Здраве

17 май 2018 12:33

Отделението по анестезиология и реанимация на врачанската болница е възстановено

От днес Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение (ОАРИЛ) на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца възстановява дейността си, съобщават от Министерство на транспорта. От ръководството на лечебното заведение уточняват, че за д...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Омбудсманът Мая Манолова се срещна с работещите във Врачанската болница

05 September 2018 17:16

Държавата трябва да поеме отговорността за състоянието на Врачанската болница. Това заяви омбудсманът Мая Манолова, която бе във Враца, за да се срещне с медиците. Визитата е провокирана от отворено писмо, изпратено до нея от работещите в лечебното заведение. С него те молят за съдействие за излизане от кризата, която продължава вече година.

Работеща апаратура за инвазивната кардиология във Враца ще има догодина

04 September 2018 09:33

В средата на месец май, здравният министър Кирил Ананиев обяви, че се провежда обществена поръчка за закупуване на ангеограф, за да се възстанови инвазивната кардиология в МБАЛ-Враца Ценовите оферти на участниците в обществената поръчка за доставка на ангеограф за нуждите врачанската болница са били отворени вчера на второ заседание на комисията с председател Шенай Еминова, от отдел „Обществени поръчки” на здравното министерство. От отлично информиран източник MediaNews научи, че фирмата, кандидат да достави специализираната апаратура е била само една /софийска/ и от 30 възможни точки е получила 30. По предварителни данни, прогнозната стойност за доставката на апаратурата, без която отделение по инвазивна кардиология не може да работи е 72 000 лева с ДДС. Средствата ще бъдат осигурени от здравното министерство.

Медици от Враца излязоха на протест

27 August 2018 17:10

Отделения пред закриване - не могат да се осигурят кадрово графиците за дежурства

Липсват педиатри в болницата във Враца

22 July 2018 08:46

Детското отделение е поредната структура във Врачанската областна болница, което изпадна в тежка криза. Заради липсата на лекари, от половин година насам не може да се направи график за 24-часово дежурство, което застрашава отделението със закриване.

Медиците от врачанската болница пак излязоха на мирен протест

11 July 2018 13:21

Продължава да няма яснота за бъдещето на врачанската болница, която е със запорирани сметки, заради дългове от почти 20 милиона лева. Медицинският персонал на МБАЛ „Христо Ботев” не е получил трудовите си възнаграждения за месец май и аванс за юни.Затова днес, рано сутринта лекарите и медицинските сестри за пореден път излязоха на мирен протест.Недоволството им е заради факта, че не знаят кого ще получат изработените си пари.

Пирогов праща лекари на Враца

04 July 2018 15:00

Лекари от „Пирогов" ще помагат на Врачанската болница, съобщиха регионални медии. Те ще компенсират частично недостига на кадри в спешното отделение на лечебното заведение, което беше пред закриване. За това си стиснаха ръцете шефът на „Пирогов", проф. Асен Балтов, началникът на Клиниката по неврохирургия проф. Николай Габровски, и новият директор на МБАЛ „Христо Ботев" във Враца Евгени Любенов.

Трима от управата на врачанската болница застават пред съда

15 June 2018 11:00

Районна прокуратура – Враца внесе обвинителен акт срещу три лица за длъжностно присвояване на 32 476 лева, собственост на „МБАЛ „Христо Ботев“ - Враца. В хода на разследването е било установено, че в МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца е било разкрито отделение по „Съдова хирургия“. За да отговаря на медицинския стандарт за съществуване на такова отделение в болницата са били съставени документи, че работят и са назначени на основен трудов договор двама лекари, с призната специалност по съдова хирургия, сред които и началникът на отделението д-р Р. Цветков.

Протестно автошествие във Враца за по-добро здравеопазване

10 June 2018 22:28

На протестно автошествие тази вечер десетки граждани на Враца поискаха по-добро здравеопазване. Колоната от автомобили, окичени с плакати и знамена, премина през централните градски улици и за кратко блокира едната лента на международния път Е-79 за Видин.

Врачани отново на автошествие в подкрепа на болницата

10 June 2018 12:30

Тази вечер във Враца се организира поредно автошествие в подкрепа на местната болница. Очаква се протестът да завърши с частична блокада на международния път Е-79 край града по посока към Мездра.

Служителите на болниците във Враца и Ловеч получиха заплатите си

30 May 2018 17:25

Министерството на здравеопазването (МЗ) преведе дължимите средства за заплати на персонала в болниците МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов", Ловеч и МБАЛ „Христо Ботев“, Враца, съобщиха от пресцентъра на Ведомството. Служителите в областната болница в Ловеч получават заплатите си за месеците февруари, март и април 2018 г. Работещите в МБАЛ Враца получават възнагражденията си за месеците март и април т.г. По този начин Здравното министерство изпълни Решението на Минис