Здраве

17 май 2018 12:33

Отделението по анестезиология и реанимация на врачанската болница е възстановено

От днес Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение (ОАРИЛ) на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца възстановява дейността си, съобщават от Министерство на транспорта. От ръководството на лечебното заведение уточняват, че за д...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

МС даде над 2 млн. лв. за заплати за болниците във Враца и Ловеч

23 May 2018 11:29

Правителството одобри допълнителни плащания по бюджета на Министерството на здравеопазването за предоставяне на безлихвена възмездна финансова помощ на МБАЛ „Христо Ботев” АД, гр. Враца, и МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов” АД, гр. Ловеч, в размер до 2 223 113 лв. Средствата са предназначени за погасяване на неразплатени разходи за персонал. Предвижда се двете лечебни заведения да възстановят предоставените средства на месечни вноски в срок до 10 декември

Как да се гарантират редовните заплати в болниците във Враца и Ловеч?

21 May 2018 19:35

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министрите на финансите и на здравеопазването да предложат механизъм, който да гарантира редовното изплащане на възнагражденията на лекарите и медицинския персонал в болниците във Враца и в Ловеч.

Здравният министър обвини медиците във Враца и Ловеч, че мълчали за далавери

16 May 2018 08:30

Готов съм да приема всеки справедлив граждански протест. За да вземем правилните решения обаче, трябва да си отговорим на следните два важни въпроса – защо сега и към кого е насочен протестът в болниците във Враца и Ловеч? Това попита здравният министър Кирил Ананиев. Според Ананиев двете болници са закъсали от 13 години – заради практики като тази на "болница в болницата" т.е. частна болница, която сключва договор за символичен наем и ползва помещения и ресурси на

Лекарите от Враца замеряха с яйца заместник-министър Жени Начева

14 May 2018 11:38

Лекари и сестри от Врачанската болница се вдигнаха на бунт заради забавените с три месеца заплати.

Нова апаратура от дарители получи МБАЛ „Христо Ботев” във Враца

04 May 2018 13:45

Апаратурата показа на журналисти днес Орлин Цветков, който все още е директор на лечебното заведение, тъй като документите за вписването на новия Борд на директорите на МБАЛ „Христо Ботев“ са подадени по електронен път от служители на министерството в Търговския регистър и вписването на новия Съвет на директорите още не е факт. Дарението е осигурено с помощта на народния представител Петя Аврамова, областния управител Малина Николова и с добрата воля на редица фирми е закупена видеоендоскопска система за Отделението по Гастроентерология.

Децата във Враца останаха без медицинска помощ

27 April 2018 08:52

Родители на пациенти пък създадоха група в социалните мрежи, за да могат с общи усилия и средства да транспортират децата си до близко населено място

Очакват се важни решения за съдбата на врачанската болница

25 April 2018 09:45

Редовното годишно общо събрание на акционерите в МБАЛ „Христо Ботев” АД – Враца е насрочено за 30 април от 13.00 ч . Априлското заседание на Общинския съвет във Враца е на същата дата от 10.00. ч. Веднага след първа точка на сесията /Питания/, съобразно реда за упражняване правата на собственост на Община Враца в търговските дружества Кметът Каменов ще бъде упълномощен за представител в Общото събрание на акционерите в МБАЛ „Христо Ботев” АД и ще се определи начина на гласуване по предложения дневен ред на събранието в лечебницата.

Прокуратурата в Монтана разследва болницата във Враца

12 April 2018 10:15

Двама прокурори и двама следователи от Монтана работят по делото за злоупотреби в болницата във Враца. „Лично наблюдавам разследването, вече са установени свидетелите, в момента се прави комплексна медико-икономическа експертиза”, каза пред журналисти окръжният прокурор на Монтана Нина Борисова.

Кардиологичното отделение във врачанската болница възстанови дейността си

03 April 2018 09:27

Кардиологично отделение в МБАЛ "Христо Ботев” - Враца възстанови дейността си, считано от 2 април. Осигурен е достатъчен персонал за покриване на лекарския и сестринския график. Началник на отделението е д-р Ирена Мраморенска, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Настояват кметът на Враца да запознае премиера с декларация в подкрепа на МБАЛ

28 March 2018 11:30

От инициативен комитет изразиха чрез декларация, внесена в Общинския съвет на Враца, настояване за незабавни мерки за финансовото стабилизиране на МБАЛ „Христо Ботев” и редовно изплащане на възнагражденията на лекарите и медицинският персонал в лечебницата. Вносителите поискаха кмета Калин Каменов да запознае премиерът Бойко Борисов и министъра на здравеопазването с тяхната декларация.