Регионални

17 май 2018 11:53

Кметът на Видин бе гост на церемония по награждаване на изявени ученици

Кметът на Видин бе гост на церемония по награждаване на изявени ученици. Инициативата да бъдат отличени ученици от I до XII клас от различни видински училища, спечелили престижни награди в национални и международни конкурси и форуми в сферата на обра...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

МОН обмисля финансиране на всички училища, желаещи електронен дневник

17 October 2018 15:24

В над 1000 училища има електронни дневници и може би техният брой се е увеличил от началото на тази учебна година. Догодина обмисляме да финансираме всички желаещи училища да поддържат абонамент за електронен дневник през следващата година, което ще бъде крачка в един момент това да бъде основен документ. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

МОН подписа първия договор за модернизация на 101 гимназии

17 October 2018 12:52

Главният секретар на МОН Албена Михайлова подписа първия договор от поръчката за модернизация на 101 професионални гимназии в цялата страна. Контрактът със софийската фирма „Ес-Джи 81“ ЕООД на Албена Цветанова Василева е за инженеринг – проектиране, авторски надзор и изпълнение на СМР за модернизация ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ и на ПГХХТ „Дмитрий Иванович Менделеев“ във Варна. Той е на стойност близо 2 461&nbs

10 деца в неравностойно положение от Видин ще гледат на живо мач на Реал Мадрид

17 October 2018 11:15

Десет деца в неравностойно положение от Видин, трениращи в първото спортно училище за социална интеграция в България, ще имат възможност в рамките на пет дни да се срещнат със свои връстници от цял свят и да участват в демонстративен футболен турнир, информират от пресцентъра на Община Видин.

Музикалното училище във Варна започва годината с месец закъснение заради ремонт

16 October 2018 20:24

С месец закъснение възпитаниците на Националното училище по изкуствата във Варна утре най-после тръгват на училище. Причината за отлагането на учебната година е основен ремонт на сградата, който не приключи в срок. Преподавателите вече са преструктурирали учебния материал, пропуснатите часове обаче са много и трудно ще бъдат наваксани, казват родители.

Старозагорски десетокласници разпознават престъпници и участват в „съдебен процес“

16 October 2018 08:13

На 19 октомври от 13.30 часа в зала №7 - втори етаж на Съдебната палата в Стара Загора, ученици от десети клас на Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ ще бъдат гости на...

Започва изучването на корейски в бургаски училища

15 October 2018 17:50

От днес започна изучаването на корейски език в две бургаски училища. Кметът на Бургас Димитър Николов и Негово Превъзходителство Джънг Джингю откриха учебната година в основно училище "Коджакафалията", където 36 петокласници и шестокласници започват усвояването на езика. Малко по-късно те посетиха гимназията по компютърно програмиране и иновации, където също стартират часове по корейски за 30 осмокласници. "Интересът е голям, очакваме от директорите и на останалите бургаски учили

Концерти, състезания и изложби за празника на Видин - Димитровден

14 October 2018 15:40

С различни събитя във Видин ще бъде отбелязан Димитровден - духовен празник на града. Програмата включва театрални постановки, концерти, състезания и изложби.Ето и цялата програма:

Във Видин се проведе първото издание на фестивала „Здравей, Здраве“

14 October 2018 14:30

Фестивалът се организира с подкрепата на Община Видин, на дарители и спонсори. Той се провежда под мотото „Без енергия и порив животът е безсмислен“. Целта му е да популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти. Събитието събра много почитатели в залата на Общинския съвет. Те бяха посрещнати с кратка програма, представена от възпитаници на детска градина „Зорница“ и детска фолклорна студия „Севернячета“, съобщават от общинската пресслужба.

Във Видин откриха изложба, посветена на Деня на българската община

12 October 2018 14:00

Изложбата „Благодетелите на Видин, избрани за почетни граждани на Видин 1886-1945”, бе представена в заседателната зала на Общинския съвет. Тя е подготвена съвместно с Регионален исторически музей и Държавен архив - Видин. Гости на събитието бяха кметът на Община Видин Огнян Ценков, представители на общинското ръководство, заместник областният управител на Област Видин Лъчезар Попиванов, заместник-председателят на Държавна агенция ”Архиви” Румен Борисов, Негово Високопреосвещенство митрополит Даниил, съобщават от общинската пресслужба.

Ученици от шести клас във Враца се учиха как да работят в екип

11 October 2018 09:15

Част от екипа на Звено "Център за младежки дейности" във Враца проведе неформална дейност на тема: "Работа в екип" с ученици от 6-ти клас на ППМГ "Акад. Иван Ценов". Чрез методите на неформалното образование и различни упражнения и игри, учениците се запознаха в детайли с темата, като бяха представени основните роли в екипната работа, уменията които трябва да притежават членовете на екипа, защо е важно зачитането на мнението им, важността на комуникацията по между си и ефективността на екипната работа.