враца

20 May 2018 10:20

Екипът на Регионалния исторически музей във Враца превърна Европейската нощ на музеите в празник за жителите и гостите на града. При перфектна организация музейните работници поведоха стотиците посетители от древността до съвремието на града. Събитието започна вчера в ранния следобед в „Якото място” зад сградата на музея с парти. Десетки бяха желаещите да се видят с ретро-грим, направен от специалистът Виктория Иванова. Под ръководството на майсторът грънчар Куман Жеков, младежи от Враца се надпреварваха кой пръв да завърти грънчарското колело, за да направи древен съд. Ученици от СУ „Христо Ботев” сътвориха от глина керамика от Средновековието. Те изваяха малки пластики на Богинята майка, средновековни къщи, древни плочки с идеограмни знаци.

Медицински център "Света Ана" заведе дело срещу РЗИ - Враца

19 May 2018 10:33

В Административния съд на Враца е образувано дело №179 по описа на съда за 2018 г. по жалба на Медицински център "Света Ана“ ООД, представлявано от управителя Адриян Николов. Жалбата е против отказ на РЗИ – Враца за регистриране на втори адрес на дейност по специалността „клинична лаборатория“ на ул. „Втори юни“ №66 във Враца.

В библиотеката на Враца стартира проектът „Техно Либ”- мини технологичен център

19 May 2018 09:35

Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца започва работа по проект „Техно Либ” – мини технологичен център в библиотеката. Разработката ще се изпълнява в партньорство със сдружение в обществена полза „Враца Софтуер Общество”. Основната цел е създаване на мини технологичен център за обучение и демонстрации на нови технологични чудеса - дрон в библиотеката, роботика в библиотеката в специално създадена „Зона за тийнейджъри”. Библиотеката да инвестира средства и ресурс в новите технологии, за да можем да позволим на нашите потребители да научат и да задават въпроси за неща, които са заинтересовани да изпробват, но не непременно да купуват за себе си. Да привлечем тийнейджърската аудитория към библиотеката.