Регионални

17 май 2018 11:53

Кметът на Видин бе гост на церемония по награждаване на изявени ученици

Кметът на Видин бе гост на церемония по награждаване на изявени ученици. Инициативата да бъдат отличени ученици от I до XII клас от различни видински училища, спечелили престижни награди в национални и международни конкурси и форуми в сферата на обра...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Има ли още класическо образование в Класическата гимназия

21 May 2018 08:15

Помните ли драмите около сградата на Националната гимназия за древни езици и култури отпреди 3-4 г., когато родители отказваха да пуснат децата си да учат на Женския пазар? Ако скандалите за прозорци, дограми и мазилки тогава бяха просто битовизми, то сега елитното училище е разтърсено ...

Клубът на културните дейци във Враца подава ръка на талантливи млади художници

17 May 2018 11:50

В галерията на Клуба на дейците на културата (КДК) във Враца беше открита изложба на млади таланти от Средно училище "Отец Паисий". В изложбата участват творби - живопис и графика, на ученици от VIII до XI клас във врачанското училище по изкуствата. Преподаватели по изобразително изкуство в училището са Евгени Генков, Васил Ангелов и Христо Лилов.

Масови проверки във Видинско за разпространение на контрабандни стоки

17 May 2018 11:20

Продължават проверките и специализираните полицейски операции в региона с цел пресичане разпространението на дребно на нередовна акцизна стока. Общо 1860 къса цигари, 6.280 кг нарязан тютюн и 97 литра течност с мирис на ракия без бандерол иззели вчера служителите на реда. Нелегална стока била открита при проверки в областния град, Димово, селата Градец, Новоселци, Септемврийци и Срацимир. Шест преписки са заведени в РУ-Видин, две в РУ-Кула. Съставени са и актове по Закона за акцизите и данъчните складове.

С тържествени церемонии изпратиха зрелостниците от град Видин

16 May 2018 10:50

По традиция и тази година се проведоха тържествени церемонии по изпращане на зрелостниците от град Видин. Кметът на Общината Огнян Ценков присъства на празничните събития в Природо-математическата гимназия „Екзарх Антим I” и СУ „Цар Симеон Велики”.

В училище на село Борован отвориха капсула на времето с послание до випуск 2018

16 May 2018 09:15

Ритуалът по отваряне на капсула на времето беше вълнуващ акцент в изпращане на абитуриентите и честването на 50-годишнината на специалността "Автотранспортна техника" на професионалната гимназия по транспорт “Коста Петров“ в село Борован „Разказват, било 1960 година. Извисило своята горда осанка училище. Градили го дедите ни. Влели в основите му устрем към бъдещето, иззидали в стените му непреходния дух на образованието, засадили в училищния двор дървета с духът на вечността. Съкровищница съградили! И от тогава десетки поколения деца прекрачват прага на това училище, за да черпят сили от оставените завети, за да приемат подаряваните богатства на знанието от своите учители и да вземат светлина за бъдещето си.” С тези думи бе открит големият училищен празник и с приветствие от директора на училището Десислава Василева.

Драстичен спад в интереса на учениците към машиностроенето

14 May 2018 06:55

Драстичен спад в интереса на учениците към специалността машиностроене, отчитат в последните години от Професионалната гимназия в Пловдив. В същото време заплащането на труда у нас в тази част от промишлеността е все по-високо, обясняват представители на бизнеса. За да противодействат на негативната статистика, от Гимназията по машиностроене предлагат на учениците си практики в няколко европейски страни, както и договор за работа след завършване на училището.

Ученици от София даряват кръв след инцидент с тяхна учителка

11 May 2018 12:34

Ученици от 57-о спортно училище "Св. Наум Охридски" в София организираха акция по кръводаряване.

Български училища се включват днес в инициативата "Розите на България"

11 May 2018 11:47

Българските училища се включват днес в инициативата на Министерството на образованието „Розите на България". Не само у нас, но и в чужбина, на публични и оживени места, ученици, преподаватели и родители ще танцуват български хора. Целта е българските деца от неделните училища в различните страни и тези, които растат в родината ни, заедно да отбележат Деня на Светите равноапостоли братята Кирил и Методий. Каква е празничната атмосфера в Русе - вижте в прякото включване на Десислава Николова

МОН дава 10 млн. лв. за оборудването на близо 100 професионални гимназии

10 May 2018 12:32

Близо 10 млн. лева ще дадем по ОП „Региони в растеж“ за закупуването на техническо оборудване в близо 100 професионални гимназии в страната. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на откриването на новия център за диагностика на електрически и конвенционални автомобили в Професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“. Вълчев каза, че именно там се обучават най-много ученици и в последните години са н

Зрелостници от врачанско училище по изкуствата подредиха художествена изложба

10 May 2018 09:17

Текат последните приготовления за традиционната изложба от творби на абитуриенти от Средно училище "Отец Паисйй” - Враца. Младите художници подреждат свои художествени произведения в Бялата зала на Младежкия дом. В експозицията има над 50 картини, нарисувани от учениците през последните две години на обучението им в паралелката с изучаване на изобразителни изкуства. Зрелостниците се допитват до своят учител Евгени Генков за най-подходящата подредба на своите творби, очаквайки с вълнение официалното откриване на изложбата днес от 16:00 часа.