Здраве

17 май 2018 12:33

Отделението по анестезиология и реанимация на врачанската болница е възстановено

От днес Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение (ОАРИЛ) на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца възстановява дейността си, съобщават от Министерство на транспорта. От ръководството на лечебното заведение уточняват, че за д...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Медиците от врачанската болница пак излязоха на мирен протест

11 July 2018 13:21

Продължава да няма яснота за бъдещето на врачанската болница, която е със запорирани сметки, заради дългове от почти 20 милиона лева. Медицинският персонал на МБАЛ „Христо Ботев” не е получил трудовите си възнаграждения за месец май и аванс за юни.Затова днес, рано сутринта лекарите и медицинските сестри за пореден път излязоха на мирен протест.Недоволството им е заради факта, че не знаят кого ще получат изработените си пари.

Пирогов праща лекари на Враца

04 July 2018 15:00

Лекари от „Пирогов" ще помагат на Врачанската болница, съобщиха регионални медии. Те ще компенсират частично недостига на кадри в спешното отделение на лечебното заведение, което беше пред закриване. За това си стиснаха ръцете шефът на „Пирогов", проф. Асен Балтов, началникът на Клиниката по неврохирургия проф. Николай Габровски, и новият директор на МБАЛ „Христо Ботев" във Враца Евгени Любенов.

Трима от управата на врачанската болница застават пред съда

15 June 2018 11:00

Районна прокуратура – Враца внесе обвинителен акт срещу три лица за длъжностно присвояване на 32 476 лева, собственост на „МБАЛ „Христо Ботев“ - Враца. В хода на разследването е било установено, че в МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца е било разкрито отделение по „Съдова хирургия“. За да отговаря на медицинския стандарт за съществуване на такова отделение в болницата са били съставени документи, че работят и са назначени на основен трудов договор двама лекари, с призната специалност по съдова хирургия, сред които и началникът на отделението д-р Р. Цветков.

Протестно автошествие във Враца за по-добро здравеопазване

10 June 2018 22:28

На протестно автошествие тази вечер десетки граждани на Враца поискаха по-добро здравеопазване. Колоната от автомобили, окичени с плакати и знамена, премина през централните градски улици и за кратко блокира едната лента на международния път Е-79 за Видин.

Врачани отново на автошествие в подкрепа на болницата

10 June 2018 12:30

Тази вечер във Враца се организира поредно автошествие в подкрепа на местната болница. Очаква се протестът да завърши с частична блокада на международния път Е-79 край града по посока към Мездра.

Служителите на болниците във Враца и Ловеч получиха заплатите си

30 May 2018 17:25

Министерството на здравеопазването (МЗ) преведе дължимите средства за заплати на персонала в болниците МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов", Ловеч и МБАЛ „Христо Ботев“, Враца, съобщиха от пресцентъра на Ведомството. Служителите в областната болница в Ловеч получават заплатите си за месеците февруари, март и април 2018 г. Работещите в МБАЛ Враца получават възнагражденията си за месеците март и април т.г. По този начин Здравното министерство изпълни Решението на Минис

МС даде над 2 млн. лв. за заплати за болниците във Враца и Ловеч

23 May 2018 11:29

Правителството одобри допълнителни плащания по бюджета на Министерството на здравеопазването за предоставяне на безлихвена възмездна финансова помощ на МБАЛ „Христо Ботев” АД, гр. Враца, и МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов” АД, гр. Ловеч, в размер до 2 223 113 лв. Средствата са предназначени за погасяване на неразплатени разходи за персонал. Предвижда се двете лечебни заведения да възстановят предоставените средства на месечни вноски в срок до 10 декември

Как да се гарантират редовните заплати в болниците във Враца и Ловеч?

21 May 2018 19:35

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министрите на финансите и на здравеопазването да предложат механизъм, който да гарантира редовното изплащане на възнагражденията на лекарите и медицинския персонал в болниците във Враца и в Ловеч.

Здравният министър обвини медиците във Враца и Ловеч, че мълчали за далавери

16 May 2018 08:30

Готов съм да приема всеки справедлив граждански протест. За да вземем правилните решения обаче, трябва да си отговорим на следните два важни въпроса – защо сега и към кого е насочен протестът в болниците във Враца и Ловеч? Това попита здравният министър Кирил Ананиев. Според Ананиев двете болници са закъсали от 13 години – заради практики като тази на "болница в болницата" т.е. частна болница, която сключва договор за символичен наем и ползва помещения и ресурси на

Лекарите от Враца замеряха с яйца заместник-министър Жени Начева

14 May 2018 11:38

Лекари и сестри от Врачанската болница се вдигнаха на бунт заради забавените с три месеца заплати.