Регионални

17 май 2018 12:50

Започва изготвянето на проекти за ремонта на пътя Ребърково-Люти дол-Ботевград

Подписани са договорите за изработване на технически проекти за рехабилитацията на близо 45 км третокласни пътища в Северозападна България. Въз основа на тях след това ще бъдат ремонтирани 11,8 км от път IIІ-121 Иново – Градец – Периловец – Шишенц...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Експерт: Всички съоръжения на АМ "Хемус"– между тунел Витиня и втория тунел, са за ремонт

16 August 2018 11:01

"На АМ "Хемус" – между тунел Витиня и втория тунел, всички съоръжения са за ремонт. Не мога да кажа, че са опасни, но има известна доза риск." Това каза инж. Петър Кичев от Камарата на инженерите. Специалистът обърна внимание на виадукта край Бебреш. Според него оголени арматури и паднали бетони, каквито се виждат на този мост, са недопустими. При наличието на такива проблеми те трябва да бъдат затворени, предупреди експерта. Според инж. Кичев поради агресивната с

Родни инженери предупреждават за опасност с мостовете у нас

16 August 2018 09:00

Виадуктите у нас не се поддържат, твърди Веселин Димитров

Ремонт на пътя за Рилския манастир през следващата седмица

16 August 2018 01:30

Обрушването на скатовете на пътя за Рилския манастир ще започне след Голяма Богородица /15 август/ и Успение на Св. Йоан Рилски Чудотворец /18 август/, когато Светата обител се посещава от много поклонници и туристи. Това съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/. В момента движението в отсечка от 250 м се осъществява в една лента. Участъкът е сигнализиран с необходимите пътни знаци, а скоростта е ограничена до 40 км/ч. Преминаването в участъка е безопасно, уточняват от АПИ. Работата започва след празниците, защото ще се налага за кратко в определени дни движението да се спира, а това е неуместно сега, по време на празниците, когато се очаква интензивен трафик. Движението ще се регулира от "Пътна полиция" като работата им ще бъде подпомогната и от служители на Областно пътно управление-Кюстендил и от пътноподдържащата фирма. За трайното укрепване на ската при 27 км предстои провеждането на процедура по ЗОП за изработване на технически проект за извършване на укрепителни и обезопасителни работи. Целта е проучвателно-проектанските работи да изяснят инженерно-геоложките условия в района на срутищните процеси, причините за тяхното възникване и да бъдат предложени конкретни мероприятия за трайното укрепване, възстановяване и недопускане в бъдеще на срутване на скални маси върху пътното платно.

Откриха обновения пътен участък Старо Оряхово - Провадия

15 August 2018 17:52

Всички мостови съоръжения у нас са проверени, 17 от тях са в лошо състояние и ще бъдат ремонтирани спешно. Това съобщиха във Варна премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие Николай Нанков. За тези ремонти са необходими около 130 милиона лева и те ще бъдат осигурени по проекти. Днес бе открит обновения пътен участък Старо Оряхово - Провадия.

Борисов на МС: Нанков и Московски да предложат план за ремонт на мостовете по пътищата и жп линиите

15 August 2018 14:04

211 моста се нуждаят от ремонт, по автомагистралите – 34, а 17 от тях, половината от тези 34, са в лошо състояние и се нуждаят от ремонт

Откриха ремонтирания път между Горна Оряховица и Арбанаси

14 August 2018 19:00

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков откри реконструирания пътен участък между Горна Оряховица и Арбанаси. Това е най-краткият път между железничарския град и Велико Търново, а трафикът между тях е около 7000 автомобила дневно.

Министър Нанков ще открие днес ремонтирания път Горна Оряховица-Арбанаси

14 August 2018 12:14

Министърът на регионалното развитие Николай Нанков и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов ще открият днес ремонтирания път между Горна Оряховица и архитектурния резерват Арбанаси. Пълна рехабилитация на трасето между Велико Търново и Горна Оряховица не е правена от близо 40 години. Движението през ремонтираната отсечка ще бъде пуснато след 14.30 часа.

Намалява безработицата в областите Монтана, Видин и Враца

13 August 2018 07:55

Намалява безработицата в областите Монтана, Видин и Враца, съобщиха от Регионалната служба по заетостта в Монтана. За юни са регистрирани 21 239 души в трите области, с 1312 по-малко от май. В сравнение със същия период на миналата година безработните в Северозападния регион са намалели с 5000 души. Равнището на безработицата също се понижава и за юни е 12,3 % с 0,8 на сто по-малко от май. На годишна база се наблюдава спад с близо 3 на сто. Дейността на Бюрата по труда в трите области

Настояват за спешен ремонт на пътя до Рилския манастир

10 August 2018 17:42

Игуменът на Рилския манастир призова да бъдат предприети спешни мерки за ремонт на пътя до Светата обител. От няколко месеца едно от пътните платна е преградено от опасни свлачища и движението в този участък се осъществява само в едната лента. Това е единственият път до Светата обител и по него ежедневно преминават десетки туристи от цял свят.

Щети за десетки милиони по пътната мрежа след дъждовете

07 August 2018 11:54

Щети за десетки милиони левове са нанесени на републиканската пътна мрежа след поройните дъждове през последните 2 месеца. Информацията бе споделена пред журналисти от регионалният министър Николай Нанков. „Ако трябва да направим анализ на всички увредени пътни участъци от Републиканската пътна мрежа за последните 2 месеца говорим за няколко десетки милиона лева. Само в Тетевенско общинската и държавната инфраструктура, увредена от дъждовете, без тези от последната седмица, са на 6 млн. лева. Самото свлачище при Тикале в Смолянско ни е над 7 млн. лева“, заяви Нанков, цитиран от агенция "Фокус". „Първоначално средствата, които бяха отпуснати са в рамките на около 500 000 лева за първоначалните щети и аварийното укрепване. Всичко друго е публикувано и всичко като поражения ще бъде отчетено от комисията“, допълни още той.