Регионални

17 май 2018 13:36

След огромен скандал в СОС - София ще строи инсталация за горене на отпадъци

София ще строи инсталация за горене на отпадъци, която ще се построи в имота на ТЕЦ "София", зад Централна жп гара. Това стана ясно след бурно заседание на Столичния общински съвет (СОС), продължило 3,5 часа. "За" бяха 36 души, "против" - 16, "въздър...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Чистят с паяк старите автомобили в Монтана

17 October 2018 13:20

Нов специализиран камион за комунални дейности бе доставен в Монтана. Той разполага с кран за вдигане на стари коли и контейнери за зелени отпадъци, уточни кметът Златко Живков. Товарният автомобил е немски с голяма маневреност и товарен капацитет до 5 тона. Оборудван е с италиански кран, който може да вдига тежест до 3 тона. Техниката е на стойност 229 хиляди лева. Със същите специализирани камиони работят от шест месеца общинските фирми в София и Пловдив.

Глобиха шофьор, заснет да изхвърля боклук от колата си

10 October 2018 16:33

В Пловдив глобиха шофьор, заснет да изхвърля боклук от колата си в движение. Глобата е в размер на 150 лева.

Общински съветници настояват столичани да кажат искат ли инсталация за горене на отпадъци

09 October 2018 14:30

Общински съветници от БСП, "Глас народен", "Зелените", Симеон Славчев, "Нормална държава" и ДСБ внесоха доклад за искане на местен референдум в София във връзка с изграждането на инсталация за горене на RDF отпадъци в София, предаде репортер на Actualno.com. Старейшините настояват софиянци да бъдат питани по три основни въпроса: 1. Съгласни ли сте Столична община да изразходва 157 млн. евро, от които 67 млн. евро заем за изграждане на инсталацията за изгаряне на R

В Козлодуй отново идва Мобилният пункт за опасни отпадъци

02 October 2018 13:30

След като първата кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата на 8 юни тази година в гр. Козлодуй срещна висок отклик от гражданите и събрахме 96 кг опасни отпадъци, сега отново организираме посещение на Мобилния пункт за безплатно приемане на опасни отпадъци от домакинствата в общината, съобщават от общинската пресслужба.

Глоба от 50 лева за изхвърлен фас в Пловдив

30 September 2018 09:43

Глобите за изхвърлен фас вече са факт. В Пловдив само за половин година са издадени 50 фиша. Санкцията за нарушителите е 50 лева.

Община Враца с кампания за разделно събиране на отпадъци

26 September 2018 09:00

От днес, 26 септември, Община Враца стартира кампанията „Акция – Хартия“, насочена към насърчаване на разделното събиране на отпадъци. В рамките на инициативата екипи на ОП „БКС“ – Враца ще събират хартия, картон и други производни отпадъци от търговските обекти в града и ще се предават в пункт за рециклируеми материали, съобщават от пресцентъра на Общината.

Какво ще вземе София от опита на Виена?

21 September 2018 19:52

София включва и текстилните отпадъци към системата за разделно събиране и се стреми към по-малко от 10% депонирани отпадъци. Първенец в това отношение е Виена, където целият боклук се оползотворява. За да вземе добрия опит директно от тях, кметът на София посети австрийската столица. Кои са най-успешните практики за управлението на отпадъци в най-добрия град за живеене в света и кои от тях ще бъдат пренесени в София разказва Карина Караньотова.

Събират опасни отпадъци от домакинствата във Варна

20 September 2018 11:49

Мобилен събирателен пункт от 26-ти до 29-ти септември ще бъде разположен в определени точки във всеки район в града

Кампания по събиране на опасни отпадъци се организира в Русе

19 September 2018 10:09

Кампания по събиране на опасни отпадъци от домакинствата и последващото им третиране се организира днес и утре в Русе. Това съобщиха от общинската управа в града.

813 доброволци почистваха община Берковица в деня на националната кампания

18 September 2018 11:25

Усилената работа по реализацията на националната инициатива „Да изчистим България заедно“ даде добри резултати в Община Берковица. 813 души от цялата община се включиха в инициативата. Почистени бяха над 39 нерегламентирани сметища, информират от пресцентъра на Общината.